ЕСІ (Мораліст) - Георгій Віцин

Гео́ргій Миха́йлович Ві́цин ((18) квітня 1917Петроград — †22 жовтня 2001Москва, Росія). Народний артист СРСР (1990). Сам Георгій Михайлович стверджував, що з'явився на світ на рік раніше. З дитинства був сором'язливим. Тому, щоб подолати свою закомплексованість, вирішив стати актором. А для початку обрав шкільний театр.

Після закінчення школи Георгій вступив до училища Малого театру. Але незабаром його відрахували з формулюванням «за легковажне ставлення до навчального процесу». Восени Віцин склав іспити до Театрального училища ім. Євг. Вахтангова студії МХАТ-2, де вчився з 1934 по 1935 рік.

 

 

Георгий Вицин (Georgi Vitsin)Георгий Вицин (Georgi Vitsin)Георгий Вицин (Georgi Vitsin)Георгий Вицин (Georgi Vitsin)Георгий Вицин (Georgi Vitsin)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Белинский" (1951)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Как поссорился Иван Иванович с Иваном Никифоровичем" (1959)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Месть" (1960)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Месть" (1959)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Месть" (1959)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Месть" (1959)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Самогонщики" (1961)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Самогонщики" (1961)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Совершенно серьёзно (киноальманах)" (1961)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Деловые люди" (1962)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Деловые люди" (1962)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Деловые люди" (1962)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Как рождаются тосты" (1962)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Путь к причалу" (1962)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Она Вас любит" (1956)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Она Вас любит" (1956)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Поэт" (1956)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Борец и клоун"Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Короткие истории" (1963)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Женитьба Бальзаминова" (1964)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Женитьба Бальзаминова" (1964)Георгий ВицинГеоргий Вицин (Georgi Vitsin) - "Женитьба Бальзаминова" (1964)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Женитьба Бальзаминова" (1964)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Женитьба Бальзаминова" (1964)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Новый аттракцион" (1957)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Новый аттракцион" (1957)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Жених с того света" (1958)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Жених с того света" (1958)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Василий Суриков" (1959)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Василий Суриков" (1959)Георгий ВицинГеоргий Вицин (Georgi Vitsin) - "Зайчик" (1964)Георгий Вицин (Georgi Vitsin) - "Запасной игрок" (1954)

 

 

 

У 1936-му його прийняли у трупу театру-студії під керівництвом великого актора Миколи Хмєльова. Студію незабаром перейменували в Московський театр імені М. Єрмолової. Тут Віцин був провідним актором, улюбленцем глядачів. Про нього із задоволенням писали критики, і ніхто тоді уявити не міг, що людина з такою блискучою сценічною кар'єрою може назавжди покинути театр заради кінематографа. Дебютував Віцин у кіно в картині Григорія Козинцева «Бєлінський» (1951), втіливши на екрані образ Гоголя. А от слава й популярність прийшла в середині 50-х — після фільму «Запасний гравець», де він одержав роль Васі Вєснушкіна (1954). Перед зйомками актор цілий місяць щодня тренувався на стадіоні, щоб «зігнати жир». А на репетиції боксерського двобою так розійшовся, що всерйоз атакував Павла Кадочникова, який займався цим видом спорту професійно. Останній зреагував автоматично. У результаті Віцин опритомнів з тріщиною в ребрі, але з майданчика не пішов — продовжив зніматися, затягнувши грудну клітку рушником.

У стрічці «Вона вас кохає» (1956) за сценарієм передбачався складний трюковий епізод на водних лижах, що повинен був виконувати дублер. Проте режисер вирішив «взяти на слабо» Віцина. Разом зі сценаристом вони написали лист від імені «шанувальниці Клави», в якому та нібито повідомляла, що особисто спостерігатиме, як її улюблений актор їздить на водних лижах. Георгій Михайлович лист прочитав, зніматися погодився, весь епізод відпрацював блискуче, але наприкінці сказав режисерові: «А от ім'я дівчині могли б цікавіше придумати».

Паралельно Віцин був задіяний і в детективних, історичних, ліричних фільмах. Григорій Козинцев збирався зробити з нього позитивного кіногероя «з легким нальотом іронії», планував навіть зняти його в ролі Гамлета. Але почався другий період творчості актора — "епоха «Труса».

Сім'я 

  • Перша дружина (громадянська) - актриса Надія (Діна) Тополева, колишня дружина режисера Миколи Хмельова. Після розставання продовжував дбати про Діні Тополевій. Оскільки та була набагато старше Віцина і потребувала догляду, він приносив їй ліки і продукти.
  • Друга дружина - костюмер Тамара Федорівна (1925-2009), племінниця біолога і селекціонера Івана Володимировича Мічуріна.
    • Дочка - Наталія Георгіївна, художник-графік.

Епоха «Труса»

Його тендітна й субтильна фігура виникла поруч з «Бывалым» — Моргуновим і «Балбесом» — Нікуліним. «Трус» Віцина в комедіях «Пес Барбос і незвичайний крос»(1961), «Самогонники» (1961), «Операція Ы» (1965), «Кавказька полонянка» (1966), «Сім стариків і одна дівчина» був поетичним, ліричним, недовірливим, таким собі інтелігентом з комуналки.

Актор про себе

«За акторським амплуа „Трус“ мені дуже близький, — говорив Георгій Віцин. — Я якось відразу його відчув і часто під час зйомок імпровізував. Наприклад, пригадуєте в „Кавказькій полонянці“, коли мною вибивають двері і я лечу у вікно? Я додав один штрих — „Трус“ летить і кричить: „Побережись!“. Або ще одна імпровізація — я біжу за Варлей і лякаюся хустки, що впала. А коли Моргунову робили укол, я запропонував, щоб шприц залишився в його сідниці й розмірено погойдувався. Найулюбленішою ж моєю знахідкою став епізод, коли „Трус“, „Балбес“ і „Бывалый“ вирішили стояти на смерть перед автомобілем „полонянки“, і „Трус“, якого міцно тримають товариші, б'ється в конвульсіях».

Фільмографія

Рік   Назва Роль
1945 ф Здрастуй, Москва! залізничник на станції
1946 ф Глінка глядач на прем'єрі (немає в титрах)
1951 ф Бєлінський Микола Гоголь
1952 ф Композитор Глінка Микола Гоголь
1954 ф Запасний гравець Вася Веснушкіна
1954 ф Ми з вами десь зустрічалися відпочивальник на балконі будинку відпочинку (немає в титрах)
1955 ф Мексиканець Білл Карті
1955 ф Максим Перепелиця дід Мусій
1955 ф Дванадцята ніч сер Ендрю
1956 ф Вона вас любить! Костянтин Петрович Канарейкин, головна роль
1956 ф Поет антрепренер вечори поезії (немає в титрах)
1956 ф Вбивство на вулиці Данте Піту
1957 ф Борець і клоун Енріко
1957 ф Дон Кіхот Карраско
1957 ф Новий атракціон Семен Ілліч, адміністратор цирку
1958 ф Коловращение життя перукар (немає в титрах)
1958 ф Батьки і діти Ситников
1958 ф Жених з того світу Фікусів, керуючий справами
1958 ф Дівчина з гітарою покупець
1959 ф Василь Суриков Ілля Юхимович Рєпін
1959 ф Я був супутником Сонця учений, колега Андрія
1959 ф Як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем Микола Васильович Гоголь
1960 ф Кінець старої Березівки учитель геометрії
1960 ф Помста Федір Федорович Дегтярьов
1961 ф Дресирувальники дідусь
1961 ф Цілком серйозно (новела « Пес Барбос і незвичайний крос ») Трус
1961 кор Самогонники Трус
1961 ф Артист із Коханівки дід Кузьма
1962 ф Як народжуються тости рахівник Плющ
1962 ф Шлях до причалу Веліканкін, інтелігент у витверезнику
1962 ф Ділові люди (новела «Вождь червоношкірих») Сем
1962 ф Мовчать тільки статуї Жак Мельє
1963 ф Короткі історії муж
1963 ф Каїн XVIII кат
1963 ф Матуся і два трутня Ім'я персонажа не вказано
1963 ф Перший тролейбус п'яний
1963 ф Сліпа птиця пасажир поїзда
1964 ф Одруження Бальзамінова Миша Бальзамінів
1964 ф Зайчик помічник режисера
1964 ф Казка про втрачений час злий чарівник Андрій Андрійович
1964 кор Що таке теорія відносності? актор ( камео )
1964 ф Весняні клопоти дядя Пудя
1965 ф Дайте книгу скарг завідувач відділом в магазині одягу
1965 ф Операція «И» та інші пригоди Шурика Трус
1965 ф Дорога до моря Ім'я персонажа не вказано
1966 ф Хто придумав колесо? дядя
1966 ф Формула веселки директор фабрики іграшок
1966 ф Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика Трус
Одна тисяча дев'ятсот шістьдесят шість - один тисячі дев'ятсот вісімдесят з Кабачок «13 стільців» критик пан Ципа
1967 ф Врятуйте потопаючого майор міліції / старий у панамці
1968 ф Сім старих та одна дівчина Трус
1968 ф Стара, стара казка добрий чарівник
1969 ф У тринадцятому годині ночі водяний
1969 ф Вчора, сьогодні і завжди тітонька Беррі
1969 тф Викрадення камео
1970 ф Крок з даху англієць
1970 ф Як ми шукали Тішку старшина міліції Степанов
1970 ф Опікун алкоголік і дармоїд Тебеньков
1971 тф Весняна казка цар Берендей
1971 ф 12 стільців монтер Мечников
1971 ф Джентльмени удачі Гаврило Петрович Шереметьєв («Хмирь»)
1971 ф Тінь доктор
1971 ф Смертний ворог Єгор
1972 ф Тютюновий капітан повар Мутон
1972 ф Масштабні хлопці виконроб Афанасьєв
1973 ф А ви любили коли-небудь? друга бабуся, Олин тато Яків Іванович Нікольський
1973 ф Земля Санникова Ігнатій
1973 ф Невиправний брехун перукар Олексій Іванович Тютюрін
1973 ф Чиполліно адвокат Горошок
1974 ф Дорогий хлопчик Макінтош
1974 ф Моя доля п'яний
1974 ф Північна рапсодія продавець
1974 ф Царевич Проша король Каторз IX
1974 ф Автомобіль, скрипка і собака Клякса музикант з банджо / гітарою
1974 ф Мій «Жігулёнок» дядя Женя
1975 ф Фініст - Ясний Сокіл Агафон
1975 ф Крок назустріч (новела «Дочка капітана») людина в буфеті
1975 ф Не може бути! (новела «Весільне пригода») батько нареченої
1975 ф Великий атракціон Галкін, режисер телебачення
1975 ф Бульбашки водій « Запорожця »
1975 ф Ау-у! (новела «І під'їхали до хати свати ...») дід, вчений-етнограф
1976 ф Пастух Янка принц Кукімор
1976 тф Веселе сновидіння, або Сміх і сльози міністр Крівеллі
1976 ф Поки б'ють годинник дідусь, Великий садівник
1976 ф Синій птах Цукор
1976 тф 12 стільців трунар Безенчук
1977 ф Сонце, знову сонце Ім'я персонажа не вказано
1977 тф Ці неймовірні музиканти, або Нові сновидіння Шурика камео
1979 ф Історія з метранпажем адміністратор готелю Семен Миколайович Калошин
1980 ф За сірниками кравець Тахво Кенон
1980 ф Комедія давно минулих днів Трус
1981 ф Руки вгору! агент их-000 він же Фонді-Монді-Дунді-Пек
1985 ф Суперниці дідусь Іван Степанович
1985 ф Небезпечно для життя! Чоколов Олександр Петрович
1986 ф Подорож пана Ляпки король Аполлінарій Бай
1992 ф Постріл в труні полковник Закусняк
1993 ф Браві хлопці майор Грибоєдов
1994 ф Господа артисти перукар Ніл Палич
1994 ф Кілька любовних історій аптекар Форнарі
1994 ф Хаги-Траггер ляльковий майстер Генріх Янович

В тему:

Модель психіки

Модель психіки ЕСІ - Драйзер

3. Етико-сенсорний Інтроверт, (Мораліст)

Гравець: 
Альберт Саїн

Новини від RedTram - для популяризації НО

 
Форум Підтримати сайт Довідка