Portrait de Ігор Каганець
Ігор Каганець
  • Visits: 11
  • Accès: 11

Магічний герб-трансформер Третього Гетьманату та його ім’я (опитування)

Категорія:

Ім’я державного герба має бути брендом. Воно має відбивати ідею руху і позначати освячення-самовдосконалення. Воно має бути коротким і милозвучним. Бажано, щоб воно було давнім, бо що глибше занурюємося в минуле, то більші енергетичні пласти пробуджуємо. Воно має вести народ до єднання. А найголовніше – виконувати магічну функцію під’єднання до радісної енергетики Простору волі – царства Божого і підносити догори. 

141123-transformer-7.jpg

Освячуйся! Озброюйся! Плодися! Трансформуйся!
Освячуйся! Озброюйся! Плодися! Трансформуйся!

Завдяки інтелектуальній дискусії про державний герб, ми дійшли згоди в тому, що новий герб має бути трансформером, тобто одночасно нести багато різних сенсів.

З одного боку, це дозволяє застосовувати герб в якості мнемотехнічного каркасу, тобто засобу для запам’ятовування важливої інформації і донесення її до інших людей.

Уявімо, що треба пояснити дитині основи арійського світогляду. З чого почати? Та просто беремо герб і починаємо про нього розповідати.

– Дивись, дитино, бачиш паросток?

– Так, він виростає наче у вазоні.

– Це тому, що все нове треба захищати, доглядати, плекати, виховувати, тобто ховати від ворогів.

– Так, навіть молоде деревце ми огороджуємо, поки не зміцніє.

– А бачиш сокола, що стрімко летить зверху вниз?

– Так, бачу атакуючого сокола-скоропада!

– Це Сокіл Волі, він є символом Святого духа в арійській традиції. Він несе людині звільнення від темноти, облуди, страху, заздрості, ненависті, образ, слабкості, негативних емоцій.

– Так, бачу на ньому напис В О Л Я.

– А чи бачиш лебедя, що летить вертикально вгору?

– Так, він витягнув шию і підняв крила як під час злету!

– Лебідь – це шляхетна людина, яка працює над собою, вчиться, розвивається, наповнюється світлом. А бачиш зброю з трьома зубцями?

– Так!

– Це значить, що треба завжди бути готовим до захисту Правди. Хто озброєний – на того не нападають, натомість слабкість притягує агресію.

– Це тризубець бога Шиви?

– Так, по-давному – Сіви, тобто святого. Його зброю індійці називають Трішулою, по-давньому – трисулою, бо слово «сула» або «сулиця» означає спис.  

– А чому у Сіви три зубці?

– Бо це нагадування, що і Бог-Творець, і людина-сотворець для розвитку робить три справи: творить нове, вдосконалює сотворене і руйнує віджиле – щоб далі знову творити щось нове. А що, дитино, ще може означати число три на нашому гербі?

– Що є тато, мама і дитина! Тато і мама народжують нове життя.

– Так! Число три – це число життя. Людина має дух, душу і плоть. Наш Всесвіт складається з трьох світів: Права, Нава і Ява. А якщо будеш воювати, то свій загін для перемоги треба розділити на три частини: тоді при наступі у тебе завжди буде концентрація удару в одному напрямку (2+1).

А чи бачиш на гербі рух назустріч?

– Звісно, адже сокіл і лебідь летять назустріч один одному!

– Це тому, що божественне і земне перебувають у стані дружби і рухаються назустріч. Тому наш герб ще називається РУХ. Життя – це рух. Правильне життя – це рух до святості.

– А що таке святість?

– Це стан внутрішнього щастя. Свята людина завжди здорова, сильна, усміхнена. До неї тягнуться світлі люди, навколо неї завжди позитивні події, вона захищена Богом і невразлива.

– А чи легко стати святим?

– Для досягнення святості, дорога моя дитино, треба багато працювати над собою, але це приємна праця, бо все правильне приносить радість, а все неправильне веде до страждань.

Поки дорослий і дитина розмовляють про дивовижний герб Української держави (а це довга розмова), ми поміркуємо про ім’я цього герба.

Оскільки це герб-трансформер, то він має багато імен: Трійця, Сокіл, Лебідь, Паросток, Зростання, Трисуття, Триєдність, Рух, Освячення... В різних обставинах, на різних часових етапах, для різних людей він виявляє один зі своїх багаточисленних аспектів.   

Такий підхід цілком відповідає концепції держави-трансформера, яка у різних ситуаціях негайно набуває найефективнішої форми і актуалізує найвідповідніший внутрішній сенс.

Герб нової Української держави, яку ми неофіційно називаємо Третім Гетьманатом, може мати десятки інших імен, які відбиватимуть різні грані світогляду нової цивілізації. Проте корисно мати єдину офіційну назву цього герба, адже різноманітність може існувати тільки разом з єдністю. Імен багато, бренд один.

Головним аспектом герба є зустрічний рух божественного і земного, який веде до освячення людини і світу. Проте слова «Рух», «Освячення» або навіть «Рух Освячення» або занадто абстрактні, або мало подібні на брендові імена.

Яке слово може бути таким брендом? Воно має відбивати ідею руху освячення-самовдосконалення. Воно має бути коротким і милозвучним. Бажано, щоб воно було давнім, бо що глибше занурюємося в минуле, то більші енергетичні пласти пробуджуємо. Воно має вести народ до єднання. А найголовніше, виконувати магічну функцію під’єднання до радісної енергетики Простору волі – царства Божого.

Цим вимогам повністю відповідає слово СВЯТО. Що це таке?

1. Це вшанування чогось високого, світлого, божественного.

2. Це зібрання спільноти духовно близьких людей.

3. Це стан щастя, викликаний єдністю, адже «со-частя» – це відчуття себе частинкою могутнього біосоціального організму: згадаймо ейфорію на Майдані, де «разом нас багато – нас не подолати».

4. Це завжди дія, рух, радісна активність: пісні, танці, змагання, спілкування, обмін, фестиваль, ярмарок, зустрічі, вітання, славлення, просвіта...  

5. Це організація, адже свято – це лад, а не збіговисько неорганізованого натовпу.

6. Свято – це давнє арійське слово, яке має ще трипільське походження.

Нагадаємо, що у первинній арійській мові голосні і приголосні завжди чергувалися: молоко, корова, кобила, голова. Не важко здогадатися, що слово "свято" первинно звучало як «сіва то».

Корінь «сіва» означає святість, світло, свідомість, звідси англ. «сван» (світлий, сніжно-білий) – лебідь, санскр. «śiva» – благий, святий, люблячий.

«То» – це артикль, який вказує на іменник, наприклад, «боло-то» (то волога), «золо-то» (то сонце – соло, коло), «си-то» (то сіяти). Ту ж саму функцію виконує артикль «це» (в англійській мові вони об’єднані в артикль «the»), наприклад, «яй-це» (це зародок), «сер-це» (це середина), «кіль-це» (це коло), «це-гла» (це глина), «це-нтр» (це нутро, середина).

Тобто сучасне слово «свято» походить від давнього арійського «сіва» – святість, благість, добро, любов.  

До речі, слово «сіва» використовували як визначальний епітет Творця Всесвіту, якого скорочено називали «Брама» (Брагма), тобто «Бог небес і землі» (складається з трьох слів «Б» – бог, володар, могутній, «Ра» – сонячний, небесний, «Ма» – матерія). Індуїстська тріада-тримурті «Брахма Вішну Шива» походить від традиційної арійської формули «Бог небес і землі, Вишній і Святий», яка характеризувала Бога-Творця. «Вишній» значить найвищий, найголовніший; українці досі Творця Всесвіту називають Вишнім.    

А тепер, за звичаєм, переходимо до практики Українського консенсусу. Для цього проводимо опитування щодо висловленої пропозиції з трьома варіантами відповідей: «Підтримую», «Не заперечую», «Проти».

Нагадую правила:   

1. Якщо «Підтримую», то треба написати будь-який коментар і бути готовим відповідати на запитання інших гравців для захисту своєї позиції.

2. Якщо «Не заперечую», то можна нічого не писати, адже гравець просто погоджується з тими, хто підтримує.

3. Якщо «Проти», то гравець має обґрунтувати своє рішення і бути готовим відповідати на запитання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Чарівна чаша Грааль (дух гри), з якої пив Ісус, - це справді цікаво, по-ігровому. Треба тільки придумати, що там таке вертикальне у середині цього келиха.

Наприклад, це може бути стержень, за який чашу можна підвісити до стелі, а потім по колу (за сонцем) пускати для причастя членів громади. Щось у цьому є!

БардRoy wrote:
О-о, "Грааль"... Саме те! І звучить харизматично, і більшість знає (з Біблії), що то таке - келих, якого Хрестос вино пив. Та й за формою (до того ж) наш Герб ще й келих нагадує. Так що у такому випадку можна розраховувати на розуміння любителів оковитої. Жарт, звичайно, але ж відомо, що у кожному жарті є доля жарту.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Commentaires

Portrait de Ігор Каганець
0
No votes yet

Хай буде Свято! Радіймо, арії!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

ТриЄдність...

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Це слово нейтральне, воно не тягне вгору,адже триєдність буває різною, наприклад, дурість-страх-жадібність. Триєдність нижчих просторів подій.

Явсе Світ каже:
ТриЄдність...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Еней Харалужний
0
No votes yet

Не розумію, чому я не можу голосувати в опитуваннях? Пробував і через Хром і через Оперу, той самий результат.

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Вже виправив. Голосуйте, Енею!

Еней Харалужний каже:
Не розумію, чому я не можу голосувати в опитуваннях? Пробував і через Хром і через Оперу, той самий результат.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Еней Харалужний
0
No votes yet

Дякую! Проголосував "Підтримую"! Мені подобається назва "Свято", погоджуюся з усіма обгрунтуваннями, і взагалі стаття дуже цікава, особливо розмова дорослого із дитиною!

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Portrait de Юрко Гірський
0
No votes yet

Підтримав Свято. Спочатку вагався між Трійця і Свято, але все ж таки вирішив що Свято конкретніше ніж Трійця поняття.

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Portrait de Гор Дуліб
0
No votes yet

Підтримую цілком!
У Центру мають бути відповідні символи.

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Слово Свято схоже зі Свастя ну і зі Свастикою, теж.
Слово "Рух" не можуть вимовити деякі азійські народи, бо не мають звуку "р", це як ценз.
А взагалі, попри наведену велику кількість висновків і думок, мені здається, що ще рано визначатися остаточно з назвою. потім як з'явиться щось об'ємніше, не можна буде перемінити. Поки що проти.

Коли люди святкують свято, то вони будуть підсвідомо підсилювати Тризуба-Свято.
Якби придумати слово однокорінне зі Свято, але нове не звичне.
Може, Трисвято, чи що. Трисвято сильніше Свята!

VAKULA

Portrait de Микола Пономаренко
0
No votes yet

Я проголосував ПРОТИ. Слово СВЯТО має своє значення і воно всім зрозуміле. Для символу, який обговорюється існує також всім зрозуміле слово - Трисуття. Навіть людина, яка завжди називає цей символ “тризубом“ зрозуміє за що йде мова і після невеликого пояснення не буде мати проблем надалі називати тризуб трисуттям. Але називати тризуб святом? Шановні, ну навіщо видумувати непотреб на місці святих наших символів?! Мені це абсолютно не зрозуміло ні з психологічної, ні з практичної, ні з духовної, ну ні з якої точки зору. Якесь самодурство, та і все!

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Portrait de Тарнай Стрілець
0
No votes yet

Підтримую. Слово СВЯТО викликає радісний "душевний" підйом, легкість, блиск в очах, усмішку...
Хай Буде Свято! Можливо, ми прийдемо до ще коротшого та влучного РА.

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

"А свято де..а свято є"... реклама горілки по телебаченню..Саме слово "Свято" не погане,але буде плутанина..Підтримую думку пана Миколи Пономаренка..Просто це не самодурство,а чиясь творча гра...

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Володимир Світлий
0
No votes yet

Свято як святість, благість, добро, любов. З виправленням імен стають на місце поняття які були планомірно підмінені за останні 2 тисячі
років.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Portrait de Тарнай Стрілець
0
No votes yet

Тризуб, трисуття, трійця, триглав... - хороші, правильні, серйозні слова. Чудово гармонують з простором боротьби. Асоціюються з похмурими обличчями та наморщеними чолами. Сприяють рішучості...
Простору пригод, не кажучи про простір Волі, здається, більше пілійдуть слова, сприяючи душевному піднесенню, "веселію" Духа Гри
"А свято де..а свято є" то й горілка зайва.

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Голосую ПРОТИ. Тому що, на мою думку, офіційна назва герба України має мати відношення до його форми.

Форма герба України - це 3 виступи у верхній частині, які у нижній частині об’єднуються в одне ціле. І в результаті получається один знак. Тому мені подобається варіант ТриЄдність.

Щодо того, що це слово є нейтральним і не тягне вгору. Зате воно відображає будову Всесвіту. Коли те що здається різними частинами, насправді є єдиним цілим. А те, що здається єдиним цілим, можна розкласти на менші частини. Наприклад, поняття "Бог" - насправді є збірним поняттям, яке об’єднує в собі багато духовних сутностей. Так само "народ" - це збірне поняття для "групи людей", які відповідають певним критеріям. І було би добре мати герб, назва якого вказує одночасно на існування різного (окремого), яке є єдиним цілим.

Надіюсь, читачі мого коментаря зрозуміють, що я мав на увазі.

Portrait de cBіт Розумний
0
No votes yet

А як же герб Володимира?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Ми осучаснили герб Володимира і доповнили новим змістом.

сВіт Розумний каже:
А як же герб Володимира?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Я підтримую цю назву, розуміючи, що вона не остаточна. Сам допис і обгунтування автора цінні й базуються на попередньому голосуванні і обговоренні. Автора підтримаю ще й галами. У назві має бути корінне - ТРИ. Я й не думав, що попереднє опитування триватиме всього 4 доби (19-23 листопада 2014 р. і так швидко щезне з головної сторінки (і з архіву теж?). В попередньому опитуванні нас проголосувало, здається, всього 24. А в цьому опитуванні чи набереться нас таки 30? Хто як думає?

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Попереднє опитування щодо назви герба залишається на головній сторінці - у рубриці Етномережа. Щоб швидко його знаходити, можете додати собі в закладки. Освячення–Тризуб–Трисуття: досвід українського консенсусу. Опитування триває далі.

Анатолій Висота каже:
Я підтримую цю назву, розуміючи, що вона не остаточна. Сам допис і обгунтування автора цінні й базуються на попередньому голосуванні і обговоренні. Автора підтримаю ще й галами. У назві має бути корінне - ТРИ. Я й не думав, що попереднє опитування триватиме всього 4 доби (19-23 листопада 2014 р. і так швидко щезне з головної сторінки (і з архіву теж?). В попередньому опитуванні нас проголосувало, здається, всього 24. А в цьому опитуванні чи набереться нас таки 30? Хто як думає?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Я не голосую. Прошу вас, компанійці, виключіть, будь- ласка, з символу герба визначеня у цифрі три. Шкода друже Анатолію, саме вам прийдеться попрощатися з трійцею.
1. Число Один, Водень- Атом був запущений у світ, він пройшов все коло цифр, до 9, перш ніж утворити щось.(Сонце появилось після проходу всього кола). Навколо порожній нуль. Будь-яка цифра є чимось, але не є повноцінною чи рівноцінною.
З цієї миті я вважаю, що наш герб Тризуб чи Трисуття- ніколи так не називався, це ми його так назвали з невідання. Абсурдно обмежуватися в мізерності, рахуючи палички, бо не бачимо грандіозності. Цифра має ступінь, крок і якусь обмеженість. Тому символ герба потребує значення слова без цифр.
2. Підтримую п. Миколу, стосовно того, що слово Свято вже має своє визначення, тому для герба це слово не личить.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Посестро Зоріно, найперше дякую за звернення "друже Анатолію". Мене це зогріває аж з вашої Італії. Здається тут на НО до мене так звертається лише друг Арсен із Черкащини. Якось я припустив, що знак ТРИЗУБА (герб Володимира) нам був даним з небес. Зрозуміло, що математика - це перше наближення до реальності. Формулою нашого ГЕРБА, вважаю, є ГЕРБ = 1 х 3. З часом українці розкриють повний зміст герба і дадуть йому нову назву. Друг Ігор запропонував нову назву СВЯТО. Не всі з цим згідні і це природно. Пропонуйте своє бачення і свою назву. Обговоримо. Як вам ЄДНІСТЬ, як варіант?

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Додам ще: герб-трансформер - не годиться! Чи ми хочемо час-від-часу міняти його форму?

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Форма змінюється тільки в нашій уяві: спочатку бачиш тризубець, потім сокола, лебедя, паросток...

Анатолій Висота каже:
Додам ще: герб-трансформер - не годиться! Чи ми хочемо час-від-часу міняти його форму?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Наталка Артанія Кобза
0
No votes yet

Моїм відчуттям, слово "свято" - семантично сенсовне і гарне, але воно не є ключем до кожної складової герба. А має бути саме ключ, який підходив би до кожної назви (Трисуття, Тризуб, Трійця, Сокіл-Воля і т.д.), об'єднував їх і безпосередньо означав кожну з цих назв. Таке універсальне слово є - "Дух". Дух - це те, що одночасно Божественне і земне, Святий Дух і дух нашого народу, Дух - це те, що єднає усі світи, усі рівні світів, що всюди проникає і що їх наповнює. Водночас Дух є пробивною і трансформуючою силою. І якщо до герба потрібен бренд, то, дивлячись на герб України, я і бачу, і відчуваю саме ДУХ - силу, рух, дію, потужність, трансформацію. До того ж Дух є ключем і до Освячення.

І ще одне. Коли ми вибираємо слово для того, щоб воно відтворювало силу, дію, потужність, бажано, чи навіть неодмінно, на початку цього слова мати одну або кілька дзвінких приголосних: б, д, р, м - вважаються особливо енергетично сильними; ф і х (з глухих) також вважаються такими.

Sapienti sat.

Portrait de Бард Рой
0
No votes yet

На мій погляд, "Сіва-то" - саме то! Але спробуй пояснити переважній решті єдиноплемінників, що це те ж саме "Свято", але по-сучасному. Перепрошую, розтлумачити таки можна. А от з підсвідомістю як бути? Адже у цієї переважної решти "Свято" асоціюється або з вихідними днями (у старшого покоління - ще й з парадами з портретами "вождів" над головами), або ж із згадуваною вище "Малинівкою". Тож, підтримую "ТриЄдність" - зрозуміло і монолітно для більшості.

Хай буде!

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

(Наразі, вкотре не маю можливості використати відповідний інструмент для голосування...))
Дуже гарна розмова з дитиною про український герб!
Екскурс в етимологію слів просто чудовий!

Але... назва герба Свято... (( ...слово дуже загальне, слово дуже вкарбоване у свідомість людей (і не з таким значенням!), тому з такою назвою герб буде сприйнятий десь у наступному поколінні (і то!) прихильників нової України зразка НС.
Назва Трисуття гарна, але в ній відсутня мета держави.
Виступи у верхній частині герба в геральдиці не обмежується кількістю - кількість зубців у короні міста символізують значимість міста - відомі герби з п'ятьма вежами, наприклад п'ять золотих веж (губернське місто з 50 000 жителями), три золотих вежі (менше 50 000 жителів) тощо.
Тому я голосую проти таких назв і залишаюся прихильником назви герба Освячення - саме вона є спадкоємицею втіленої в символ ідеї Св. Володимира (яку, правда, ґрунтовно переінакшили) і має новітнє тлумачення в світлі і сьогодення, і майбутнього. Тут є все - і ТриЄдність, і Рух, і Захищеність, і Мета.

Назва ОСВЯЧЕННЯ повністю відповідає гаслу "Освячуйся! Озброюйся! Плодися!" і реалізовує ідею Трансформації!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

))) Але... читайте мій коментар нижче - Опубліковано Арсен Дубовик 24 Листопад, 2014 - 14:59

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Друзі, цікава ситуація. Якщо дати відоме слово (напр., "Свято"), то кажуть: "Нє, не піде, бо воно вже має своє значення. Треба нове".

Якщо ж придумати нове (напр. "Сіва"), то знову кажуть: "Нє, не піде, бо воно нове і його ніхто не знає".

Прошу не забувати, що ми творимо нову державу, тому нас цікавить думка тільки тих, хто її творить разом з нами, тобто вкладає в цю справу свою роботу і гроші.

Якщо ж людина про нас взагалі не знає, а слово "свято" асоціює з рекламою горілки, то нам від цього не холодно й не жарко.

Тут треба діяти прагматично. Сотня людей, яка підтримує НО, для нас важливіша, чим 10 мільйонів, яким це байдуже.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Бард Рой
0
No votes yet

От і я про те, що творимо ми нову державу, а це, погодьтеся, набагато ширше поняття, ніж ложа (чи секта) із своїм, незрозумілим для непосвячених сленгом. Адже до цього творення мають долучатися ще й представники усіх робочих та селянських професій разом із пенсіонерами і, якщо, хочете, навіть зеки (не пам'ятаю, хто сказав: Україна стане по справжньому українською, коли такою стане і тюремно-босяцька фєня). Тому "Сіву-то" давайте залишимо для обраних (у доброму розумінні цього слова), а у маси понесемо ТриЄдність, чи інше - щось доступне. І яке би їм не нагадувало рекламу бухла.

Хай буде!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Погоджуюсь, що ім’я герба має бути зрозумілим, але водночас має й викликати інтерес. "Сіва-то" - це екзотика, яку треба довго пояснювати. "Гра" - краще, бо всі люблять ігри. Наш герб-трансформер - це вже інтелектуальна Гра.

І ще, пане Рою, не забуваймо, що широким масам начхати, чим ми тут займаємось. Для заснування держави нам треба організувати 100 тисяч самостійно мислячих українців, а всі інші приєднаються.

БардRoy каже:
От і я про те, що творимо ми нову державу, а це, погодьтеся, набагато ширше поняття, ніж ложа (чи секта) із своїм, незрозумілим для непосвячених сленгом. Адже до цього творення мають долучатися ще й представники усіх робочих та селянських професій разом із пенсіонерами і, якщо, хочете, навіть зеки (не пам'ятаю, хто сказав: Україна стане по справжньому українською, коли такою стане і тюремно-босяцька фєня). Тому "Сіву-то" давайте залишимо для обраних (у доброму розумінні цього слова), а у маси понесемо ТриЄдність, чи інше - щось доступне. І яке би їм не нагадувало рекламу бухла.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Попереду війна, внутрішня боротьба, відбудова - це необхідність титанічних дій, єдності, для котрих не потрібна метафізична святість, а потрібна дієвість і рішучість, тільки потім можна буде думати про потрібність свята і тільки потім буде зрозуміло, чи потрібне воно. Бо в майбутньому час ще швидшим буде і дієвість буде важливіша, напевне.
Найпідходящі назви в стилі Триєдність, Рух, Трисил...

Тризуб - символ для всього народу, а не для вузького кола знавців відичних тлумаченнь відичних слів, тому головна назва має бути зрозумілою.

Якщо дати відоме слово (напр., "Свято"), то кажуть: "Нє, не піде, бо воно вже має своє значення і годиться більш для дитячого садка. Треба нове".

Якщо ж придумати нове (напр. "Сіва"), то знову кажуть: "Нє, не піде, бо воно нове і його ніхто не знає". Бо неблагозвучне і незрозуміле ні інтуітивно ні зо логікою.

Слова на "Ф" теж неблагозвучні і неслов’янські, не згодяться.
не годяться і умоглядні нумерологічні тлумачення, такі що й людям не розкажеш.

VAKULA

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Питання в тому, в якому просторі подій ми збираємось діяти.

Якщо у просторі боротьби, то тут треба щось бойове, типу "Тризубець Шиви" з девізом "Смерть ворогам, зрадників на палю". Проте є маленький нюанс: в цьому просторі нема перемоги, тільки вічна боротьба. Але якщо хто бажає повоювати - будь-ласка.

Особисто я маю намір не воювати, а перемагати. А це можна здійснити тільки у просторі волі. Для цього робота має бути Грою і Святом. Так що Свято - це те, що треба.

До речі, в цьому сенсі "Свято" краще ніж "Освячення", бо Свято включає в себе дух Гри.

О, ще один варіант назви - "Гра"!
Гра починається з відгадування "Що бачиш на гербі? Знайди 5 фігур". Перемагати і творити новий світ треба граючись.

Гра - це найдосконаліша форма діяльності. Я переконаний, що Творець створював наш світ граючись.

Vakula wrote:
Попереду війна, внутрішня боротьба, відбудова - це необхідність титанічних дій, єдності, для котрих не потрібна метафізична святість, а потрібна дієвість і рішучість, тільки потім можна буде думати про потрібність свята і тільки потім буде зрозуміло, чи потрібне воно. Бо в майбутньому час ще швидшим буде і дієвість буде важливіша, напевне.
Найпідходящі назви в стилі Триєдність, Рух, Трисил...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Тоді виходить слово СвятогРа..
СвятогРа-герб України..Звучить непогано із наголосом на букву О...

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Ігор Вергелес
0
No votes yet

Явсе Світ каже:
Тоді виходить слово СвятогРа..
СвятогРа-герб України..Звучить непогано із наголосом на букву О...

Підтримую. Святогра - дуже світле, динамічне слово.

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Згоден з "простором гри". Але поки що треба шукати влучне нове слово.
"Гра" сприймається по-дитячому.

Рух - не таке вже й неграйливе слово, ніякого простору страждань у ньому нема.
Можливо, Святорух підійде.

VAKULA

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Може, якось пристосувати слова (звідки я їх знаю?))):
"Зірковий корабель серед зірок золотистих
надає Землі і Людям дзвінке спонукання до руху"

І щоб Тризуб був зроблений зі золота! Золотий Якорь? Золотий Ключ? Золотий птах?

Число Три гарне тим, що це ключ від пасток дуальності: добро-зло, гарно-погано, друг-ворог, щастя-нещастя....

VAKULA

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Таке тлумачення також властиве знаку, який обговорюється.

Quote:
...Золотий Якорь...

Читаємо: "Світсько-військова символіка має означати: якір", або ще
"Тризуб постійно був уживаний і в побуті українців. Зокрема, була традиція малювати його на стінах або дверях чи воротах під час релігійного свята - Водохреща. Священики так пояснювали значення цього символу в центрі якого був хрест): “Віра в Христа є початком усього в житті людей, а знак, що схожий на якір, означає: як на воді рятує судно й дає йому спокій, так і в житейському морі хрест і віра в його силу є для людини якорем спасіння від гріхів і зла, рятунок і пристановище в небезпеках”.".
Але якір нам не підходить - це гальмо, тримає на місці. А де рух до святості, розвитку?
Золотий - значить сонячний, духовний. Позолочення - одухотворення, освячення.
Зважаючи на всі коментарі приходжу до розуміння, що назва герба має бути ДУХ. А зображувати його, зрозуміло, треба золотим. Дух обов'язково рухається, робить добро, бо "з власної волі" його творить, і, що важливо(!) завжди цей рух - до святості, досконалості!
Хай буде ДУХ!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Вакула Коваль
0
No votes yet

Бачте, "ДУХ" - це "РУХ" арамейською мовою.
Духовність і дієвість пов'язані.

VAKULA

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Так що з того,що реклама бормотухи співпала з назвою герба..Ще є реклама кока-коли..."Свято наближається"..Може не потрібно взагалі ніяких опитувань,так як більшість із нас поверхнево знайомі із цією грою слів..Спитайте просто у якогось компетентного мольфара,як це має називатись і рішення прийнято..Так само як і по прапору.Можна знайти купу причин за і проти будь чого і будь як..можна скільки хочете раз перевертати прапор туди-сюди і називати його новим старим...природа слів не постійна..і те що говорили навіть пророки тисячі років назад,зараз не працює..і ще одне,що то за заморське слово БРЕНД,яке підкрадається до нашого герба..Важко воювати під брендом...

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Слово "бренд" походить від давньоарійського кореня "бор", що значить вогонь, сила, енергія. Досліджуймо етимологію. Знання - сила.

Явсе Світ каже:
Що то за заморське слово БРЕНД,яке підкрадається до нашого герба..Важко воювати під брендом...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

А "сбрєндить" від якого кореня?

Quote:
Слово "бренд" походить від давньоарійського кореня "бор"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Чекаю відповіді на моє запитання.......... Терплячий цей Арсен, скажу я вам..... ;) !Два місяці все таки минуло ;).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Та вже й третій проходить! ;( , а відповіді на запитання про походження солова "сбрєндіть" (корінь - бренд, бор?) ніхто не дає....

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Святòгра - гарно , підтримую. Вищий клас, радість і дія.. Премія Явсе Cвіту ))))) хоч складники вніс Миро.. Тоді премія двом ))))
Нове слово зародили.. Я рада.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

А яке відношення слово "Святогра" має до форми українського герба? ... якщо не рахувати звичайно різних значень які йому можна приписати.

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Хай буде ДУХ!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Святогра - це як віагра. Тоді вже краще Грааль (гра - аль означає "дух гри").

Зоріна Небокрай каже:
Святòгра - гарно , підтримую. Вищий клас, радість і дія.. Премія Явсе Cвіту ))))) хоч складники вніс Миро.. Тоді премія двом ))))
Нове слово зародили.. Я рада.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Герб "Гра" - це найпростіший спосіб вимірювати розвиток уяви, а може й IQ. Оцінка залежить від того, скільки різних фігур і сенсів людина побачила в цьому гербі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Микола Пономаренко
0
No votes yet

Може краще витрачати наш час на щось корисне, а не на РУЙНУВАННЯ назви нашого чудового унікального Українського символу?

Хто тут, хто там, а Україна одна!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Ми не руйнуємо старе, а творимо нове. Звикайте.

Вільнодум каже:
Може краще витрачати наш час на щось корисне, а не на РУЙНУВАННЯ назви нашого чудового унікального Українського символу?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Pages

  • Page
  • of 2
  • >