Аватар пользователя Ігор Каганець
Ігор Каганець
  • Visits: 133
  • Хиты: 143

Сокіл Волі чи Трисуття?

Ця стаття написана завдяки Миколі Пономаренку, який відгукнувся на дослідження «Символ Святого духа: сокіл чи голуб?». У коментарі він написав: «Не сокіл, не голуб, і не тризуб, а ТРИСУТТЯ».

140404-sokil_voli.jpg

Сокіл Волі - герб нової Української держави
Сокіл Волі - герб нової Української держави

На своєму сайті пан Микола наводить рисунок Трисуття і пояснення до нього:

«Трисуття є знаменитим Українським знаком-символом, який несе глибокий закодований зміст. Це є Дерево Життя, в якому об'єднані Три Суті – Яв, Нав і Прав, міфологічні архетипи слов'янської мудрості.

Трисуття має горизонтальну лінію, яка символізує розділення світу на Явний (над Землею) і Навний (підземний, або захований) світи. Явний світ є життям людини на землі, а Навний світ є світом пращурів, померлих родичів.

Життя народжується із "зерна", яке посаджене у "землю" - змістовий розділ між живими і мертвими. Підземна частина зерна НАВ - дух предків, із якого виходить, родиться, явне життя – ЯВ – середній росток у Трисутті. Це Явне життя направляється з двох сторін складною структурою ПРАВ – законів, правди життя. ПРАВ є направляючою сутністю, яка викарбувана із досвіду і мудрості НАВ, і яка є непохитна, як два ножі (так і зображено), які направляють життя ЯВ-не».

Почнімо з назви «Трисуття». Це слово для позначення герба України з’явилося недавно і набуло поширення серед прихильників народних вірувань, по-старому – «язичників», буквально – «народників» («язики» значить «народи»). Причиною появи цього новотвору стало те, що термін «Тризуб» перестав задовольняти думаючу частину українців. Це сталося після з’ясування його походження.

Усе почалося зі слова «тризубець», яке для позначення «київського символу» ввів у науковий обіг на початку 19 ст. російський історик Микола Карамзін. Українцям не сподобався цей термін, бо він нагадував їм вила для розкидання гною. Для пом’якшення цієї неприємної ситуації у слові «тризубець» відкинули суфікс «-ець» і перенесли наголос на «три». Вийшов «Тризуб». Трохи краще, а все одно «не та хворма» :)

Для надання українському гербу більшої духовності, прихильники національного відродження почали його називати «Трійця». Цю назву популяризував видатний український філософ Олексій Братко-Кутинський у дослідженні «Нащадки Святої Трійці» (Київ: «Білий птах», 1992).

Недоліком цього терміну було те, що він викликав асоціації з іудохристиянською Трійцею. Для язичників-рідновірів це було неприпустимим, тому вони радо підхопили нове слово – «Трисуття». Що воно означає?

За великим рахунком, «трисуттям» можна назвати будь-який символ, що містить у собі три елементи, адже в символіці кожен з них обов’язково має щось означати – нести «суть» (сенс, зміст). Окрім того, символіка багатоаспектна, тож кожен у ній бачить те, що йому подобається, резонує з його світоглядом або є найзрозумілішим. Тобто така назва символу відкриває безмежний простір для фантазії.

Найпоширенішою інтерпретацією Трисуття є «ява-права-нава», яку й використовує пан Микола Пономаренко. Її популярність ґрунтується на тому, що вона відповідає нинішнім масовим народним уявленням про світоустрій:

1. Мертві поховані в землі, отже Нава (світ мертвих) знаходиться під землею. Відтак «дух предків», що дає життя, знаходиться у підземному світі.   

2. Ява розглядається як людське життя, що черпає силу із землі, де поховані предки.

3. Права – це закони, вироблені на основі людського досвіду, які з обох сторін обмежують людське життя і спрямовують його вгору.

Усе це разом пан Микола називає «Деревом Життя», хоча воно більше нагадує вазон, в якому росте якась рослина. Для дерева Життя, як ми знаємо, є інша виразна символіка, широко представлена українською вишиванкою і сакральним живописом.

Крім зазначеного пояснення пана Миколи Пономаренка, нині зустрічаються й інші народні інтерпретації Трисуття, наприклад, «зліва Нава, справа – Права, а в центрі – Ява». Або: «зліва батько, справа мама, в центрі – дитина». Усі вони більш-менш відповідають нинішньому масовому народному (язичницькому) світогляду. Що він собою являє, довго пояснювати не треба: це суміш давніх міфів, народної мудрості, казок, фантазій, забобонів, іудохристиянських впливів, московської пропаганди, відверто ворожих закладок тощо.   

Якщо ж зануритися у далеке минуле, то можна виявити, що для первинної арійської традиції властиві інші уявлення про природу Всесвіту:

1. Права – це божественні закони, принципи і правила, на яких тримається Всесвіт, сотворений його Творцем

2. Нава – це небесний світ духів, звідки духовні сутності приходять на землю для чергового втілення, а після смерті знову повертаються на небеса в очікуванні наступного втілення.

3. Ява – це фізичний світ, в якому живуть люди – втілені духовні сутності, які мають плоть, психіку (душу), духовну сутність і божественне ядро, яке єднає їх з Творцем Всесвіту (тобто людина в своїй основі є божественним сотворцем).

Тобто арійська модель є ієрархічною: на найвищому рівні (у найтоншому світі) розташована Права, нижче – Нава, а найнижче – Ява. Відповідно, духовні сутності померлих предків перебувають не під землею, а на небесах.

Як сталося, що в нинішніх народних уявленнях предків скинули з небес і зарили під землю, де вони живуть як якісь хробаки?

Відповідь проста: над народним світоглядом добряче попрацювало іудохристиянство і запровадило в нього фарисейську концепцію одноразового життя й «воскресіння мертвих». Згідно з нею, після смерті душа-психіка кожної людини потрапляє в «шеол» – своєрідний «накопичувач душ», «царство тіней», «ад». Там вони перебувають в якомусь напівсонному стані очікування воскресіння, яке відбудеться тоді, коли прийде месія  і відновить Іудейське царство. Тоді будуть створені копії тіл всіх померлих, в які повернуться їхні колишні душі-психіки, тобто будуть відновлені їхні земні особистості з усією пам’яттю, рисами характеру, здібностями тощо. Тут же відбудеться Страшний суд, після якого праведники будуть вічно блаженствувати в царстві месії, а грішники будуть зі своїми тілами вічно горіти в пеклі. Докладніше про це у книзі «Пшениця без куколю» (2006) в розділі 2.10.3. Воскресіння живих і «воскресіння мертвих».     

Як бачимо, концепція Трисуття має слабеньку основу: термін зовсім недавній, уявлення про світ наївні, концепція  життя і смерті – фарисейська. Зовсім інша справа з символом «Сокіл Волі».

Згідно з арійською міфологічною традицією, СОКІЛ — Першоптах і Першобог Світу, птиця-тотем у найдавніших українців. У цього птаха втілюється Творець Всесвіту – Род. Тому Сокіл – це символ Творця Всесвіту і символ Сили Творця – Святого духа.

Оскільки Сокіл є тотемним птахом арійства, то українці традиційно називали себе дітьми Сокола: соколятами, соколотами (сколотами), соколичами чи просто соколами, тобто "дітьми Божими".

Слово «Сокол» буквально означає «сонячний», від «со-коло» (поєднаний з «коло», тобто сонцем, латинською «sole»). Це повністю відповідає самоназві «арії», тобто сонячні, ярі, життєспроможні, енергійні, пасіонарні.   

Саме Сокіл зображений над Ісусом у сценах хрещення на Йордані, адже він є найбільш «вертикальним» птахом – на відміну від «горизонтального» голуба, неспроможного до атакуючого піке.  

Зліва: Срібленик Володимира Великого зі знаком Сокола на зворотній стороні. Справа: Цегла з Соколом князя Володимира, знайдена в 1908 році в руїнах Десятинної церкви.

Знак «Сокіл Волі» має оригінальний дизайн, адже його спеціально розробили для нової держави Володимира Великого, яка в 987 році утвердила аріянство державною релігією. До хрещення Русі знаку «Сокіл Волі» не існувало. Всілякі «Тризубці Поседона», «трішули», «трилисники» – це зовсім інші символи, хоча вони й  відбивають, кожен по-своєму, ідею трьох елементів (трисуття).

Таким чином, герб «Сокіл Волі» має тверду основу: міфологічну, метафізичну, історичну, етнографічну. 

«Сокіл Волі» Святого Володимира графічно відрізняється від сучасного державного «Тризуба»: перший має крила птаха, натомість другий – крила кажана (з перетинками).     

Звісно, кожен вірить у те, що йому подобається. Комусь подобається мати предків на небесах, а комусь – під землею. Хтось уособлює себе з соколом, а хтось – з голубом. Кожному своє.

Хай там що, а символом нової Української держави – засновника Співдружності Міжмор’я – має бути не «карамзінський» Тризуб-кажан, а арійський Сокіл Волі – герб  центрально-європейської держави Святого Володимира.     

Хай Буде!

Продовження у статті: Сокіл Род і Сокіл Волі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Підтримую і позицію пана Доброслава! (На додачу і прогалив! ;) ).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Комментарии

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Дуже вдале порівняння!

Цитата:
Усе це разом пан Микола називає «Деревом Життя», хоча воно більше нагадує вазон, в якому росте якась рослина.
Для дерева Життя, як ми знаємо, є інша виразна символіка, широко представлена українською вишиванкою і сакральним живописом.

Дерево Життя (Світове Дерево)

Основа цього Дерева Життя - розгалуження-розмноження!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Аватар Арій
0
No votes yet

Мені все одно не зрозуміло, звідки взялася назва "Сокіл Волі"? Коли вона вперше була зафіксована? І наступне: що має на увазі "Книга Велеса" під поняттям Триглав?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Аватар пользователя Вакула Коваль
0
No votes yet

Згоден, незрозуміла діяльність перевертання Тризуба догори дриґом зайва.
Це для того, щоб наблизитися до фашизму. У психопата гітлера був орел "правильний" якраз.
Тризуб це не Сокіл, те що він схожий на Скоропада - не привід його перевертати. Тризуб є і в інших релігіях, у відичному (спорідненому з арійством!) індуїзмі, наприклад. Ніяких проблем.
Проблеми будуть, коли його перевернути - зникне з нього слово ВОЛЯ .
Тут хоч би прапор перевернути.
А цей "неарійський" тризуб, якраз, нас із кацапщини визволяє, до Волі!

VAKULA

Аватар пользователя Ігор Каганець
0
No votes yet

Можна назвати просто "Сокіл", але нам важливо показати, що це символ перебування у Царстві божому - Просторі волі. Тобто це не просто птах, а уособлення Творця і символ Святого духа - сили Творця.

Окрім того, на символі Сокола прочитується слово ВОЛЯ.

Тобто ім’я "Сокіл Волі" виразніше, ніж просто "Сокіл".

Ще його можна назвати Сокіл-Род, тим більше, що на зображенні Сокола прочитується РОД.

Ці дві назви можна вживати як синоніми.
"Сокіл Род" робить наголос на тому, що це символ Творця Всесвіту.
"Сокіл Волі" робить наголос на тому, що це символ Царства божого, де відбуваються події згідно з волею Творця.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Аватар пользователя збфіщвцаушдтгрои
0
No votes yet

На теренах інтернету наткнувся на таке зображення, можливо воно має відношення до вашої статті, Ігоре?

Аватар пользователя Аватар Арій
0
No votes yet

Малюнок цікавий, але сам по собі він нічого не пояснює. Не зрозуміло, чому в коло вписали саме Тризуб? Чому не подати це все як восьмикутну зірку чи квадрат? В принципі, тут будь-які лінії можна потовщити і вигадати нову фігуру.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Аватар пользователя Андрій Пасічник
0
No votes yet

З котрого сайту взято?

Аватар пользователя збфіщвцаушдтгрои
0
No votes yet

Згоден, без пояснення, жодної користі від даного малюнку.
Лише пам'ятаю, що завантажив його з статті про український календар. А, що й до чого не пригадаю.

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Пропоную публікувати тільки те, що розуміємо і можемо пояснити.

Ярополк Сонцесвіт каже:
Згоден, без пояснення, жодної користі від даного малюнку.
Лише пам'ятаю, що завантажив його з статті про український календар. А, що й до чого не пригадаю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Тур Ярий
0
No votes yet

Події навколо України спонукають до відмови від пацифізму і мирної риторики. Як бачимо саме життя заставляє українців бути активнішими навіть агресивними. При таких обставинах голуб взагалі недоречний, а символ сокола Волі при застосуванні сили, спонукає до збереження благородства, честі та совісті.

Все тільки починається!

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Чудово сказано! Додам, що зміна символіки неминуче веде до зміни світогляду і поведінки.

Тур Ярий каже:
Події навколо України спонукають до відмови від пацифізму і мирної риторики. Як бачимо саме життя заставляє українців бути активнішими навіть агресивними. При таких обставинах голуб взагалі недоречний, а символ сокола Волі при застосуванні сили, спонукає до збереження благородства, честі та совісті.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Багато країн світу мають свій символ-герб у вигляді птиці. Частіше всього це орел. Ця птиця виглядає, ЯК ПТИЦЯ, з головою зверху, а хвостом знизу, і це є натуральним і інтуітивно мриємливим. Коли ж птицю показують головою вниз, то це частіш за все в випадках мертвої птиці, яку тримають за лапки головою донизу. Наприклад після полювання.

Мене, чесно кажучу, дуже дивує вибір птиці вверх тормашками, як символу України. Я абсолютно впевнений, що український народ такий символ не сприйме і не підтримає!

Ми маємо унікальний символ для нашої країни. Називайте його Тризуб чи Трисуття не має значення, бо символ буде той самий. Це ДУЖЕ ГАРНИЙ символ і не треба його паплюжити!!! Коли з цього величного, унікального, єдиного в світі, неповторного символу роблять дохлу птицю... я вибачаюсь, але не можу таке розуміння, яке висмоктане з пальця, підтримати.

НАВІЩО? НАВІЩО? НАВІЩО?

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Річ у тім, що блискавично атакуючий Сокіл Волі - це метафізичний знак, який символізує дію Святого духа. До такого символу ще треба дорости.

Тому це символ майбутньої духовної громади - Церкви дітей Сокола (соколичів, соколят, сколотів), або, як сказано в Євангелії, Дітей блискавки (Воанергес), заведеїв (заспівувачів) нового світу.

Вільнодум каже:
Багато країн світу мають свій символ-герб у вигляді птиці. Частіше всього це орел. Ця птиця виглядає, ЯК ПТИЦЯ, з головою зверху, а хвостом знизу, і це є натуральним і інтуітивно мриємливим. Коли ж птицю показують головою вниз, то це частіш за все в випадках мертвої птиці, яку тримають за лапки головою донизу. Наприклад після полювання.
Мене, чесно кажучу, дуже дивує вибір птиці вверх тормашками, як символу України. Я абсолютно впевнений, що український народ такий символ не сприйме і не підтримає!
Ми маємо унікальний символ для нашої країни. Називайте його Тризуб чи Трисуття не має значення, бо символ буде той самий. Це ДУЖЕ ГАРНИЙ символ і не треба його паплюжити!!! Коли з цього величного, унікального, єдиного в світі, неповторного символу роблять дохлу птицю... я вибачаюсь, але не можу таке розуміння, яке висмоктане з пальця, підтримати.
НАВІЩО? НАВІЩО? НАВІЩО?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Доростайте! А я залишусь тут, на землі, із старим українським Трисуттям! Мене цей символ повністю задовільняє.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Подібне “перебрехування“ змісту символіки робили християни, щоб всі наші древні звичаї і обряди забулися. Тому на свято Купала наклали Івана-Хрестителя, на Великдень - Воскресіння, на Коляду - Миколая, і т.д. і т.п. І до чого це привело? До знищення наших традицій і міфології, які ми зараз з такими зусиллями стараємося відродити, але вже ніколи не відродимо, бо загубився звязок поколінь і ланцюг натурального етнічного розвитку.

Давайте ЗНИЩИМО ще один наш трациційний символ - ТРИЗУБ? Виглядає, що це те, що Ігор Каганець хоче? Проте, я спокійний - НІКОЛИ це зробити не вдасться! Жаль тільки часу і зусиль на всі ці розмови і створення символіки, яку народ НЕ підтримає.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Ігор Каганець
0
No votes yet

Тризубець-Тризуб - це спотворений Сокіл. Тобто спотворено все: назва, зображення, сенс. Завтра я це аргументую.

Нам перевернули не тільки прапор, а й герб. Але ми все повернемо.

Вільнодум каже:
Подібне “перебрехування“ змісту символіки робили християни, щоб всі наші древні звичаї і обряди забулися. Тому на свято Купала наклали Івана-Хрестителя, на Великдень - Воскресіння, на Коляду - Миколая, і т.д. і т.п. І до чого це привело? До знищення наших традицій і міфології, які ми зараз з такими зусиллями стараємося відродити, але вже ніколи не відродимо, бо загубився звязок поколінь і ланцюг натурального етнічного розвитку.
Давайте ЗНИЩИМО ще один наш трациційний символ - ТРИЗУБ? Виглядає, що це те, що Ігор Каганець хоче? Проте, я спокійний - НІКОЛИ це зробити не вдасться! Жаль тільки часу і зусиль на всі ці розмови і створення символіки, яку народ НЕ підтримає.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Аватар пользователя Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Не буду твердити, яке трактування є правильним, бо не знайомий з історичними реаліями щодо цього питання. Лише скажу, що інтерпретація "ява-права-нава" в мене не викликає жодних емоцій чи почуттів. А образ Сокола - це свобода, швидкість, невразливість. Тому, на мою думку, егрегор герба-Сокола мав би значно більший позитивний вплив на людей, ніж егрегор герба-Трисуття.

Надіюсь, що питання значення герба України, не стане тим, яке розділить і посварить прихильників ідеї Третього Гетьманату. Можливо, зважаючи на дуже різні і протилежні думки, зараз варто взагалі упустити це питання.

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

Друзі,а давайте створимо зовсім нові символи нової держави вільних людей..Навіщо триматися минулого,це не розумно..минуле тримає і не відпускає..якщо наші минулі символи і все інше такі правильні,то чому таке сіре сьогодення..і взагалі жити за настановами пророків які жили тисячі років тому назад і дихали іншим життям якось не по духу,може пора прокидатись..

Вірю в те, що розумію.

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Краще з минулого треба плекати. На цьому стоїть культура.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Миро каже:
Краще з минулого треба плекати. На цьому стоїть культура.

Абсолютно згідний! Тому мені не зрозуміло навіщо замінювати такий знаменитий український символ, як Трисуття, на здохлу птицю вверх ногами?

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Мені здається, що шансів доказати, що це "здохла птиця" у Вас не більше ніж в тих, хто вважає що це "атакуюча, вільна і перемагаюча птиця".

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

boanro каже:
Мені здається, що шансів доказати, що це "здохла птиця" у Вас не більше ніж в тих, хто вважає що це "атакуюча, вільна і перемагаюча птиця".

Є речі, які не потребують доказу, бо сприймаються відчуттям. Це є речі вищого рівня людського сприйняття.

А “дохла птиця“ є звичайно метафорою для донесення відповідного відчуття до слухача...

Приведу один аргумент НЕ на користь “птиці“. Серед символів є різні рівні духовного ОБРАЗУ. Ці рівні можна назвати неживим, рослинним, тваринним і людським. Походження перших трьох рівнів є самоочевидним. Коли ми бачимо орла, як символ, - то це тваринний рівень, для прикладу. Такі тваринні символи зародилися дуже давно, коли люди не дуже мали логічне сприйняття світу, але розуміли тваринні якості орла чи лева, чи кабана. Відмінність ЛЮДСЬКОГО рівня в тому, що він не має аналогій в тваринному чи рослинному світах, бо є абстрактною формою, яка передає особливий, лише людині зрозумілий, зміст. Таких символів серед символів держав не так багато. Прикладом може бути Маген-Давід - шестикутна зірка Ізраїлю. Україна має також ЛЮДСЬКИЙ рівень символіки в своєму Трисутті. Тому спускатися до тваринного рівня символіки буде кроком назад в розвитку символіки, як такої.

Між іншим, як відомо, Гітлер вибрав свастику для свої символіки. Це є також людський рівень символіки. Тому зараз так важко вкласти в сей символ (свастики) інше розуміння, ніж вклав в нього Гітлер, бо він ЗАТВЕРДИВ своє розуміння 50 міліонами смертей, з якими цей символ навіки тепер асоціюється в умах людей!

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Цікавий коментар про рівні символіки. Тільки хочу запитати, чи Ви знаєте, коли вперше згадується про тлумачення Трисуття як про "наву-яву-праву"? ... Чи можливо поняття "нави-прави-яви" існувало вже давно, але його почали вважати значенням тризуба недавно?

Цитата:
Тому зараз так важко вкласти в сей символ (свастики) інше розуміння, ніж вклав в нього Гітлер, бо він ЗАТВЕРДИВ своє розуміння 50 міліонами смертей, з якими цей символ навіки тепер асоціюється в умах людей!

Кілька років назад свастика також для мене була символом війни і смертей, але зараз є символом Сонця і всього світлого. Так що думаю, ситуація не така погана, просвітленням можна змінити думку людей, яка ґрунтується на неправильній нав'язаній інформації.

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Цілком поділяю точку зору пана Володимира:

Цитата:
"Наприклад, переконувати мене в тому, що під час ініціації Творець скинув на Ісуса Хреста дохлу птицю - безперспективно(!); переконувати мене, що Дух Святий, який спускається згори від Творця не ЖИВа Істота - безперспективно!"

Вільнодум каже:
...Тому мені не зрозуміло навіщо замінювати такий знаменитий український символ, як Трисуття, на здохлу птицю вверх ногами?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Треба спробувати. Давайте пропозиції!

Явсе Світ каже:
Друзі,а давайте створимо зовсім нові символи нової держави вільних людей..Навіщо триматися минулого,це не розумно..минуле тримає і не відпускає..якщо наші минулі символи і все інше такі правильні,то чому таке сіре сьогодення..і взагалі жити за настановами пророків які жили тисячі років тому назад і дихали іншим життям якось не по духу,може пора прокидатись..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

Я з великою повагою ставлюся до символів нової держави запропонованих сайтом НО.. розумію і поважаю ту титанічну працю,яка вже зроблена..
На мою думку нашому стягу бракує третього кольору.Ми маємо родючу землю (чорний колір)..ми маємо червону кров..а також світлий колір Сонця (скоріше всього білий)..біло-червоно-чорний стяг поєднує духовне і земне становище нашої країни..
Малим гербом може слугувати те,що створене природою і має всі геометричні золоті перетини..взяти наприклад для "скелету" герба молекулу води..
Докладніше:https://www.ar25.org/article/prapor-peremozhciv.html

Вірю в те, що розумію.

Аватар пользователя Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Я більше схиляюсь до того, щоб надати нові значення старим символам, ніж до повної їх заміни. Це викличе значно менший опір людей, більшість з яких не люблять змін. Наприклад, тризуб як сокіл, форма залишається майже та сама, а значення нове. Так само жовто-блакитний прапор. Кольори ті самі, тільки нове значення.

Аватар пользователя Арсен Дубовик
0
No votes yet

Підтримую і позицію пана Доброслава! (На додачу і прогалив! ;) ).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Аватар пользователя Тур Ярий
0
No votes yet

Факт відновлення зв'язку із Творцем проявляється у виникненні вертикального світлоносного потоку. Зрозуміло, що цей потік іде від Джерела до людини - зверху вниз. Це є квінтесенцією усіх практик Духовного вдосконалення. Звідси, куди прямує Святий Дух, там є Царство Боже. Тут є все - і альфа і омега.
Трисуття розшифровує структуру світобудови. Проте цей символ не містить в собі жодних вказівок про боголюдський потенціал людини. Тому він не суперечить символіці іудохристиянства, язичництва, навіть атеїсти можуть його протрактувати на свій лад.
Тому дискутувати варто на тему: Як краще зобразити сходження Святого Духа? Якщо комусь не подобається Сокіл то надайте свої пропозиції.

Все тільки починається!

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

Якщо жити і чекати поки на тебе зійде Святий Дух чи не зійде,то життя може пройти.Чому повинен дух сходити на людину,а не сама Людина підніматись..

Вірю в те, що розумію.

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Чекати не треба. Святий дух сходить на того, хто піднявся до рівня, достатнього для його сприйняття. "Стукайте, і відчиниться вам".

Явсе Світ каже:
Якщо жити і чекати поки на тебе зійде Святий Дух чи не зійде,то життя може пройти.Чому повинен дух сходити на людину,а не сама Людина підніматись..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Тур Ярий
0
No votes yet

Відновлення зв'язку із Творцем відбувається лише за умови докладення зусиль. Це вдається небагатьом, оскільки більшість живе і чекає, що Св.Дух зійде сам по собі, або взагалі нічого не чекає. Це, доречі, іудохристиянська теорія.
Звичайно, що при здійсненні очищення своїх тіл людина "підіймається вгору", але це не є буквальний підйом, просто людина переходить в інший простір подій, вищий ієрархічно, який ми називаємо Простір волі - Царство Боже.
А далі нам необхідно погодити лаконічний символ, який відобразить все, що там відбувається. Сокіл Волі мені абсолютно зрозумілий. Хай буде!

Все тільки починається!

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

У просторі Волі нічого не відбувається..Там лише Світло і Радість...і зобразити Його якимось зрозумілим символом чи описати словами неможливо..

Вірю в те, що розумію.

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Ви говорите про якийсь інший простір. Ми говоримо про реальний земний простір, де нема негативних подій.

Цей простір має різні рівні. У багатьох з нас вже є досвід перебування на нижніх рівнях Простору волі.

Це той рівень, коли закінчуються некеровані позитивні події Простору пригод, натомість з’являється можливість робити те, що вважаєш за потрібне.

Окрім того, в нас є колективний досвід переміщення між усіма чотирма просторами.

Явсе Світ каже:
У просторі Волі нічого не відбувається..Там лише Світло і Радість...і зобразити Його якимось зрозумілим символом чи описати словами неможливо..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Володимир Майборода
0
No votes yet

Раптом захотілося викласти свої думки під враженням прочитаних коментарів.
Мій аргумент на користь Сокола Волі ТУТ.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Народжені повзати, зійдіть зі злітної смуги!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Доктор Смалець
0
No votes yet

:-)))))))))

_________________________________

Крила... ноги... головне - хвіст! ©

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Символи мають свій початковий вигляд і зміст з якого потім породжуються похідні змісти і вигляди. Початкових, або джерельних символів не так багато, якщо розібратися. Приходять на ум такі - КОЛО, ХРЕСТ, СВАСТЯ, ЗІРКА (зірка має різновидності по кількості кутів, кожна із своїм змістом). Є ще також геометричні фігири, але вони менш популярні. Я назвав лише символи рівня Людини. Символів тваринного рівня (орли, соколи, голуби, леви) існує набагато більше і вони мають більшу різноманітність зображень, які є, в свою чергу, похідними символами від ізначальної тварини.

Похідними символами від Людького рівня символу може бути що завгодно. Найчастіше похідним є комбінація Людського з Тваринним або Рослинним. Наприклад герб Радянського Союзу - серп і молот (людське) з колосками хліба (рослинне). Наприклад, вставка зірок або свасті в символи сонця або зображення цих символів на тілі лева чи орла. Наприклад, зображення кола, як людського ока, або накладення Хреста на розп’яття. І тому подібне.

Зображення Трисуття у формі сокола є подібним похідним символом.

Цікавим для нас прикладом похідного зображення може слугувати картина синього неба над житнім полем, як символ Українського прапора. Якраз таке ПОХІДНЕ МИСЛЕННЯ привело до теперішніх кольорів українського прапора, коли Людський рівень символіки ВИШНЬОГО ДУХУ СОНЦЯ і ЗЕМНОГО ДУХУ ДАНИ (води) замінився похідною картинкою рослинного рівня СИНЬОГО НЕБА і ЖИТНЬОГО ПОЛЯ.

Спуститися з Людського рівня на нижчий (тваринний чи рослинний) рівень легко, але піднятися з тваринного до людського набагато важче.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Анатолій Висота
0
No votes yet

Відмічаю для себе Миколине: Цікавим для нас прикладом похідного зображення може слугувати картина синього неба над житнім полем, як символ Українського прапора. Якраз таке ПОХІДНЕ МИСЛЕННЯ привело до теперішніх кольорів українського прапора, коли Людський рівень символіки ВИШНЬОГО ДУХУ СОНЦЯ і ЗЕМНОГО ДУХУ ДАНИ (води) замінився похідною картинкою рослинного рівня СИНЬОГО НЕБА і ЖИТНЬОГО ПОЛЯ.

Спуститися з Людського рівня на нижчий (тваринний чи рослинний) рівень легко, але піднятися з тваринного до людського набагато важче. І додаю своє: СОКІЛ ВОЛІ звучить гарно, а ще краще "АТАКУЮЧИЙ СОКІЛ". От хто пояснить, кого атакує СОКІЛ? Люди вам розкажуть, на кого полює й кого з"їдає хижак сокіл. У ТРИСУТТІ закладений духовний сенс. Щоб його розкрити, треба ще добе подумати.

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Анатолій Висота каже:
У ТРИСУТТІ закладений духовний сенс. Щоб його розкрити, треба ще добе подумати.

Дякую пане Анатолію за розуміння СУТІ символіки, за яку йде мова. Напевно, нема нічого поганого в тому, щоб ІНОДІ, для якоїсь специфічної цілі, представити ТРИСУТТЯ, як атакуючого сокола. Наприклад, для якоїсь військової частини, як її власний символ, який буде мати військовий (атакуючий) зміст, але нагадуватиме наш, спільний для всіх українців, символ - ТРИСУТТЯ.

Можливо, саме в цьому розумінні, можна прийняти атакуючого сокола лише для Арійського Крила Третього Гетьманату - крила, яке має девіз “атакуй першим!“. Це буде зрозумілим і приємливим. Для всього ж народу давайте залишимо наш древній знак, який всі люблять, який унікальний, якого ніхто не має, по якому весь світ нас впізнає - залишимо Трисуття, або звіть його Тризуб або Триглав, аби цей знак виглядав таким, як є.

Я також погоджуюсь, що зміст ТРИСУТТЯ нам ще треба розкрити, бо цей зміст. як Ви сказали, є духовний. А тому, скажемо, казати, що НАВ - це наші предки в гробах під землею (розуміючи зправжню землю) буде невірним. ВСЕ ТРИСУТТЯ ПОВНІСТЮ ЗНАХОДИТЬСЯ В ДУХОВНОМУ СВІТІ. Тому і Нав і Прав І Яв, які зображені, є В ДУСІ, на небі, з богами, а не в нашому матеріальному світі. Уже в цьому відразу видно наскільки глибше СУТЬ такого символу в порівнянні з атакуючим соколом.

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Наше гасло: "Атакуй першим!"
Це означає: виявляй ініціативу, випереджуй, будь швидшим, кращим, успішнішим. Можна сказати, що це гасло профілактичної (відичної) медицини: не чекай проблему, а попереджуй її, не допускай.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Доктор Смалець
0
No votes yet

З цієї гарячої дискусії можна зробити висновок, що ми маємо гарну картинку (герб), яка всім подобається, і вдосконалювати саме зображення ніхто не пропонує. Тобто, є конкретний і неповторний символ, що нас ідентифікує і об'єднує як націю, але ми ще точно не знаємо, що це таке?

Оскільки автори більшості художніх шедеврів вже довший час перебувають в Наві, ми не зможемо їх запитати: що ж це ви, дядьку, намалювали: пташку чи виделку? Зате кожен може доторкнутися до вічності, виклавши власну (або запозичену) версію глибинного смислу "посмішки джоконди".

На жаль, у мене немає власної оригінальної гіпотези, бо мені подобається і Сокіл, і Тризуб, і Ява з Навою. А ще в цих переплетіннях можна побачити королівську лілію, фалічні знаки, меч Арея і прочитати гасло "хто не скаче, той москаль". (Жартую).

Чи не в кожному з відомих символів можна віднайти багато явних і прихованих смислів. На різних етапах розвитку (і для вирішення різних завдань) можна використовувати той чи інший аспект і навіть міняти назву, якщо вона приїлася абощо.

То в чому проблема? Бери гасло, яке тобі підходить і бий москаля як сокіл курку, або сиди й медитуй під трисутнісним деревом життя. Тільки пам'ятай, що символ - то не бог, а твоя зброя та інструмент, бо інакше можна перетворитися на "могутнього джина", який набрався від нього багато сили але при цьому став "рабом лампи".

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

Гарно сказано, пане Смалець! Символіка багатоаспектна, тож кожний у ній знаходить те, що з ним резонує.

Проте останнє речення потребує уточнення.

Символіка - це не тільки самоідентифікація, естетика і наочний засіб для пояснення світогляду.

Найголовніша функція символіки - точно вмикати організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.

Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки:
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація).

Про магічний аспект символіки: https://www.ar25.org/node/24787

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Доктор Смалець
0
No votes yet

Щиро дякую, пане Миро!

Проте Ваше уточнення наштовхує мене на деякі запитання. Оскільки назва "Сокіл Волі" не зустрічається більше ніде, крім сторінок "Народного оглядача" (якщо я помиляюсь, то прошу спростувати), хотілось би трохи більше дізнатися про відповідну енергетичну істоту перед тим, як натискати на кнопку з такою назвою.

1. Це новонароджений егрегор чи якийсь старий, "перехрещений"?

2. Якщо старий, то чи відгукується він на свої попередні імена, "Тризуб", наприклад?

3. Якщо ні, то чи відбувається енергетичний обмін між молодим "Соколом Волі" та іншими, старшими сутностями з подібною формою (зображенням)?

4. Яким саме способом слід натискати кнопку №3 "Зміст (інтерпретація)"?

Аватар пользователя Миро Продум
0
No votes yet

1. Це арійський егрегор, йому щонайменше 3000 років (від відомого культу Сокола часів Скуфії). Етапами його розвитку є діяння Ісуса Хреста і апостолів, аріянська держава Пальміра з Павлом Самосатським, аріянська держава Костянтина Великого, аріянські королівства готів, імперія Аттили, аріянська держава Володимира, українське аріянство часів найбільшого піднесення Козацької держави за Івана Виговського і Юрія Немирича - лідера європейського аріянства, генерального писаря.

2. Тризубець-Тризуб - це за історичними мірками недавнє, до того ж профанічне ім’я, яке з’явилося з легкої руки Карамзіна. Тризуб не включає в арійський егрегор, бо має інші ім’я, форму і сенс (точніше, його точний сенс невідомий).

3. Це треба випробувати. Особисто мене включає. Може ще когось.

4. Розумінням (усвідомленням) Сокола як релігійного (магічного) символу вмикання боголюдського потенціалу людини під умовною назвою Воанергес. Натискання на кнопку 3 починайте з прочитання "Арійського стандарту" (2014) і практики самозцілення (Живе Слово, жива їжа, фізична активність, добрі справи, позитивне оточення).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар пользователя Микола Пономаренко
0
No votes yet

Пане Миро, давайте подумаємо трошки в іншому ракурсі...? Давайте пройдемось по історичному формуванні символу Трисуття або Тризуба. Погодимося, що цей символ колись давно мав вигляд атакуючого сокола. Ви кажете у скіфів, в імперії Атили, навіть зображався в сукупності з Хрестом... (тут цікава річ - зображається лише ТІЛО Хреста і тіло Духа-птиці.., але це інша тема). То ЧОМУ цей символ (сокіл чи орел) не залишився таким до нашпго часу, а перетворився в Трисуття?

Моя відповідь така - тому що ми, українці, піднялися з примітивнішого рівня тваринної символіки до вищого рівня людської символіки. Можна посилатися на коментарі всяких дослідників, як Карамзіна, вишукувати розуміння “атакуючого сокола“, і т.д. Але, НАВІЩО? Ми далі, ніж зміст “тіла птиці“ тут не заглибимося. В той же час, якщо ми маємо ТРИСУТТЯ, то можемо мати дуже глибокі людські, філософські, духовні пояснення і досягти неймовірної глибини в цих поясненнях і розуміннях цього унікального, тільки українцям належного, символу. Цей символ (трисуття) посланий нам БОГОМ. Тому, на мою думку, не будемо гнівити Бога, а краще у-розум-іємо, що Бог цим символом хотів нам сказати?

Миро каже:
1. Це арійський егрегор, йому щонайменше 3000 років (від відомого культу Сокола часів Скуфії). Етапами його розвитку є діяння Ісуса Хреста і апостолів, аріянська держава Пальміра з Павлом Самосатським, аріянська держава Костянтина Великого, аріянські королівства готів, імперія Аттили, аріянська держава Володимира, українське аріянство часів найбільшого піднесення Козацької держави за Івана Виговського і Юрія Немирича - лідера європейського аріянства, генерального писаря.
2. Тризубець-Тризуб - це за історичними мірками недавнє, до того ж профанічне ім’я, яке з’явилося з легкої руки Карамзіна. Тризуб не включає в арійський егрегор, бо має інші ім’я, форму і сенс (точніше, його точний сенс невідомий).
3. Це треба випробувати. Особисто мене включає. Може ще когось.
4. Розумінням (усвідомленням) Сокола як релігійного (магічного) символу вмикання боголюдського потенціалу людини під умовною назвою Воанергес. Натискання на кнопку 3 починайте з прочитання "Арійського стандарту" (2014) і практики самозцілення (Живе Слово, жива їжа, фізична активність, добрі справи, позитивне оточення).

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Аватар пользователя Доктор Смалець
0
No votes yet

Дякую за роз'яснення. Можна ще кілька запитань?

1. До яких егрегорів зараз підключені бійці українських добровольчих батальйонів? Наприклад, Донбас і ДУК Правого Сектору - до якогось одного, чи до різних?

2. Чи є шанси підключитися до егрегора "Сокіл Волі" у людини, яка не відмовилась від м'яса?

2. Чи відомо, до якого егрегора був підключений вегетаріанець Адольф Гітлер?

Аватар пользователя Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Цитата:
Чи є шанси підключитися до егрегора "Сокіл Волі" у людини, яка не відмовилась від м'яса?

У ведах наприклад, чітко сказано, що ті, хто вбивають тварин тільки заради того, щоб їх з’їсти, або фінансують тих, хто це робить, тільки притягають до себе негативну карму, і що цього не варто робити людям, які стали на шлях просвітлення і росту.
Екстрасенси кажуть, що війни на планеті не припиняться доти, доки люди будуть вбивати тварин.

Цитата:
Чи відомо, до якого егрегора був підключений вегетаріанець Адольф Гітлер?

Гітлер очевидно був підключений до дуже темних егрегорів, але не тому що був вегетаріанцем, а тому що був дуже поганою людиною. Хоча можливо його злі якості були і перебільшені так званими "переможцями у війні" і євреями.

Не зрозуміло на що Ви натякаєте в останньому запитанні. От недавно була новина про вбивцю-стоматолога. Так що, тепер вважати всіх стоматологів вбивцями?

P.S. Я за 7 останніх років не з’їв жодного шматка м’яса, і навіть після цього ще досі знаходяться люди, які мені стверджують що жити без м’яса неможливо :)

Аватар пользователя Явсе Світ
0
No votes yet

У любителів чебуреків є два аргументи на свою користь-це офіційна "медицина" і дієтологія,а також Гітлер вегетаріанець..Сьогодні був на ринку і проходив поряд із м'ясним відділом,ДНО свідомості...

Вірю в те, що розумію.

Аватар пользователя Доктор Смалець
0
No votes yet

Я ні на що не натякаю, шановний пане Доброслав, мені справді цікаво :-)).

Я не вегетаріанець, але й не фанатик м'ясних страв і можу легко обходитись без м'яса довший час, особливо, якщо є вареники з сиром :-)).

Моя цікавість цілком прагматична: хочеться, щоб максимальне число українців негайно почало підключатись до правильного егрегора, і буде трохи прикро, якщо м'ясне обмеження виявиться непереборною перешкодою для народу з поширеним культом їди .

Страницы

  • Страница
  • of 2
  • >