Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Політична організація Великого Переходу: місія і мета

У попередній статті ми зупинилися на тому, що для розвитку нашого цивілізаційного стартапу необхідно створювати політичну організацію. Поки нема назви, ми її умовно назвемо Рухом Великого Переходу, або просто Рухом. Правильне творення нової організації завжди починається з формулювання місії, тобто сенсу існування організації, її призначення.

140724-prapor.jpg

Сонячно-блакитний - прапор Перемоги!
Сонячно-блакитний - прапор Перемоги!

Попередні статті:
Платформа для Нації: політичний компонент стартапу Вишня Борія
Цивілізаційний стартап, або Зерно нового світу
Що вже маємо у нашому стартапі
Мотор, колеса і привідний ремінь націотворення 

Місія, тобто сенс існування

Згідно з системним підходом, призначення (місія) системи завжди визначається надсистемою: функція системи має відповідати потребам надсистеми – «замовленню згори», «соціальному замовленню». Наприклад, підприємство має виробляти ті товари, які потрібні надсистемі – ринку споживачів, інакше їх не куплятимуть і підприємство потерпить крах.

Отже, місія нашої політичної організації має відповідати потребам надсистеми – людства, Всесвіту і його Творця. Ця головна потреба – «замовлення згори» – полягає в еволюційному розвитку духу, душі та плоті людини, вдосконаленню суспільства і перетворенню його на гармонійний соціальний організм. З другого боку, існує потреба усувати перешкоди на шляху згаданого триєдиного розвитку людини і суспільства.

Головний виклик сучасної епохи

Головна проблема сучасної цивілізації в тому, що вона глибоко вражена брехнею, рабством і паразитизмом. Завдання полягає в тому, щоб звільнитися від них і створити нову цивілізацію – правдиву, вільну і продуктивну. Уточнимо ці терміни:

Правдива – та, що діє згідно з правилами і законами Творця, які позначаються збірним словом Прав.

Вільна – та, що не обмежена помилковими стереотипами, ненавистю, образами, тривогами, страхами, деструктивними програмами, зовнішнім примусом.

Продуктивна – та, що навчається, творить нове, вдосконалює і тиражує кращі зразки, заохочує чесну співпрацю і усуває паразитизм. Продуктивність несумісна з паразитизмом, чесна співпраця і паразитизм – це протилежні явища.  

Етнос, нація, держава

Творення нової цивілізації починається з творення першої держави нової доби, яка виступає в ролі цивілізаційного локомотива. Інші народи бачать гарний приклад і добрі плоди такої держави, тож наслідують її і прагнуть з нею дружити.

Етнос і нація – це дві форми існування народу: аморфна і структурована. Етнос не може мати свою державу, він до неї ще не дозрів. Державу творить нація, тобто організований народ. Нація творить державу, держава прискорює націотворення. Держава – це вища форма організації народу. Нація – це народ, який має власну державу.

Нині український народ перебуває в аморфному стані етносу, половина якого розсіяна за межами України. Відповідно, цей етнос не має своєї, української держави. Те, що нині маємо – це залишок маріонеткової псевдодержави, створеної у 1919 року в Харкові на території, контрольованій Червоною армією РСФСР. Про це прямо сказано у законі «Про правонаступництво України» від 12 вересня 1991 року. Отже, необхідно перетворити аморфний український етнос на структуровану українську націю з власною державною організацією.  

Мета

Мета – це конкретний стан системи, якого треба досягти. Очевидно, що цей стан має повністю відповідати місії, тобто призначенню системи. На основі проведених досліджень мета Руху Великого Переходу формулюється так:

Озброєна до зубів за прикладом Швейцарії нейтральна (без Росії, ЄС і НАТО) правдива, вільна і продуктивна держава українців цілого світу – засновник Балто-Чорноморської співдружності (Конфедерація Міжмор’я), відроджувач нової Європи з центром у Києві за підтримки США та інших геополітичних союзників.

Ця мета містить у собі 7 ключових ідей:

1. Позитивний приклад Швейцарії, яка є максимально мілітаризованою державою, при цьому має реальну демократію, розвинене самоврядування і чи не найвищу у світі якість життя. Зауважимо, що Швейцарська модель – це модернізований залишок Козацької моделі (прапор Швейцарії – це прапор Війська Запорозького).

2. Відповідність викликам часу: правдивість, воля, продуктивність.

3. Засновниками, а отже громадянами Української держави можуть бути українці цілого світу, незалежно від місця їх проживання.

4. Україна не входить до жодного з існуючих військових блоків.

5. Засновує конфедерацію Міжмор’я і стає політичним центром нової Європи, а отже – нової планетарної цивілізації (Європа – стародавня назва України).

6. Використовує підтримку США, які об’єктивно зацікавлені в тому, щоб реалізувати «новий ленд-ліз» – рішучу підтримку України для зриву континентального союзу Євросоюз–Росія–Китай.  

7. Іншими великими геополітичними союзниками України можуть бути держави, які не зацікавленні у посиленні Китаю, передусім це Японія та Індія.

Отже, Рух Великого Переходу має сформульовану мету. Для її досягнення потрібні правильні структура і стратегія. 

Продовження у статті: Структура Руху Великого Переходу: Світове Дерево


Славний народ український
Надійно веде кермо держави,
Щоб усьому світу показати
Безмежну велич своєї справи.
 
Громадяни України
Не відступлять з Божої дороги
І будуть завжди прославляти
Козацько-українські перемоги.
 
Таланти, працьовитість і завзяття
Здолають опір ворогів,
Очистять землю України
Від гніту, грабежу і жебраків.
 
І стане народ України
Взірцем світового суспільства,
Оазу він створить у світі
Шляхом свого добродійства.
 
Автор: Броніслав Здравко. Львів, 2013 р.

Про наш проект:

Віртуальний стартап Вишня Борія

Новий український баланс

Підтримуємо розвиток Народного Оглядача!

Нова книжка «Арійський Стандарт» (2014): замовляємо для себе і друзів!

Система енергообміну Галія: долучайтесь!

Зустріч з Ігорем Каганцем на Майдані: про перемогу Української держави (фото, аудіо)

Розробка сайту НО триває! Звіт за червень 2014

Впроваджено можливість голосування за коментарі

Самоорганізація варни брахманів і Великий Перехід (аудіо, відео)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Хто зна, принаймні, Рух Великого Переходу дійсно є змістовною, і не обмеженою тільки українською територією, назвою і відповіда очікуванням усього світу. Весь світ чека квантового скачку та переходу.
Нагадує той перехід: "до потопу" і "після потопу". Потоп, наче, це всього лиш природне лихо, але ж все допотопне вважається відсталим, бо був великий перехід.

VAKULA

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ну ви і вперті друзі..США і Швейцарія-це показові паразитичні угруповання-бізнес проекти.Їх процвітання зумовлене пограбуванням затурканих народів...Як можна боротися з паразитами і рівнятися на них..їх можна лише використати у своїх цілях...Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Швейцарія вселяє надію, що Козацька модель реалістична і ефективна.
Геополітичні союзники будуть нас підтримувати тому, що це в їхніх інтересах.
Нове життя завжди виростає зі старого, подібно як зі старої цибулини виростає новий паросток.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Позитивний приклад Швейцарії, яка є максимально мілітаризованою державою, при цьому має реальну демократію, розвинене самоврядування і чи не найвищу у світі якість життя. Зауважимо, що Швейцарська модель – це модернізований залишок Козацької моделі (прапор Швейцарії – це прапор Війська Запорозького)

.
Тут же все ясно написано - не рівнятися на паразитизм, а взяти наше, козацьке, яке є у швейцарців і чудово працює у сучасному світі.

VAKULA

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Статус союзника США, який незабаром має бути ухвалений, це своєрідний сучасний аналог учасника програми ленд-лізу. Див: Україна стане союзником США, без членства в НАТО

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Друзі я все чудово розумію і вмію читати.І стаття гарна і правдива..Я про те,що сучасні системи устрою суспільства застаріли і валяться, те що ми бачимо,чи то США чи Швейцарія,відживає свою останню фазу.Питання лише в тому чи перехід буде жахливим чи м'яким..Так звичайно,сьогодення нас заставляє шукати союзників,але ми не повинні попасти в іншу кабалу.Це на мою думку є важливим..дякую..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Те що З.Европа віджива - зрозуміло. Просто зосталася звичка у нас не цінувати свого і все що гарне є в нас спочатку шукати у чужих і, прикриваючися чужим авторитетом, "досвідом" дещо збоченого використання (бо для нас усі чужі є авторитетом) - запозичувати.
Тож, дійсно, якщо влада для народу чужа, то візьме від швейцарців оте наше, але перекручене. І буде галасувати, мовляв, самі ж хотіли - тож їжте, або назад яника!
Як тільки влада стане народна (справжня виборність на місцях і далі вгору), то яку б помилку вона б не зробила - завжди виправить і знайде найліпший шлях найшвидше.

VAKULA

Зображення користувача Анатолій Вебер.
0
Ще не підтримано

"...назвемо Рухом Великого Переходу, або просто Рухом."
Просто Рух як політсила вже був (і досі мабуть є), своє віджив і асоціюватись з тим Рухом і іхніми чварами не потрібно.

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Про чвари того "Руху" не знаю. Може, і добре, щоби знову був "РУХ", він буде вдосконаленням того природного українського Руху. Старий Рух був українським, так як і козацтво, мало багато чвар, але воно наше, українське і ми беремо від нього краще.
Знаєте, коли воїн впав, випустивши прапор, то краще прапора знову підняти, а не казати, що той воїн був слабким і придумувати розумніший прапор.
Рух Великого Переходу - це епічно і глобально, як на мене.

VAKULA

Зображення користувача Улько Коломийський.
0
Ще не підтримано

Так, як на сайті багато писалося про стратегію води, то пропоную назвати Рух Великого Переходу- "Хвилею"- (яка може бути, як спокійною, життєдайною, так і бурхливою (Шевченковий "Реве та стогне Дніпр широкий"), чи руйнівною- Дев'ятий вал(картина Айвазовського (море після величезного нічного шторму, промені сонця освітлюють величезні хвилі, люди, які потерпіли коробельну аварію.) Крім того на сайті обговорювали фільм "Хвиля", до якого потрібно привертати увагу, і спонукати людей робити правильні висновки - (те, що бочку меду можна спортити ложкою дьогтю, не означає, що мід- це зло) Потрібно використовувати досвід українського національного солідаризму в Галичині, під гаслом "Свій до свого по своє".

Зображення користувача Вакула Коваль.
0
Ще не підтримано

Хто зна, принаймні, Рух Великого Переходу дійсно є змістовною, і не обмеженою тільки українською територією, назвою і відповіда очікуванням усього світу. Весь світ чека квантового скачку та переходу.
Нагадує той перехід: "до потопу" і "після потопу". Потоп, наче, це всього лиш природне лихо, але ж все допотопне вважається відсталим, бо був великий перехід.

VAKULA