Олена Каганець's picture
Олена Каганець
  • Visits: 1
  • Hits: 1

Колишній директор з приватності Microsoft тепер довіряє тільки відкритому ПЗ

Категорія:

Він каже, що не може довіряти програмі до тих пір, поки не побачить її вихідний код. До того ж, він відмовився від використання мобільного телефону.

Каспар Боуден (Caspar Bowden) з 2002 по 2011 року обіймав посаду головного радника Microsoft з питань конфіденційності - Chief Privacy Advisor - і відповідав за цей напрямок більше ніж в 40 країнах. Ймовірно, йому доводилося співпрацювати з АНБ (Агенство з національної безпеки, що є частиною міністерства оборони США - коментар мій, О.К.) та іншими державними організаціями, хоча Боуден каже, що ніколи не чув про програму PRISM (Planning Tool for Resource Integration, Synchronization, and Managementсекретна програма електронного спостереження та збору розвідувальної інформації у веденні Агентства національної безпеки США - коментар мій, О.К.).

Багаторічна робота в Microsoft призвела до того, що зараз колишній топ-менеджер корпорації принципово використовує тільки відкрите програмне забезпечення. Він каже, що не може довіряти програмі до тих пір, поки не побачить її вихідний код. До того ж, два роки тому Боуден відмовився від використання мобільного телефону.

Тиждень тому Каспар Боуден дав свідчення в Європарламенті з приводу стеження АНБ за громадянами. Він також опублікував доповідь з приводу програм стеження за населенням (PRISM) та закону про зовнішню розвідку (FISA) та їхній вплив на фундаментальні права громадян Євросоюзу.

Серед іншого Боуден висловив таку думку про вплив самого факту наявності тотального стеження: «Суспільству варто подумати ось про що. Кожна публічна персона, кожна впливова людина в уряді, в бізнесі або державі - кожен тепер задається питанням: що АНБ знає про нього? І як же суспільство може довіряти рішенням цих людей, їх об'єктивності? Як ми можемо знати напевно, що вони не змінили якісь свої рішення для захисту своїх кар'єр? Це удар по кожному елементу представницької системи управління» .

Каспар Боуден зараз працює як незалежний дослідник, і в доповіді він зібрав всю інформацію, яку вдалося знайти з цього питання. Він також провів юридичний аналіз дій американської розвідки.

Коментар НО:

Як відомо, люди, що працюють на хлібзаводі, не їдять хліб свого хлібзаводу та інших хлібзаводів, а випікають його самі. А ті, хто працює на м'ясокомбінаті, не їдять магазинну ковбасу. Вони розповідають багато цікавого і неприємного про процес виробництва. Так само і з програмним забезпеченням. Перевага відкритого ПЗ в тому, що воно робиться для власного використання. 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Тарас Носальський's picture
0
No votes yet

А чому зразу не дали рекламу проекту "Груша Лінукс", чи він вже помер?

Народжених повзати прошу звільнити злітну смугу! :)

Comments

Тарас Носальський's picture
0
No votes yet

А чому зразу не дали рекламу проекту "Груша Лінукс", чи він вже помер?

Народжених повзати прошу звільнити злітну смугу! :)

Андрій Ясун's picture
0
No votes yet

Всевидяче око Саурона...

Si vis pacem, para bellum