Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Група Bellingcat встановила господарів "Бука", що збив MH17

Спецтема:

"Бук" номер 332 належить російській 53-й бригаді військ протиповітряної оборони Збройних сил Росії. Міноборони РФ заперечило причетність російських військових до трагедії MH17.

16050403.jpg

MH17 збили з "Бука" російської 53-ї бригади. Фото: independent.co.uk

Експертна група Bellingcat встановила номер зенітно-ракетного комплексу "Бук", з якого збили малайзійський "Boeing-777" на Донбасі в 2014 році.

"Бук" номер 332 приписаний до 53-й бригаді військ протиповітряної оборони Збройних сил Росії.

"Сьогодні ввечері буде новий звіт по "Буку", який збив Boeing. Була невідома точна цифра. Середню цифру було не видно, тому що вони її зафарбували. Ми встановили цю середню цифру - 3. Номер "Бука"- 332", - повідомив експерт групи Bellingcat Арік Толер повідомив в ефірі Еспресо.TV. Також він зазначив, що в 10.00 вечора за британським часом (00.00 за київським часом – ред.) експертна група опублікує новий звіт з розслідування авіакатастрофи малазійського літака МН17 в Донецькій області влітку 2014 року.

Нещодавно Bellingcat назвав імена ймовірно причетних до трагедії MH17. Автори дослідження стверджують, що "Буком", з якого збили літак, швидше за все, управляли військовослужбовці 2-го батальйону 53-ї зенітно-ракетної бригади армії РФ.

Bellingcat зазначає, що до складу стандартного екіпажу "Бука" входять дві людини - оператор установки і водій, а також двоє офіцерів - сержант і лейтенант. При цьому рішення про запуск ракети приймає лейтенант.

Міноборони РФ заперечило причетність російських військових до трагедії MH17.

В 15:30 четверга, 17 липня 2014 року, в Донецькій області поруч із селищем Шахтарськ в зоні бойових дій був збитий Боїнг-777 "Малайзійських авіаліній", що слідував рейсом MH17 "Амстерлам-Куала-Лумпур". Всі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.

13 жовтня відбулася презентація доповіді Ради безпеки Нідерландів, згідно з якою літак рейсу MH17 був збитий ракетою комплексу "Бук" російського виробництва. У той же час, в доповіді не названі відповідальні за запуск цієї ракети.

 

Наші інтереси: 

Таємне завжди колись стає явним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи