Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Діллард Джонсон - найрезультативніший солдат в американській армії

Діллард Джонсон (Dillard Johnson) випустив книжку спогадів про війну в Іраку, в якій повідав про свої подвиги і підрозділ «Хижак», в якому він служив снайпером.

Спецназівець Діллард Джонсон став найрезультативнішим солдатом в американській армії з часів В'єтнаму – з 2003 року в Іраку він убив 2746 місцевих солдатів і бойовиків. Як снайпер він убив 121 іракця, і за цим показником поступається лідеру – американцеві Крісу Кайлу, який застрелив 160 іракців. Точність цих підрахунків пояснюється тим, що його командир наказав йому враховувати «паличками» в зошиті всіх знищених солдатів і бойовиків.

Він випустив книжку спогадів про війну в Іраку, в якій повідав про свої подвиги і підрозділ «Хижак», в якому він перебував. Найбільше йому запам'ятався ножовий бій, в якому він убив трьох іракців. А найзначнішим боєм він визнає сутичку його підрозділу «Хижак» з іракською армією, в якій трохи більше 300 американців стримали наступ 44 танків і 20.000 солдатів противника. У тому бою загинули 3 американця, втрати іракської армії склали близько 5 тис. осіб.

Шлях Джонсона в армію був типовий для людей його кола. Він – сільський хлопець з штату Кентуккі. З 6 років батько його став привчати до зброї і брати з собою на полювання, в 13 років він з гвинтівки вбив першого свого оленя. У старших класах школи Джонсон – член загону народної міліції. У 1986-му у віці 21 рік він записався в армію, де потрапив в спецназ. В Ірак зі своїм підрозділом «Хижак» він прибув в 2003 році.

У Джонсона є 37 бойових нагород, важке поранення в ногу (кулю так і не витягли), четверо дітей і зараз – діагностований рак лімфатичних вузлів, з яким він начебто успішно справляється, перебуваючи у військовому госпіталі.

Ця історія не стільки для «книги рекордів Гіннеса», скільки показує міць Америки в війнах із слаборозвиненими країнами (співвідношення втрат навіть у сухопутних боях, як ми бачимо, становить приблизно 1:1500-3000, тобто щоб повністю знищити 100-тисячний армію, потрібно всього 3-7 тис. сухопутних військ США – зрозуміло, за підтримки сучасної техніки) і роль в ній ось таких простих хлопців, з дитинства навчених поводитися зі зброєю і вбивати.

Джерело:

New York Post: Excerpt from "Carnivore" a memoir about America's deadliest soldier.

Наші інтереси: 

Бойовий досвід і результативність спеціальних підрозділів в умовах сучасної війни свідчить, що Україні в умовах гібридної війни треба не гнати в окопи мобілізованих ненавчених людей, а надшвидкими темпами створювати спеціальні підрозділи. Необхідний вишкіл забезпечать наші союзники в боротьбі з російською агресією - Сполучені Штати Америки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи