Проста Радіо-Няня

Будь ласка, замовляйте, якщо усвідомлюєте, що ви купуєте. Краще зайвий раз перепитати мене, щоб зрозуміти, чи воно вам потрібне. Читайте опис.

Це тільки радіопередавач з мікрофоном (живлення від 2-х батарейок типу АА). Приймач в комплект не входить. Початкова частота передавача 89 МГц. Якщо потрібна інша в межах 88 - 108 МГц, при купівлі мені повідомите потрібну частоту.

Опис пристрою

Класична "Радіо-няня" складається з двох пристроїв: передавач + приймач налаштовані на одну частоту (хвилю). Передавач розміщується в кімнаті немовля, а приймач береться з собою для прослуховування немовля. Бувають різні радіо-няні, як "аналогові", які виконують одну, основну функцію - слухати простір біля немовля, так і більш функціональні "цифрові", в яких є багато допоміжних функцій, такі як: температура навколишнього середовища біля дитини, зворотній зв'язок, світловий індикатор звуку, тощо. Звісно, що і ціна на такі пристрої чималенька.
Представлена, "радіо-няня" складається тільки з одного передавача, а в якості приймача використовується звичайний радіо-приймач УКХ/FM діапазону, який вже є майже в кожній родині. Це і портативний радіо-приймач з діапазоном УКХ/FM, і старенька переносна касетна магнітола з радіо, чи сучасний CD програвач з вбудованим радіо, радіоприймач FM вашого смартфону, тощо. Такий варіант "радіо-няня" заощаджує Вам чимало грошей, а головну функцію, слухати немовля на відстані, воно виконує.

Призначення

Коли дитина спить в окремій кімнаті, а Ви знаходитесь у своїх справах в іншій кімнаті, або коли знаходитесь на прогулянці, надворі, на значній відстані, то важливо знати, коли дитина прокинеться, почне плакати, чи її щось турбуватиме. "радіо-Няня", призначена для аудіо контролю сну (пробудження) дитини.
Приймання сигналу від пристрою здійснюється на звичайний побутовий радіоприймач УКХ/(FM) діапазону.

Технічні характеристики:

Потужність: не більше за 100мВ;

Частота передачі: 89Мгц (налаштовується на вільну від радіостанцій частоту, залежить від місця мешкання користувача), або на замовлення користувача в межах: 88 - 108 МГц;

Напруга живлення: 3 В (2хАА) батарейки постачаються в комплекті;

Габарити: Ширина 48мм, Висота 68мм, Товщина 20мм, Довжина антени 155мм;

Особливості експлуатації:

Радіус дії: залежить від чутливості приймача та зовнішнього оточення/перешкод (залізобетонні стіни, дерева, тощо) де працює система передавач-приймач. В умовах багатоквартирного будинку - в межах квартири, не менш 20 метрів. На відкритому просторі - в умовах прямої видимості, не менш ніж 50 метрів.

Чутливість мікрофону: мікрофон передавача дуже чутливий і немає потреби розташовувати передавач в безпосередній близькості від немовля. Достатньо розташувати його в кімнаті де знаходиться немовля.

Незначне відхилення частоти: При значних перепадах температури, наприклад, взимку, приміщення – вулиця, розряджені батарейки, в руках чи на відстані - відхиляється частота передавача в незначних межах. Достатньо налаштувати приймач на хвилю, що відхилилась.

Рекомендації щодо налаштування приймача на потрібну частоту: Спочатку треба розташувати передавач в кімнаті де знаходиться немовля і увімкнути його. А приймач вмикати, вже в кімнаті, де будете знаходитись Ви. Це позбавить від неприємного звуку зворотнього зв'язку (самозбудження). Витягніть телескопічну антену на всю довжину, увімкніть приймач на мінімальну гучність, налаштуйтесь на хвилю передавача і додайте гучності для комфортного прослуховування.

Доставка

Висилаю НоваПошта і УкрПошта по Україні протягом 3-5 днів.

Продавець: 
Андрій Гончаренко