%count допис / 0 new
Віктор Юрченко
Зображення користувача Віктор Юрченко.
Система тенгрі – здатна гармонійно доповнити «Живе слово».

Шукач, котрий у своєму пошуку дійшов, як йому здавалося б, до логічного завершення того що йому треба знати; опиняється на порозі того, що йому необхідно відчути, перед продовженням розвитку його теоретичних знань.

                Система алтайської народності тенгрі дозволяє налагодити цикли нашого тіла і почати людині гармонійно взаємодіяти з стихіями природи, не затрачуючи при цьому багато часу і зусиль.  Наше завдання навчитися щоденно контактувати з чотирма стихіями, чотирма відчуттями, що надають енергію тілу, очищують його від шкідливих впливів соціуму і гармонійно вписують людину в циклічність стихій природи. Для цього щоденно потрібно виконувати сім нескладних вправ: три вправи по регулюванню і налаштуванню тіла і чотири вправи по відновленню контакту із стихіями. Порада: виконуючи вправи, обов’язково концентруватись на своїх внутрішніх відчуттях, так як це не фіззарядка, яку можна робити механічно, це по суті медитативні вправи, які підсилюють та гармонізують контакт тіла зі світом природи, знайомлять його з новими відчуттями, виводячи на новий вищий рівень вібрацій, а також готують людину до ефіросприйняття.

  1. Ранок. Ви тільки прокинулись і ще лежите в постелі. Не потрібно відразу різко підриватись, краще заведіть будильник на хвилин п'ятнадцять раніше, щоб у Вас був час як слід прокинутись. Пам’ятайте, що ваше тіло це не робот і не механізм – воно живе. Наша мета навчитись все робити свідомо, тільки тоді тіло почне жити свідомо – прокинеться з вічно напівсонного стану і заживе повноцінно. Спочатку тіло повинно відчути життя усіма своїми клітинами, для цього хвилин п’ять потрібно розтирати тіло долонями з наростаючою інтенсивністю, відчуваючи як всі клітини пробуджуються і насолоджуючись цим відчуттям – радійте новому дню. Потім потягніться кілька разів і не поспішаючи піднімайтесь.
  2. Тепер можна починати контакт з стихіями ранку, а це волога – суть якої в поєднанні стихій повітря і води. Піднявшись відчиніть вікно, впустіть в приміщення свіже повітря хоча б на кілька хвилин. Потім вмийтесь водою кімнатної температури, яку підготуйте з вечора. Спочатку вмийте лице і руки, потім облийте все тіло. Вмиватись потрібно так, щоб якнайповніше втягнути в себе відчуття вологи – відчувайте як клітини вашого тіла розправляються, оживають, молодіють від насичення вологою. Потім станьте прямо, розправте плечі і зробіть рівно 21 швидкий і глибокий вдих – видих, при цьому  відчувши і зосередившись на космічному потоці, який іде при читанні «Живого слова» зверху вниз, котрий входячи в голову в сьому чакру, проходить посеред хребта, виходить через нижню першу чакру і йде в Землю – людина фактично як провідник між небом і землею, і тільки відчувши цей потік ми будемо здатні його свідомо посилити. Більше він відчувається на видиху. Прочитайте «Живе слово».
  3. З наближенням півдня стихії вологи змінюються стихіями тепла: починається простір повітря і вогню. Організм вже повинен налаштуватись до цих стихій. Тут ми концентруємо увагу і відчуваємо потік, який йде вже від Землі та заходячи в нижню першу чакру в області промежини, проходить попереду хребта і виходить через верхню сьому чакру, більше він відчувається на вдиху. Потім кілька разів неглибоко і дуже повільно вдихніть і видихніть. Якщо дозволяє обстановка можна зробити легкий масаж голови, для цього п’ять хвилин робіть легкі лоскочучі рухи по всій поверхні голови.
  4.  Приблизно з години дня починайте впускати в організм тепло – підсилювати вплив стихії вогню на тіло. Для цього знову ж таки рівно 21 раз швидко вдихніть – видихніть, при цьому концентруючись на земному потоці, бажано при цьому дивитись на сонце, або на лампу чи полум’я свічки. Спробуйте на протязі п’яти хвилин впускати світло собі в ліве око: так Ви отримаєте потужне енергетичне підживлення, якщо сильне світло - прищурте око, дивіться крізь вії, періодично моргаючи.
  5.  Ближче до шостої години вечора необхідно поступово знімати відчуття тепла. Стихія вогню ще домінує над всім живим, але вступає в силу вже і друга стихія – стихія Землі, яка несе в собі передчуття майбутнього холоду ночі. Задля цього проведіть розминку ступній ніг, адже через ноги організм сприймає сухість і тепло землі, для цього кілька разів покрутіть ступні в суглобах і розімніть їх руками, при можливості походіть босяком по землі.
  6. За годину до сну потрібно провести короткий інтенсивний масаж ступній, по можливості походити босяком по землі, або кімнаті. Сконцентруйтеся на відчуттях сухості і прохолоди, які через ступні надходять в тіло і наповнюють його. Дихати при цьому треба спокійно і неглибоко. Краще робити це в темноті – ідеальна підготовка до ночі.
  7. Безпосередньо перед сном, прочитавши «Живе слово», концентруючись при цьому на космічному потоці, кілька хвилин посидіти на краю ліжка. Пам’ятаєте, як Ви зранку вмикали тіло? Тепер треба «вимкнути» його перед сном. Для цього здійсніть легкі почергові заспокійливі похлопування по тілу. Промасуйте основу черепу, відчуваючи при цьому, як прохолодний енергетичний потік ллється зверху на вашу потилицю, охолоджуючи і заспокоюючи в тілі всі відчуття. Перед сном налаштуйте себе на прохолоду і сухість. Прохолода – ідеальний стан для сну. Навіть якщо в кімнаті жарко створюйте всередині організму стан прохолоди. Поступово тіло звикне до цих станів і буде без контролю зі сторони свідомості гармонійно взаємодіяти із стихіями, навіть під час сну.

Робімо ці вправи радісно,насолоджуймося процесом, граймося з стихіями, адже ми повноцінні істоти на цій Землі і всі стихії готові допомагати нам, якщо ми віднесемось до них з відчуттям Радості.

Також, мною перевірений нескладний йогівський комплекс вправ «Привітання сонцю», виконувати його слід зранку, який також здатен гармонійно поєднатись з «Живим словом» і системою тенгрі. Його легко знайти в Інтернеті.

На цьому, поки що, я припиняю серію своїх статей, та разом з Вами, мої любі читачі, буду переходити до практики (від знань до відчуттів). «Спочатку витягни колоду зі свого ока і тоді краще будеш бачити як дістати трісочку з ока ближнього твого», - почніть з себе і ви помітите, як люди і світ гармонійно змінюються навколо Вас в кращу сторону.