Аватар пользователя Оксана Лутчин
Оксана Лутчин
  • Visits: 0
  • Хиты: 0

Листя смородини

Категорія:

Особливо корисним і смачним є чай із листя смородини.

Травень – це пора збору багатьох цілющих трав, а також листя смородини, яке за деякими властивостями є навіть кориснішим, ніж самі ягоди. Воно містить дубильні речовини, мінеральні речовини (залізо, магній, марганець і ін.), особливо багато вітаміну С, а також флавноїди і фітонциди.

Найкраще збирати листя смородини після цвітіння, до червня місяця, і бажано у сонячну погоду, коли воно насичене енергією сонця, наповнене силою і красою. Я намагаюся зривати листочки зі старих кущів, які мало плодоносять, або з гілок, на яких немає ягід. Опісля старанно розстеляю його на долівці в затемненому місці для сушіння, час від часу перегортаючи листочки, щоб добре просохли. Коли листя  достатньо сухе, вкладаю його у паперові торбинки.

Чай можна готувати зі свіжозірваного листя, а також зі сухого. Я люблю ароматний насичений чай, тому на горнятко беру приблизно дванадцять листочків. Чай має неповторний смак, характерний для смородини запах і основне – цілющі властивості.

Варто знати, що чай з листя смородини є незамінним при авітамінозі. Його вживають як противірусний, протизапальний, загальнозміцнюючий і кровотворний засіб. Він сприяє покращенню зору, зміцнює серцево-судинну систему, а також стимулює роботу шлунка, печінки, кишечника. Тобто такий чай влиє у Ваш організм здоров’я і силу.

Отож, щоб бути здоровим і енергійним, про це треба дбати вже зараз, коли природа щедро розіслала свої дари.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Аватар пользователя Мир Нам
0
No votes yet

Вчасно. Дякую.

ХАЙ.

Комментарии

Аватар пользователя ДЗен ДЗелень
0
No votes yet

Весною, коли ще не достигли суниці і не виросла редиска, разом із салатом, петрушкою, кропивою листя смородини є джерелом вітамінів та амінокислот.
Найкращими звісно є молодесенькі світло-зелені листочки. Але для того, щоб був добрий урожай ягід, слід рвати великі гарні старі темно-зелені листки.
Вживаю це листя наступним чином. Подрібнюю його скільки є можливості і кладу в ситечко. Далі заливаю талою або іншою свіжою водою. Настоюю недовго і випиваю протягом дня.
Але ще листя смородини дуже гарно пахне, навіть сухе.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Аватар пользователя Сергій Остапенко
0
No votes yet

Ми якось завжди використовували суміш листя: смородина (особливо чорна, кругла. Ще її називають лікувальною. Вона дуже пахуча.); вишня (у т.ч. і молоді гілочки); малина; м’ята; чебрець. Зберігали окремо, а перед вживанням напою, змішували. Раніше заливали окропом і настоювали. Після отримання інформації про живу їжу-заливаю водою, підігрітою приблизно до 40 градусів.

Хай Буде!

Аватар пользователя Богдан ДуБ
0
No votes yet

і при 40 гр. хіба настоюється? особливо гілочки..

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Аватар пользователя Сергій Остапенко
0
No votes yet

Не так, як окропом, але смак і запах є. Забув, ще в стару шапку ставлю і замотую рушником. Гілочки молоденькі, вони майже як листя. Все це краще щоб було сухим і дрібним, бо ліпше настоюється.

Хай Буде!

Аватар пользователя Мир Нам
0
No votes yet

Вчасно. Дякую.

ХАЙ.

Аватар пользователя Ірина Висота
0
No votes yet

А згадала чай моєї бабусі, нажаль, вже покійної! Який же він смачний! А настояний він був саме на смородинових, вишневих, малинових гілочках та м'яти, а іноді чебрецю. Це - незабутньо смачно, зразу повертаюсь в дитинство.

Твори!!!

Аватар пользователя Майя Українська
0
No votes yet

Дякую теж, пані Оксано! А ще й коментарі-поради чулові! А чай з листя абрикосів чи шовковиці має цілющі властивості ?!

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!