Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайський проект житла з лісом на балконі згубили комарі, але автори не здаються

Експериментальний проект житлового комплексу з "вертикальним лісом" провалився через велику кількість комах, яких привабили рослини. На кожному балконі комплексу мав бути невеликий сад. Однак із-за комарів люди не захотіли селитися у квартирах, через що будинки продовжують поступово заростати.

20092102.jpg

Житловий комплекс Qiyi City Forest Garden в Ченду, Китай. Фото: ЕРА

Як повідомляє Ordo news, експериментальний проект Chengdu's Qiyi City Forest Garden в китайському мегаполісі Ченду з'явився 2018 року. Він мав стати унікальним прикладом "зеленого" житла з великими доглянутими садами на кожному балконі: приміщення були спроектовані так, щоб дати рослинам достатньо місця для росту. Двадцять видів рослин мали справлятися зі смогом і шумом вулиць і перетворити фасади будівель на вертикальний ліс.

До квітня 2020 року було розпродано всі 826 квартир комплексу, однак нині там мешкають всього 10 сімей, а зарослі будинку порівнюють з декораціями постапокаліптичного фільму. 

Рослинність стала приваблювати величезну кількість комарів, що і відлякало покупців, а без них сади почали розростатися, гнити та майже повністю поглинули балкони. 

На думку ландшафтного дизайнера Деріла Бейерс, проблема житлового комплексу в тому, що творці не задумалися про його технічне обслуговування. Він припустив, що у балконів немає відповідної дренажної системи, тому рослини на них затримують воду. До того ж до заселення перших мешканців сади встигли розростися і забезпечили комарам не тільки достатню вологість, а й тінь.

Крім цього, розробники не врахували, що за садами необхідно було постійно доглядати ще до здачі об'єкта або на етапі планування вибрати такі рослини, які не потрібно часто підрізати. Кращим варіантом, на думку Бейерса, стали б карликові рослини, які ростуть набагато повільніше. Він також запропонував дати мешканцям самостійно вибрати, що вони хочуть вирощувати на своєму балконі.

Автори проекту розповіли, що не планують згортати його: вони пообіцяли посилити заходи боротьби зі шкідниками та проводити технічне обслуговування приміщень чотири рази на рік.

Наші інтереси: 

Маємо розуміти, що гарна ідея при неналежному втіленні може перетворитися на проблему.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Будь-які личинки комарів ростуть у воді). А, у будь-якої рибки вісутня потрібна живучість. І, будь-яку іншу рибку потрібно ще спеціально годувати.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Щодо заходів проти комарів. Є така рибка, яка дуже охоче їсть яйця та личинки комарів, а сама при цьому дуже маленька та невибаглива до умов. Її розведення використовували задля знищення комарів до винаходу ДДТ. Зараз, нажаль, забув її назву.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо друзі !

Будь-яка рибка їсть личинки комарів (якщо вони знаходять у воді)

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Будь-які личинки комарів ростуть у воді). А, у будь-якої рибки вісутня потрібна живучість. І, будь-яку іншу рибку потрібно ще спеціально годувати.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!