Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На державному рівні, на телебаченні, в ЗМІ українська мова має бути обов'язковою

Категорія:

Світ:

Запрошуємо друзів-митців доєднатися до ініціативи! Прес-конференція українських медіаперсон в УНІАН: "Закрити український ефір для відео- та аудіо-товарів РФ!". Четвер, 28 січня, 11:30, агенція УНІАН: вул.Хрещатик, 4, конференц-зал. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Коли ми розпочинали акцію про український дубляж фільмів, нам теж розказували про збитки кінотеатрів і про те, що ніхто ходити не буде в кіно. Зараз ми не уявляємо, як можна ходити в кіно не українською, на російський убогий дубляж. Так що все правильно. Приєднуйтесь до ініціативи своїми дописами і діями. Я впевнений, що ви це зробите. Ніхто не примушує вас в спілкуванні і творчості використовувати виключно українську мову, спілкуйтеся, розмовляйте, пишіть і творіть вашою російською. Але на державному рівні, на телебаченні, в ЗМІ - українська мова має бути обов'язковою. Бо спочатку на телебачення приходить русскій язик, а за ним слідом танки з бурятами всередині.

Перепощую наступне від Івана Леньо:

Якщо б на нас напали, припустимо, не мешканці росії, а французи чи поляки, то уявити важко якою би була наша реакція на звучання польської чи французької мов на вулицях Києва чи інших міст. А якщо б ще з кожної радіоточки чи каналу телебачення ? Ну принаймні  ми б сильно обурювались, а реально влаштовували би самосуди і брали би штурмом ті державні інституції, які відповідають за чистоту медійного простору від контенту агресора. Але чому ж ми цього не робимо з огляду на тотальне засилля російського лайна ? Тому що все совєтське нам ментально близьке ? Невже не можна заборонити російський продукт на державному рівні відповідним законом ? Адже інтелектуальна власність - це також продукт. Що заважає ? Матеріальні збитки власників ТВ каналів і радіо? Тобто від європейців ми чекаємо санкцій, а самі? Це неподобство! Пропонуємо зібрати прес-конференцію усіх небайдужих популярних і дієвих митців і звернутися до президента з відповідною заявою! Якщо це питання не вирішити раз і назавжди, то у нас ніякої перемоги не вийде, а наші діти і надалі будуть набивати повні зали на російський булшіт, типу " Каспійський груз" чи "Кровосток".

Мораль така :

Мало хто що любить ! Це не дискусія про смаки, звички і уподобання. Існує санкційний список товарів агресора, і в цей список має попасти інтелектуальний продукт з росії !

Запрошуємо друзів-митців доєднатися до ініціативи!

Контактна інформація: Інна 0938804171, 0634061271 Марат

Учасники: Антін Мухарський, Іван Леньо "Kozak System", Володимир Шерстюк "Kozak System", Тарас Компаніченко, Андрій Середа "Кому Вниз", Сергій Фоменко "Мандри" (список учасників поповнюється).

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Давно пора було провести таку конференцію ! І не тільки А добре що хоч зараз.Якби я жила в Києві то співала б по вулицях ав транспорті пісню В.Баранова і Т.Кукурудзи "До українців"В Чернівцях нема такого засилля москальської мови

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.