ЕІЕ (Драматург) - Дмитро Нагієв

Дмитро Володимирович Нагієв (рос. Дмитрий Владимирович Нагиев; нар. 4 квітня 1967 року, ЛенінградСРСР) — російський актормузикант, шоумен ітелеведучий.

 

 

 

Біографя

Походження

Предки батька Дмитра Нагієва, іранські азербайджанці, після Першої світової війни перебралися до Туркменістану з Ірану, рятуючись від голоду. По дорозі на чужину всі померли від голоду, і в живих залишився лише дід Дмитра — Гулам, якому тоді було дев'ять років. Його відправили в туркменський дитячий будинок, де і дали азербайджанське прізвище. Дід, крім російської і азербайджанської мови, володів також арабською і туркменською. Дружина Гулама (Миколи Нагієва) Гертруда Сопке була наполовину німкенею, наполовину латишкою. Її предками були прибалти з прізвищем Лейє і німці з прізвищем Сопке. Дід по материнській лінії був першим секретарем Петроградського райкому КПРС. У своїх програмах часто згадує свого діда, цитуючи його фрази (або приписуючи йому власну).

В юності Дмитро займався самбо, ще в 1980-ті роки отримав звання чемпіона СРСР серед юніорів. Займався фарцовкою, за що притягувався до кримінальної відповідальності.

Кар'єра

Після закінчення школи Дмитро став студентом Електротехнічного інституту ім. Ульянова (факультет автоматики та обчислювальної техніки). Потім була армія. Як спортсмена, Нагієва направили в спортроту, але там не виявилося секції самбо. Довелося Дмитру відправлятися у війська ППО під Вологду. В армії було нелегко — додому він повернувся з переламаним носом і ребрамі. В 1991 році закінчив Ленінградський державний інститут театру, музики і кінематографії, де займався в акторській майстерні B.B. Петрова. Постійне примруження у Нагієва залишився після перенесеного паралічу лицьового нерва. Потім працював у Франкфурті-на-Майні в театрі «Час», далі був ведучим на «Радіо-Модерн» і 4 рази визнавався кращим радіоведучим країни. Паралельно працював в Санкт-Петербурзі діджеєм в клубах. Також був ведучим конкурсів краси.

В 1997 році Дмитро Нагієв в петербурзькому дансинг-холі «Континент» робить авторське шоу. Там він розігрує конкурси і проводить жартівливий аукціон. На все дійство запрошуються різні артисти. У тому ж році зіграв свою першу головну роль у кіно — чеченського польового командира Дукуза Ісрапілова у фільмі Олександра Невзорова «Чистилище».

Потім з'явився на телебаченні, де вів програми «Телекомпакт», «Одного разу ввечері», «Тягар Грошей», ток-шоу «Вікна». Виконав одну з головних ролей в гумористичних телесеріалах «Обережно, модерн!», «Обережно, модерн! 2» і «Обережно, Задов!». Також був ведучим спортивно-розважального шоу «Великі перегони», в 2003 році вів фінальне шоу проекту «Дом-1» на телеканалі ТНТ. У 2011 році спільно з Наталією Андрейченко вів реаліті-шоу «Мама в законі» на телеканалі «Перець».

Часто бере участь у журі у Вищій лізі КВК.

У 2012-13 роках знімався в гумористичному серіалі «Кухня» (роль власника ресторану «Клод Моне»).

21 жовтня 2013 року на екранах з'явився російський комедійний телесеріал (ситком) «Два батька і два сина» - виробництва компанії «YBW Group», в якому Дмитро Володимирович грає Павла Гурова, відомого актора, а за сумісництвом батька і діда

В 2014 році знявся в гумористичному серіалі «Фізрук».

Сім'я 

  • Дідусь: Микола / Гулам Нагієв - азербайджанського походження.
  • Бабуся: Гертруда Сопці - німецько-латвійського походження 
  • Батько: Володимир Миколайович Нагієв хотів стати актором, в Ашхабаді до 17 років грав у театрі Червоної Армії, його не прийняли в театральний, і тому він працював на Ленінградському оптико-механічному заводі, переїхав разом зі своєю мамою в кімнату на Ярославському проспекті.
  • Мати: Людмила Захарівна Нагієва - викладач іноземних мов у Військовій академії зв'язку (Санкт-Петербург), дочка першого секретаря Петроградського райкому партії
  • Брат: Євген Володимирович Нагієв 
  • Син: Кирило Дмитрович Нагієв

Особисте життя 

Був одружений на радіоведучій - Алісі Шер (вона ж Алла Анатоліївна Щеліщева). Від цього шлюбу є син - Кирило (1989 р.н.).

Музика 

Музичну кар'єру почав під час роботи на радіо «Модерн». З 1993 по 2001 рік виконував пісні і монологи у програмі «Радіорулетка» на радіо «Модерн» під музику Бетховена. У 2004 році написав  і виконав пісню «Я її хой» з Професором Лебединським (пародія на пісню «Dragostea Din Tei» групи O-Zone), кілька тижнів протримавшись в «Золотий грамофон» на Російському радіо. Співпрацював з групою «Російський розмір».

Знімався в кліпах на пісні «Твій поїзд пішов» з Оленою Вілючинськ (1998), «Заметіль» з Оленою Васильєвої (2007), «My Moscow Love» з Орисею і групою Розмір Project (2012).

Дискографія 

  • 1998 - «Політ в нікуди» (з Ганною Самохіної і групою «Трубний поклик»)
  • 2006 - «Срібло» (з групою « Російський розмір »)

Вистави 

  • «Милашка»
  • «Кися»
  • «Еротікон»
  • «Територія»

Фільмографія 

  • 1990 - Кат - бармен
  • 1996 - Обережно, модерн!
  • 1997 - Чистилище - Дукузов Ісрапілов, чеченський польовий командир
  • 1998 - Бобака Саскервілей - Cаскервіль
  • 2000 - Будинок Надії - італієць, який приїхав до Росії за нареченою
  • 2000 - Каменська - капітан міліції Лісників
  • 2001 - Обережно, модерн! 2
  • 2001 - Крот - Вахтанг Маргеладзе, кримінальний авторитет
  • 2002 - Убойная сила , серія «Китайський квартал» - Марат, кримінальний авторитет
  • 2002 - Каменська 2 - капітан міліції Лісників
  • 2002 - Крот 2 - Вахтанг Маргеладзе, кримінальний авторитет
  • 2002 - Камера, мотор!
  • 2003 - Каменська 3 - капітан міліції Лісників
  • 2003 - Російський спецназ - Омар, ватажок Міжнародної терористичної організації «Великий джихад»
  • 2003 - Гра без правил - Віктор Цикалов, директор нічного клубу
  • 2003 - З ніг на голову - Ільїн, продюсер
  • 2004 - Спецназ по-російськи 2 - Омар
  • 2004 - Єралаш (випуск № 177 «Важкий рок - урок»)
  • 2005 - Алі-Баба і сорок розбійників - Хасан, отаман розбійників
  • 2005 - Каменська 4 - капітан міліції Лісників
  • 2005 - Майстер і Маргарита - Іуда з Кириафа / Барон Майгель
  • 2005 - Полювання на ізюбра - «Моцарт», кримінальний авторитет
  • 2005 - Сутичка без правил
  • 2005 - Бальзаківський вік, або Всі мужики сво ... - режисер Гурій Васильович Дримов
  • 2005 - Новорічний кілер - кілер на прізвисько «Скрипаль» / його брат-близнюк пісюк
  • 2006 - Слабкості сильної жінки
  • 2006 - Сонька Золота Ручка - Солодов, комендант Сахалінської каторги
  • 2007 - На шляху до серця - клоун з хворим серцем
  • 2007 - Нульовий кілометр - Носатий, кримінальний авторитет
  • 2007 - Парадокс - директор НІІЧМО
  • 2007 - Скалолазка і Останній з Сьомий колиски - полковник Бейкер
  • 2007 - Фатальне схожість - Віктор Риков, продюсер
  • 2008 - Повернення мушкетерів, або Скарби кардинала Мазаріні - Леон дю Валлон, син Портоса
  • 2008 - Найкращий фільм - прапорщик
  • 2008 - Щасливі разом - Диявол (роль Р. Інглунда )
  • 2008 - ГИБДД і т.д. - Ілля, викрадач автомобілів
  • 2008 - Жіноча ліга - камео
  • 2009 - ЛОпуХИ: епізод перший - Ален Делон
  • 2009 - Найкращий фільм 2 - Геннадій Малахов / Цілитель / Ювелір
  • 2009 - Катя - староста Григорій
  • 2009 - Місто спокус - Лаврентій Павлович "Доберман"
  • 2009 - Останній вагон
  • 2009 - Якби та якби - Бедо
  • 2009 - Сава Морозов - Леонід Красін
  • 2009 - Російський хрест - капітан Яковлєв
  • 2010 - Чоловік моєї вдови - Альберт Кастанді
  • 2010 - Робинзонка - Павло
  • 2010 - Застиглі Депеші - майор Олександр Громов, псевдонім «Инженер»
  • 2010 - Столиця гріха - Роман Петрович (Ромео), продюсер
  • 2011 - Два пістолета - Діамант
  • 2011 - Бігти - Ілля Мохов
  • 2011 - Правила маскараду / Дитина навпіл - Ігор Дружинін
  • 2011 - Маяковський. Два дні - Давид Бурлюк
  • 2011 - Пілот міжнародних авіаліній - Омелян Стрешнев
  • 2012 - 2014 - Кухня - Дмитро Володимирович Нагієв, господар ресторану Claude Monet
  • 2011 - Каменська 6 - Михайло Лісників, майор ФСБ
  • 2012 - Гладіатори Риму - (озвучка Тіма)
  • 2012 - Територія Джа
  • 2012 - Снігова Королева - вихователь (озвучення)
  • 2012 - Чоловік з гарантією - Володимир (головний антагоніст фільму)
  • 2013 - Що творять чоловіки!
  • 2013 - Кур'єр з «Раю» - Орловський
  • 2013 - Полярний рейс - Юрій Миколайович
  • 2013 - два тисячі чотирнадцять - Два батька і два сина - Павло Гуров
  • 2014 - Контужений, або Уроки плавання вільним стилем
  • 2014 - Фізрук - Фома (Олег Євгенович Фомін)
  • 2014 - Кухня в Парижі - Дмитро Володимирович Нагієв, господар ресторану Claude Monet
  • 2014 - Клітка

Документальні фільми

  • 2009 - Щиросердне зізнання. Ігор Старигін
  • 2012 - Обережно, Нагієв!
  • 2014 - Люди П'ятниці. Дмитро Нагієв

В тему:

Модель психіки

Модель психіки ЕІЕ - Гамлет

2. Етико-інтуїтивний Екстраверт, (Драматург)

Гравець: 
Альберт Саїн

Новини від RedTram - для збільшення прихильників НО

Loading...
 
Форум Підтримати сайт Довідка