Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український дракон, або конкурс на Президента

Це виглядає неймовірним, але в Україні і США відбуваються надзвичайно подібні, багато в чому паралельні суспільно-політичні процеси. Їх можна охарактеризувати як переживання «шоку несправедливості», і як наслідок – гостре прагнення повернутися до витоків, до ідеалу, до «втраченого раю».

Клацайте на фото, щоб збільшити)


НАРОДЖЕННЯ, КУЛЬМІНАЦІЯ, ЗАНЕПАД

Для американців таким ідеалом є часи революційної війни і здобуття незалежності у 1776 році, коли вільні озброєні громади білих людей заснували свою державу Нового світу – United States of America. Задля кращого забезпечення миру, свободи і справедливості у 1787 році вони встановили Конституцію, що діє до наших днів.

Для нинішніх українців «золотою добою» вважається час Козаччини, коли наші предки у постійних війнах сформували особливий характер вільної козацької нації. Особливою датою є початок національно-визвольної війни у 1648 році під проводом гетьмана Богдана Хмельницького і утворення Козацько-Гетьманської Держави — Війська Запорізького. В лещатах трьох навколишніх імперій – Польщі, Московії і Туреччини – народ козаків втратив незалежність. Спроба повернути свободу за Другого Гетьманату Павла Скоропадського у 1918 році завершилася поразкою і геноцидом. Проголошення Україною незалежності у 1991 і пасіонарний спалах 2004 року народили сподівання на подолання колоніального спадку і творення нової Української держави. Згадуючи про «втрачений рай», український пророк Тарас Шевченко писав: «Ще за гетьманщини святої, Давно се діялось колись» («Титарівна»).

Отже, кілька століть тому обидва народи пережили пасіонарний підйом, під час якого було закладено фундамент моральних цінностей і національної ідентичності. Але після кульмінації національного підйому почався неминучий спад, а ще пізніше, під заколисуючими гаслами «лібералізму», «толерантності» і «мультикультуралізму», почали домінувати процеси деградації і розпаду. Це неминуче веде обидві нації до втрати первинної бадьорості духу, до виродження і повільної смерті. Для того, щоб зупинити деградацію, народам потрібен струс, жорсткий поштовх, своєрідний «удар по голові», щоб пробудитися від сну. Як не дивно, але американцям і українцям бабахнуло по психіці майже одночасно.

НЕАМЕРИКАНСЬКИЙ ОБАМА

Досі США вважалися державою білих людей, що твердо дотримуються Конституції. Президентом США має право бути тільки громадянин США, який народився на території США від батьків, які також є громадянами США. Проте у 2008 році американським президентом став чорношкірий «політичний американець» Барак Хусейн Обама, що народився в Кенійському місті Момбаса – це підтверджено документально і засвідчено його бабусею, що була присутня при пологах. Народження відбулося 4 серпня 1961 р., а законний шлюб батьки уклали 2 лютого – через 2 місяці після його зачаття, тобто зачаття відбулось поза шлюбом. Батьком Барака був чорношкірий етнічний кенієць з британським підданством, а мамою – біла американка. Проте на момент народження Барака їй ще не було 19 років, тому, при наявності батька-іноземця, її син не міг успадкувати від неї громадянство США – незалежно від місця свого народження.

Реєстрація Барака Обами кандидатом у президенти відбулась на основі комп’ютерної виписки з довідки про народження – без назви лікарні, прізвища лікаря і без підписів. У ній говориться, що Обама народився в Гонолулу на Гавайях (стали американським штатом у 1959 році). Проте ця довідка вважається фальсифікатом, оскільки на місці не виявилося (і не могло бути) жодних підтверджуючих записів. Якщо цікаво – наберіть в пошуковій системі Інтернету або на youtube.com слова «Обама Момбаса», подивіться світлини документів та відеозаписи – і ви будете вражені масштабами цієї Обама-афери.

Рік тому компанія «Американ Он-Лайн» провела опитування суспільної думки: згідно з ним 85% американців вважають, що документи кандидата Барака Обами не були ретельно перевірені і їх потрібно наново дослідити. На відміну від всіх своїх попередників, Обама юридично заблокував доступ до всіх своїх особистих даних в госпіталях Гавайїв і в Гарвардському університеті, де він навчався. На тлі цього скандалу, в березні 2009 року було внесено законопроект, що зобов’язує федеральну виборчу комісію перевіряти метрику і всі особисті дані кандидатів. Американцям цікаво знати, як Обама отримав громадянство, і хто був спонсором його політичної кар’єри.

Питання про неможливість президентства Обами порушувалося ще до виборів. Але тоді ці тверезі думки були заглушені шаленими звинуваченнями в расизмі і антисемітизмі (двоюрідний брат дружини Обами – ортодоксальний рабин). Після обрання Обами президентом, значна частина білих американців вважає, що у них «украли їхню країну». Типові висловлювання: «Я вважаю, що наша нація зруйнована, це відбувалося протягом кількох десятиліть, а обрання Обами стало лише кульмінацією цих змін». «Є велика кількість людей, яким здається, що вони втрачають звичний уклад життя, що у них неначе вкрали країну, побудовану їхніми предками», – говорять експерти. Деякі офіцери армії США подали офіційні звернення щодо неможливості виконання наказів головнокомандувача, який завтра може виявитися злочинцем. Негативне ставлення до Обами посилюється тим, що він є прихильником абортів і гомосексуалізму, натомість виступає за обмеження прав американців на володіння вогнепальною зброєю.

Сьогодні питанням законності президента Обами займається Верховний Суд США, багато новин про це є на американському сайті www.wnd.com. У процесі незалежного розслідування виявилися численні факти інших фальсифікацій з документами Обами. Не відомо, як він став громадянином США. На думку правників, може виявитися, що він взагалі нелегальний іммігрант, тобто такий собі «американський Сандей Аделаджа». Якщо буде доведено факт шахрайства, то Обаму буде звинувачено в державній зраді, зміщено з посади і ув’язнено, а підписані ним документи скасовано.

Природне запитання: навіщо американські можновладці, демократи і республіканці, висунули на посаду президента таку непевну людину або, принаймні, не опиралися її приходу до влади. Зрозуміло, що вразливе минуле робить його слабким і податливим для маніпуляцій, але невже не можна було обійтися без такої нахабної і відвертої брехні?

Скоріше всього, відповідь треба шукати в царині метафізики. Висловимо припущення, що Бог любить білу Америку, дає їй гарного стусана і реальний шанс піднятися з ліберастичного болота. Обама – це вирок всій правовій системі США і, водночас, стимулююча антитеза для творення нової системи. Америка вже давно тихо деградує, але тепер незадоволені американці отримали «персоніфіковане зло» в особі Барака Обами і спільну об’єднуючу мету.

НЕУКРАЇНСЬКИЙ ЯНУКОВИЧ

Віктор Янукович став кандидатом у президенти України у 2004 році завдяки сфальсифікованій біографії. Брутальні порушення в ході виборів, вчинених його командою, привели до повстання українців, відомого як Помаранчева революція. Президентом Янукович став з другого заходу – у 2010 році, тобто на рік пізніше Обами. Така ж темна й засекречена біографія, «двічі несудимий», неукраїнець. Таємні спонсори, кримінальне оточення, зневага до Конституції, брехливі обіцянки, неприхована корупція. Людина, яку раніше не взяли б навіть рядовим в армію, тепер вважається її верховним головнокомандувачем.

Президентство Януковича весь час супроводжується «знаками»: то двері перед носом закриються, то ритуальний вінок на голову впаде, то скаже щось недолуге. Після принизливого «прогинання» перед Москвою і зрадою малого бізнесу, якому він перед виборами пообіцяв 5 років податкових канікул, Януковича почали сприймати як слабака і маріонетку. Після його зустрічі на Майдані з підприємцями, що виступили проти несправедливого Податкового кодексу, підприємці вирішили помити не тільки свої руки, але й асфальт, по якому пройшовся «гарант».

Янукович робить все, щоб стати в Україні уособленням зла. Якщо раніше таким «центром зла» вважався парламент, то після скасування «політреформи» головним винуватцем всього негативу став Янукович – незаконний президент.

Як і у випадку з Обамою, виникає те ж саме запитання: невже паразитична і антиукраїнська владна верхівка не могла висунути когось пристойнішого? Відповідь така ж сама: Янукович – «ідеальний антигерой» для делегітимізації посткомуністичної системи і найкращий стимул для самоорганізації суспільства. Він пробуджує ще «сплячих» українців і дає їм спільну мету – «імпічмент президента» і всієї уособленої ним системи. Подібно до свого американського колеги, Янукович об’єднує Україну відвертим несприйняттям своєї персони і готує соціальний вибух, який знесе і його, і весь цей корумпований гадючник. Йому здається, що він закручує гайки, – насправді він стискає пружину.

АМЕРИКАНСЬКА ВІДПОВІДЬ: МЕРЕЖЕВИЙ РУХ

Суспільна реакція на обрання незаконного президента не примусила себе довго чекати – вже у 2009 році американці сформували масовий рух під назвою Tea Party movement. Tea Party можна перекласти як «чайна партія» або «чайна вечірка, чаювання».

Назва руху походить від так званого «Бостонського чаювання», англійською – «Boston Tea Party». 16 грудня 1773 року американські колоністи, переодягнувшись індіанцями, викинули в гавань Бостона ящики з чаєм, що належав англійській Ост-Індській компанії. Операцією керував Семюель Адамс – один з організаторів і керівників революційного товариства «Сини свободи», двоюрідний брат Джона Адамса – батька-засновника і другого президента США. «Бостонське чаювання» стало «спусковим гачком» Американської революції.

«Чаювальники» є білими і виступають за традиційні американські цінності. Вони мають кращу освіту і вищий достаток у порівнянні з середнім рівнем. На їхню думку, чорношкірі повинні більше працювати і менше покладатися на державну підтримку. Вони вважають Обаму незаконним президентом і виступають за правильне використання сплачуваних ними податків. Вони переконані, що податковий кодекс має бути простим і коротким – не більшим за розміром, ніж Конституція, а це 4500 слів. Їх єднає недовіра до американської політичної та бізнесової еліти.

(клацайте на фото, щоб збільшити)

Сьогодні Рух чаювання – це об’єднання тисяч регіональних ініціатив, громадських організацій та груп. Деякі місцеві групи утворилися на базі спільнот прихильників білого домінування – це расисти, противники міграції, народні міліції, об’єднання власників зброї. Більшість місцевих груп сповідують націоналізм. Чаювальники не мають центрального керівництва, а координація їхньої діяльності базується на співробітництві цих організацій та груп з активним використання сучасних засобів телекомунікацій, головним чином через Скайп (Skype) і соціальні мережі Фейсбук (Facebook) та Нінг (Ning).

Рух чаювальників ще не є політичною партією. Для просування у владу своїх представників він використовує «дах» Республіканської партії. Проміжні вибори 2 листопада 2010 року показали, що рух набирає обертів і вже спроможний робити своїх представників сенаторами і конгресменами.

Мережева структура чаювальників не має керівника, проте у неї є свій авторитетний «гуру». Це Рон Пол, 1935 р. н. — доктор медицини, конгресмен від Республіканської партії, автор бестселерів «Революція: Маніфест» (2008) і «Кінець ФРС» (2009). Засновник організації «Кампанія за Свободу» (англ. Campaign for Liberty). Він двічі висувався кандидатом на вибори Президента США від Лейк Джексон, штат Техас. Його називають консерватором, конституціоналістом та лібертаріанцем.

Конгресмен Рональд Ернст «Рон» Пол

Рон Пол голосує проти майже всіх пропозицій збільшення урядових витрат. Він дав обіцянку ніколи не збільшувати податки і жодного разу не голосував на користь бюджетного дефіциту. Він відомий противник війни в Іраку та прихильник зовнішньої політики невтручання, виступає за вихід США з ООН і НАТО.

Він вважає, що протягом останнього століття Сполучені Штати прямують до диктатури. В ефірі телекомпанії Ен-Бі-Сі він заявив, що США у своєму політичному розвитку просуваються в бік м’якої форми фашизму, при якому порушуються права громадян і всім керує військово-промисловий комплекс. «Ми все більше втрачаємо права на приватне життя, вводяться національні посвідчення особи. У всьому цьому є фашистський нюанс, країна рухається до фашизму, і це є тенденцією останніх 100 років» – зазначив він.

Пол називає себе прихильником вільного ринку в розумінні Австрійської школи економіки, виступає за дерегулювання економіки та помірні податки. Зокрема, він пропонує ліквідувати Федеральне податкове управління (Ineternal Revenue Service – IRS) та Федеральну резервну систему (Federal Reserve System – FRS). Також він виступає за скасування податку на доходи, виступає за скорочення державних видатків і підтримує ідею повернення до золотого стандарту. В соціальній політиці він є противником абортів і обмежень на володіння зброєю. Пол вважає, що метою громадянської війни в США було не скасування рабства, адже визволити рабів можна було шляхом викупу – і в такий спосіб уникнути істотних втрат.

Кандидатура Рона Пола має сильну підтримку інтернет-користувачів. Так, незалежно від офіційної кампанії зі збору грошей на президентські вибори, у жовтні 2007 року був заснований сайт добровольців, які поставили перед собою завдання збирати на підтримку Рона Пола по 1 мільйону доларів щотижня. Журналісти охрестили цю спробу «грошовою бомбою», закладеною багаточисельними добровольцями під істеблішментом США. А 16 грудня 2007 – у річницю «Бостонського чаювання» – кандидат у президенти США Рон Пол зібрав на свою підтримку понад 6 мільйонів доларів. Це абсолютний рекорд одноденного збору пожертв серед всіх кандидатів і партій за всю історію США. Характерно, що «системні» ЗМІ замовчали цю надзвичайну подію. Всього з жовтня по грудень Пол зібрав 19 мільйонів доларів пожертв на свою виборчу кампанію, в чому обійшов всіх інших республіканських кандидатів на президентський пост. Причина такого успіху в тому, що він є виразником інтересів американського середнього класу, а не люмпенів і олігархів, що їх ці люмпени й обирають у владу за подачки або обіцянки. Цей середній клас сьогодні перебуває під жорстким пресом: згори на нього тиснуть олігархи, а знизу – різнокольоровий люмпен.

На нинішньому етапі рух чаювальників тісно пов’язаний з республіканцями, проте з часом він може стати самостійною, третьою силою, використавши республіканців як політичний трамплін. Згідно з результатами опитування, близько 70% нових членів Руху приходять від республіканців. Нинішній губернатор-республіканець Роберт МакДоннел визнає, що багато хто з «чаювальників» раніше голосував за республіканців, «але втратив до них довіру, коли ті стали проводити закони і програми, що розширюють роль уряду».

На відміну від цих республіканських угодовців, що намагаються загнати стихійний «рух чаювання» у своє партійне русло, Рон Пол видається «чаювальникам» найпослідовнішим і найпривабливішим для творення свого, третього курсу. Від нього тримаються подалі багато важливих республіканців, особливо коли він пропонує скасувати Федеральне податкове управління, ФРС і основні ЗМІ. Йому загрожували фізичною розправою за його жорстку позицію щодо нелегальній імміграції. Його відкрито висміювали інші республіканські кандидати під час президентської кампанії 2008 років за вимогу припинити іракську війну та інші американські інтервенції. Він наполягав, що згідно з Конституцією тільки Конгрес має право оголошувати війну, отже всі поточні військові авантюри – антиконституційні.

«Чаювальники» висувають гасло: «Take our country back» – Повернемо нашу країну! Вони вірять, що на президентських виборах 2012 року їхній кандидат зможе перемогти і спрямувати США до оздоровлення. Їхні надії мають вагомі підстави: 20 лютого 2010 р. за підсумками попереднього голосування, проведеного серед членів Республіканської партії США, конгресмен Рон Пол був обраний кандидатом на посаду Президента на виборах 2012 року.

Скандал навколо афери з Обамою і виникнення громадської реакції знаменує крах державної політики мультикультуралізму, підтримки етнічних та сексуальних меншин (простіше кажучи, збоченців) і дискримінації повноцінних білих громадян. Про це публічно заявив колишній губернатор штату Колорадо Річард Ламм: для знищення Америки треба зробити її двомовною, пропагувати мультикультуралізм і заохочувати іммігрантів підтримувати свою культуру. А це саме те, чим зараз займається владна верхівка.

Завдяки Обама-афері руйнівні плоди політики мультикультуралізму стали очевидними. Додамо, що до подібного прозріння дійшла не тільки Америка: у жовтні 2010 року канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що спроби збудувати багатокультурне суспільство в Німеччині «повністю провалилися». Все разом це означає, що маятник деградації досяг крайнього положення і почав зворотний хід.

ОСМИСЛЕННЯ АМЕРИКАНСЬКОГО ДОСВІДУ

Очевидно, що суспільна реакція українців на аферу з Януковичем має бути унікальною, адже на полі бою перемагає той, хто перевершує противника у творчості. Проте дуже корисно приглянутися до «американського варіанту», адже в Україні і США відбуваються багато в чому паралельні процеси. Отже, головні особливості Руху чаювання:

1. Рух розгортається як соціальна мережа, що активно використовує Скайп, Фейсбук, блоги та інші засоби комунікацій.

2. Рух об’єднує білих англомовних американців.

3. Рух об’єднує американський середній клас – орієнтованих на самодостатність людей праці.

4. Рух не має єдиного керівництва, натомість є понад 200 лідерів окремих громад і середовищ, що активно взаємодіють.

5. Впливовість лідерів визначається кількістю їхніх прихильників і активністю цих прихильників.

6. Рух має прості та зрозумілі для загалу вимоги, але при цьому має достатньо розроблену ідеологію – консервативне лібертаріанство.

7. Частина лідерів є конгресменами і сенаторами, що користуються довірою Руху.

8. Рух має персоніфікованого ворога в особі Барака Обами, який є потужним чинником консолідації «чаювальників».

9. Рух має кандидата в президенти Рона Пола, що надає Руху респектабельності.

10. Рух апелює до витоків народження американської нації і первинних, справжніх американських цінностей.

11. В якості «політичного трампліна» рух використовує Республіканську партію.

12. Рух підтримують власники зброї та їхні організації, в тому числі «народні міліції».

13. Головними символами Руху є національний прапор США і жовтий прапор з зображенням згорнутої в пружину змії та написом «Dont Tread on Me» – «Не наступи на мене». Гримуча змія була використана на зорі американської незалежності як символ опору британському правлінню. Гурт Metallica у 1990 році створив пісню з однойменною назвою, яка швидко стала хітом.

Metallica. Dont Tread on Me (mp3)

Якщо бути максимально лаконічним, то в основу Руху чаювання покладено:

  • звертання до героїчних витоків націотворення;
  • національна солідарність;
  • прагнення до економічної і політичної свободи.


ОСМИСЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ДОСВІДУ

Вельми корисні висновки можна зробити, аналізуючи перший 19-річний цикл Великого Переходу України (1991–2010):

1. Курс на творення мультиетнічної і мультикультурної спільноти виявився помилковим. Ліберальна ідея не спрацювала. Покладатися треба було на етнічних українців, адже реально саме вони є рушійною силою і готові йти до кінця. Неукраїнці ніколи не вмиратимуть за українську справу, хоча й можуть бути попутниками. Більше того: принаймні 10% населення України ненавидить українську мову і українську культуру, боїться української сили, тому об’єднуватися з такими безглуздо і шкідливо. П’ята колона завжди діятиме проти України.

2. Протягом всього цього часу українці жили від виборів до виборів, в постійному очікуванні катастрофи, тому в них не залишалося сил на стратегію. В цілому українці протягом згаданого періоду не мали стратегічної ініціативи, а тільки реагували на дії антиукраїнської влади, намагаючись виступити в ролі стримуючої антитези. Проте антитеза завжди тільки посилює тезу і допомагає їй розгорнутися.

3. Українці намагалися вдосконалити існуючу пострадянську систему, проте вона безнадійно хвора і не надається до реанімації. Тому треба було займатися не гальванізацією трупа УРСР, а творенням сучасної держави українського етносу.

4. Українська діаспора вклала величезні ресурси у відновлення України, але не отримала права впливати на політичні процеси. Нова українська держава має творитися як держава українців цілого світу.

5. Не відбулося структурування українського суспільства на громади, члени яких знають своїх лідерів і довіряють їм. В результаті продовжувалося розпорошення. На виборах українці голосували не за тих, кого особисто знають, а за створені політичною рекламою фантоми.

РУХ ТРЕТІЙ ГЕТЬМАНАТ: 16 ПУНКТІВ

На основі сказаного вище можна сформулювати початкову модель всеукраїнського руху Національного Оновлення. Рух спрямовується на творення нового, а не на боротьбу зі старим, тому виступає в ролі державотворчої тези. Завдяки такому підходу можливий опір з боку існуючої системи відіграватиме роль антитези і тільки сприятиме розгортанню Руху.

1. Стратегічна мета: Формування сильного, здорового і просвітленого покоління українців і створення Української держави нового циклу. Форма держави – гетьманат, тобто конституційна президентсько-парламентська республіка з персонально відповідальним і контрольованим керівництвом на всіх рівнях державної організації. Після Першого гетьманату Богдана Хмельницького і Другого гетьманату Павла Скоропадського це буде Третій Гетьманат. Термін досягнення мети: до 19 років, хоча вагомі проміжні результати можуть бути досягнуті вже за два-три роки.



Кому Вниз. «Ліра. Вишня Борія»

2. Тактична мета: Обрання української влади - українці обирають українців. Формування на всіх рівнях персонально відповідальної, прозорої і підконтрольної виборцям влади, повернення незаконно здобутої власності («реструктуризація заборгованості»), свобода слова, зменшення податків, ліквідація корупції, припинення розкрадання народної власності і непродуктивних витрат.


3. Назва руху: Рух Третій Гетьманат (Рух ТГ).

4. Форма організації: Глобальна українська етномережа з сотенно-полковою структурою. Громада з 10 і більше членів називається роєм; 30 і більше – сотнею. Громади творяться як за територіальним принципом, так і за інтересами. Сотники взаємодіють з тими сотниками, яких поважають і яким довіряють. Територіальні сотні об’єднуються в полки ТГ, приблизно орієнтуючись на межі 225 виборчих територіальних округів.

5. Спосіб взаємодії: Особисті контакти і всі наявні технології дистанційного спілкування. Знайомимось через Facebook, працюємо через Skype, е-mail та інше.

6. Соціальна база: Активні етнічні українці всього світу. Ознаки належності до українства:
1) дієва любов до всього українського;
2) знання української мови;
3) визнання за свого іншими українцями.



7. Символ: Мамай на драконі – «Галар». Зображає реалізованого українця, що опанував чотири земні стихії (символізовані драконом), і рухається у Просторі волі з минулого у майбутнє (зліва направо). У порівнянні з українським драконом різні імперські двоголові і одноголові орли виглядають як мухи. У давнину дракон, якого в Україні називали Семарглом або Вогнебогом, символізував глибинну мудрість і яру силу, його зображеннями і статуями прикрашали українські храми (Чернігів, Галич).

Кому Вниз. «Мажа-віра»

8. Прапори:

А) Національний український жовто-блакитний прапор (сонце нагорі, вода внизу);
Б) Прапор Руху:
1) жовто-чорний прапор (сонце нагорі, земля внизу);
2) чорний Галар на жовтому тлі (впорядковуюча, поміркована складова Руху);
3) жовтий Галар на чорному тлі (атакуюча, революційна складова Руху).



9. Основні гасла:

Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть

Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!

Ми все повернемо, а винні будуть покарані.

10. Технологічна база: Передусім комп’ютери + Інтернет. Задля створення власного інформаційного простору Рух допомагає своїм членам придбати комп’ютери, підключитися до Інтернету і правильно з ним працювати.

11. Базова ідеологія: Національний Солідаризм, що передбачає солідарність всередині нації і солідарність з іншими державотворчими націями, зокрема, з білими американцями (чорні нас все одно не зрозуміють). Всередині солідаризм передбачає гармонійну взаємодію трьох варн національного організму: брахманів (людей духу), кшатріїв (людей влади) і господарників (людей праці). Духовним батьком Українського Національного Солідаризму є Григорій Сковорода.

12. Ставлення до інших організацій: Рух не працює з організаціями – він працює зі світлими українцями, які є в будь-яких організаціях. Рух здійснює «переформатування» суспільства і сприяє висуванню нагору нових лідерів. Кожний активний українець може створити сотню як з середовища своїх знайомих, так і на основі вже існуючої структури.

13. Головна музична тема: «Реформація: 25 пунктів» (альбом гурту «Кому вниз»).

14. Лідери Руху: Самі проявляться в процесі громадської роботи і здорової еволюційної змагальності, тобто у прагненні стати кращим.

15. Гетьман (відповідальний Президент): Буде обраний лідерами громад зі свого середовища на конкурсній основі. Так само з середовища Руху будуть обрані Головний Радник (наукове забезпечення Руху) і Головний Аудитор (правове забезпечення Руху) з контролюючими функціями і правом ініціативи імпічменту Гетьмана.

16. Культура зброї: Українці можуть відродитися тільки як козацька нація. Козак – це вільна озброєна людина. Тому сотні Третього Гетьманату в ідеалі повинні формуватися як стрілецькі клуби.


Кому Вниз. «Білі демони»

ЗАПИТАННЯ І ВІДПОВІДІ


1. Чи не відштовхнемо ми російськомовних українців?

Російськомовні українці завжди добре розуміли українську мову, а за останні 19 років навчилися непогано нею розмовляти. Якщо людина, яка претендує на роль громадського лідера, за цей час не може зв’язати українською кілька речень, то це або не лідер, або не українець. Ознакою «п’ятої колони» є відраза до української мови, звідки неспроможність її опанувати навіть на побутовому рівні. Рух дасть російськомовним українцям практику спілкування рідною мовою і допоможе їм повернутися до свого природного стану, примиритися з їхніми українськими предками.

2. Чи можуть іноземці стати українцями?

Так, якщо вони: 1) виявляють дієву любов до України (реально сприяють українській справі), 2) розмовляють українською мовою і люблять її, 3) визнаються іншими українцями за своїх. Етнос – це відкрита система, до якої можуть увійти люди різного походження, хоча на практиці 99% усвідомлення себе українцем визначається генетикою, тобто коли хоча б один з батьків є генетичним українцем.

3. Неукраїнці також можуть принести користь, навіщо їх відкидати?

Практика показала, що українську справу підтримують тільки українці. Іноземці вносять тільки дисонанс і відбирають занадто багато енергії на безплідні дискусії. Тому доцільніше зосередитися на вже переконаних українцях і не відволікатися на переконання іноземців. Як правило, це нічого позитивного не дає – тільки втрата енергії та часу. Іноземці можуть бути нашими союзниками, але при цьому вони дбатимуть передусім про власний інтерес, і це природно.

4. Хто буде координатором Руху до моменту обрання Гетьмана?

Координаторами будуть авторитетні сотники. Їхній авторитет буде засвідчений тим, що вони зібрали навколо себе три десятки українців, які їм довіряють. А головним координуючим чинником можуть бути описані вище 16 пунктів самоорганізації Руху.

5. Чи не відлякає українців зображення дракона?

Якщо американців не лякає гримуча змія, то українців не злякає їхній рідний дракон, який традиційно вважався носієм мудрості, ярої сили і влади над чотирма земними стихіями: землею, водою, повітрям і вогнем. Казкова метафора «подолання дракона» означає подолання людиною внутрішньої слабкості, очищення від бруду, опанування своїх тваринних інстинктів. Це дає людині можливість панувати над земними стихіями. Галар символізує українця, який вже «подолав дракона», зробив його своїм другом і навіть покозачив: дракону так сподобалося бути козацькою «літаючою фортецею», що у нього виріс чуб. Щасливі козак і дракон-семаргл-вогнебог вільно летять у просторі і роблять те, що вважають за потрібне.


6. Для виховання нової генерації українців потрібні сприятливі умови...

Українці мають позитивний досвід виховання молоді в будь-яких умовах, зокрема в умовах окупації. Так, під польською окупацією в першій половині 20 ст. українці створили свою систему виховання і освіти (діяв навіть таємний університет у Львові) і виплекали героїчне покоління, яке яскраво проявило себе в безпрецедентній боротьбі української бойової формації УПА.

7. Руху потрібна економічна база. Де її взяти?

Опора тільки на власні сили, на внески і пожертви членів Руху та його прихильників, а також на створення паралельної економіки за принципом «Свій до свого по своє» (економічний націоналізм).

Кому Вниз. «Шива»

ВИСНОВКИ


1. Прискорений розпад існуючої цивілізаційної системи стимулює рухи на оновлення і повернення до природного порядку.

2. У США таким рухом став утворений у 2009 році «Рух чаювання». Стимулом до його утворення стало незаконне президентство чорношкірого Барака Обами. Рух розгортається як соціальна мережа без централізованого керівництва. Головний об’єднуючий чинник – національна солідарність білих англомовних американців.

3. В Україні стимулом до руху за оновлення стало незаконне президентство Віктора Януковича та його політика здачі національних інтересів, брутальний наступ на економічні та політичні свободи.

4. Подібно до Руху чаювання, Рух Третій Гетьманат доцільно розгортати як українську соціальну етномережу без централізованого керівництва з активним застосуванням комп’ютерних технологій. Головним координуючим чинником можуть виступити сформульовані вище 16 пунктів.

5. Головне спрямування Руху: не боротьба зі старим, а творення нового. Рух виступає в ролі державотворчої тези. За такого підходу можливий опір з боку існуючої паразитичної системи відіграватиме роль антитези, а це тільки сприятиме виявленню прихованих потенцій Руху та його розгортанню.

Кому Вниз. «Заповіт Арійській Людині» (слова Ред’ярда Кіплінга в перекладі Дмитра Донцова)

 


В тему:

Чому братва безумствує?

Американець виклав у YouTube докази фальшивого свідоцтва про народження Обами

2011 – рік Українського дракона

Замовляємо жовто-чорні прапори Третього Гетьманату

Рух Третій Гетьманат: основні принципи

Facebook + Skype + Elgg: інструментарій для самоорганізації Третього Гетьманату

Рух білого опору в США: Навіть якщо WikiLeaks замовкне – найцікавіше ще попереду

Рух Третій Гетьманат у мережі Facebook

Що робити? Програма «Три О»: Оздоровлюйся! Організовуйся! Озброюйся!

Стратегія етномережі «Третій Гетьманат» 2010–2011

Нова угода снайперів

Чаювання для президента

Українців на Facebook вже майже 900 тис.

Податковий кодекс: помста середньому класу чи його заохочення до створення масового руху?

Задля мирного розвитку треба позбутися двомовності, поліетнічності і мультикультуралізму

Символом Чернігова обрали дракона-семаргла

Мамай на драконі

Справжня Народна Самооборона. Досвід американської демократії

Пророцтво про Третій Гетьманат

Заснування Третього Гетьманату в запитаннях і відповідях

Українці для України — Україна для українців! Маніфест Української Національної Громади
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи