Арсен Дубовик's picture
Арсен Дубовик
  • Visits: 0
  • Hits: 0

Про практичне вирішення об’єктивного розуміння навколишнього світу компанійцями Народного Оглядача

До Вашої уваги, шановні компанійці, знову мої роздуми :). На цей раз про нашу реальну взаємодію, або уявний наш солідаризм, якщо хочете… Чому "уявний" запитаєте? Тому що, ми так собі хОчемо думати ;), хоча ЦЕ ще далеко від реалізації задуманого, бо ще досі не виконуються тези "хочеш змінити світ – зміни себе", "хочеш пізнати ближнього – пізнай себе", "полюби ближнього свого, як самого себе".

Для початку цитата

"…Наведена схема дуже умовна, проте вона дозволяє показати, що складність (насиченість, потужність) інформаційних образів, які сприймаються або продукуються, залежить від положення психічної функції в моделі соціотипу. Уявіть собі інформаційний потік у вигляді сонячного світла, а соціотип – у вигляді вікна з різнокольорового мозаїчного скла. Всього існує 16 вікон з різними мозаїчними узорами. Одне і те ж саме сонячне світло, проходячи через різні вікна, створює 16 типів світлових узорів. Через одне вікно найяскравіше видно промені червоного кольору, через інше – синього і т. д. Щоб скласти більш-менш об’єктивне уявлення про те, що робиться надворі, потрібно подивитись через всі 16 вікон. Це означає, що відносно об’єктивного розуміння навколишнього світу може досягнути лише група з 16 осіб різних типів…"

КАГАНЕЦЬ І. В. Психологічні аспекти в менеджменті: типологія Юнга, соціоніка, психоінформатика. – Київ – Тернопіль: Мандрівець-Port-Royal, 1997, – 204 с.

Що видно/маємо?

Ще з 1997 року маємо чудову методику ("Психологічні аспекти в менеджменті…") для реалізації стартапа Вишня Борія – через самопізнання і послідуючу взаємодію просвітлених, не сторонніми знаннями (Що? Де? Коли?... і … ОЧІ ВЕЛИКІ! :D), а ПІзнанням самого себе, у тому числі й засобами соціоніки. Але, не видно, щоб хто згаданою методикою користувався… Пишемо/постимо у своїх блогах статті, висловлюємо різні думки, але… чи вони не розрізнені?!...

Ще "вчора" пожвавлено обговорювалося гра у січове товариство на Народному Оглядачі, а потім створення стартапу Вишня Борія. І це було продуктивно/далекоглядно! А зараз? Нас цікавить війна/АТО… ми бачимо її висвітлення на сайтах, в пресі, в соцмережах, самі є учасниками (вільними чи не вільними), потім буде ще щось…, а чи це не відводить нас від реалізації нашого стартапу? Бо обговорення ведеться переважно цих тем, зверніть увагу!

Так, кожен дивиться зі "свого вікна", але чи дивимося ми (компанійці Народного Оглядача) "через всі 16 вікон"? Це питання виникає кожен раз, коли читаю відгуки з розряду "аби щось сказати й заявити про себе, і мені байдуже, чи цікавитиме це когось із компанійців (читай "чи буде це корисним для реалізації нашого стартапу"), який раніше ми називали просто – гра, а скоро назвемо "партія", що вже прозвучало в коментарі пана  Миро Продума 9 Липень, 2014 - 14:21. Або читаємо відгуки, які показують виразну не смІливість компанійців (бо "не компетентність" – страшно було б і вимовити!) щодо вступання в обговорення/дискусію задля вироблення взаємної згоди й шляхів реалізації задумів (а задумів/стартапів на нашому сайті розміщено чималенько!).

Бачимо таке – задумів висвітлено вже чимало, поправок/пропозицій також, деякі з них зусиллями ентузіастів справді розвиваються, але… по принципу "чия ідея, того й реалізація". Це дуже добре, що розвиваються, але не дуже добре, що за таким принципом... бо відсутнє співРобітництво/взаємоДія лідерів – оновлених просвітлених українців. Але ж національний соЛідаризм – це ще одна наша мета!

Зрозуміймо, що генератор ідей (хотів назвати його Сценаристом, але ж у нас вже є титул – Стратег) і має працювати постійно. Завдяки йому ми отримуємо перспективний напрямок. А чи знаємо ми, хто у нас Тактик з його перспективними планами реалізації перспективних напрямків? Скажете їх багато і вони в тіні роблять "свою справу"? То це означатиме, що їх не має! А хто вестиме до реалізації "нашої справи"?...

Разом з тим, ідеї, які стараннями активних компанійців виловлюються з Інформаційного Простору для покращення життя українців (не "вже сьогодні", а постійного!) і через відсутність продуктивного обговорення і без підтримки компанійцями-оглядівцями, а то й невимушеного "фе-е!" зі їх сторони (бо ми самі себе таки не до кінця, а то й зовсім, НЕ ПІЗНАЛИ) – марнуються… А це вже з розряду "нерадивого робітника, який закопав таланти в землю", чи не так, скажете?… Знову цитата:

"Якщо ідея істинна, то вона належить всім, хто здатний її осягнути".

Рене Генон

Я певен, що "здатних її осягнути" у нас на сайті більшість. То ж – вперед, чи то БАНЗАЙ! :)

До реалізації!

Підведу нарешті до практичного вирішення проблеми "об’єктивного розуміння навколишнього світу компанійцями Народного Оглядача".  І розпочну із запитання. Воно стосуватиметься всіх нас, що й всупереч тезі "для всіх, значить ні для кого" ;). Отже, невже "Оглядівці" не бажають "об’єктивного розуміння навколишнього світу"? Адже ніхто не намагається зрозуміти/пізнати себе/компанійство Народного Оглядача – чи складаємо ми ту "групу з 16 осіб різних типів"?

Адже це не рутина, а цікава гра/стартап – пізнати себе для реалізації нашої глобальної мрії/мети – створення оновленого суспільства просвітлених українців і апробація його на прототипі – нашому компанійстві на сайті і в реалі, звичайно. Благо для цього у нас є всі передумови, умови, засоби й інструментарій, фахівці врешті-решт, а саме:

– є бажання створення оновленого суспільства;

– є суперовий сайт! – ;

– є концентрат соціоніки в книзі І. В. Каганця "Психологічні аспекти в менеджменті…" – ;

– є ще в 2003 році започаткований "Клуб знайомств “Перехід-IV”";

– є нещодавно запропонована платформа "Соціон Народного Оглядача";

– є Ігор Володимирович Каганець, Олена Каганець, думаю є ще хтось, незнаний мені зі старшого покоління (віднесіться до мого невідання спокійно і з розумінням), є молодий ентузіаст-Тактик з психологічною/соціонічною освітою Альберт Саїн.

Хочу нагадати, що платформа "Соціон Народного Оглядача" призначена якраз для реалізації соціонічної самоідентифікації (і це як раз в дусі заклику 1. Створи свою корпорацію!) та притирання компанійців Народного Оглядача один до одного. Для апробації я навіть визвався стати "першим піддослідним" :D ("Соціонічне інтерв'ювання Арсена Дубовика"). Не стіймо осторонь, обговорюймо цей тактичний проект! Не подобається назва спеціальної теми "Соціоніка Альберта Саїна"? То змінімо цю вивіску! Не подобається стиль наповнення цієї платформи? То слід усвідомити (чи згадати ще раз) – "Самоусування від проблеми не продуктивне! Самоусування не вирішує проблему, а консервує, й навіть пролонгує її" (знову підписуюсь під своєю тезою :)… – Арсен Дубовик) і приєднатися до редагування/наповнення/наповнення гіперпосиланнями, практичної платформи "Соціон Народного Оглядача". Думаю, ми її можемо зробити навіть закритою, якщо когось це турбує.

Вйо до гри/стартапу/партії! і хай буде!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
...Інформацію можна використати, як зброю.

То ж, хай інформація про Ваш соціотип стане Вашою ж зброєю! Гоніть страхи від себе – "Вовка боятися – в ліс не ходити".
Ви лише уявіть собі, яка сильна Ваша зброя – пізнання самого себе. Ви вірно підмітили (підсвідомо), що хтось її може використати. Бо "святе місце пустим не буває"(читаємо "справжня зброя валятися довго не буде"), "те, що лежить без нагляду/використання, тобто не має господаря, хтось обов'язково підніме і, можливо, використає проти Вас". То ж, візьміть Вашу зброю – знання себе, знання про себе, свій соціотип, і БАНЗАЙ! Мені здається, що зараз саме вона і є той "МЕЧ АРЕЯ", який "сьогодні у твоїй руці" (послухайте пісню "Меч Арея", так …. разів з десять, можна й менше/більше. Але вникаючи в її глибинний сенс). Знання свого соціотипу – це Зброя, яка дозволяє не просто піднятися у Простір Волі, а збудувати в ньому Твердь Небесну, тобто закріпитися там. А, Ви ж уже знаєте ;), що у Просторі Волі відсутні вороги, то там їх і боятися нічого, тим більше, що Ви озброєні!
Піднімімося ж над своїм ворогом, "молю вас, благаю" (Т.Шевченко)!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Comments

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Все просто те що я не можу передати загалу, а ви так усе це послідовно їм розповіли немов мої думки упорядкували на рядки.
От тільки НІ Соціоніці Народного Оглядача, бо ТАК Соціоніці Альберта Саїна, адже там де відповідає більш двох, то там НЕ відповідповідає НІХТО!!!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Це я просто прочитав уважно статтю Навіщо екстраверту інтроверт і навпаки

Цитата:
ТАК Соціоніці Альберта Саїна, адже там де відповідає більш двох, то там НЕ відповідповідає НІХТО!

Ось той Тактик який бере на себе відповідальність за вирішення тактичних дій з досягнення нашої мети!

РаДіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Чи існують тести для чайників, щоб визначити свій тип?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Пане Олеже, прочитайте для початку книгу І. В. Каганця "Психологічні аспекти в менеджменті…" (линк знайдете в цій же статті). В ній описано кілька методів. Однак, на мою думку, тестування не допомагає, а скоріше заважає, бо можливість помилитися для "чайників" як Ви пишете :), дуже/катастрофічно велика.
Тому "прошу до нашого шалашу" і будемо разом за сприяння та підтримки "не чайників" (як я і роблю) освоювати соціоніку та будувати стартап Вишня Борія. Приєднуйтесь!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Ок, дяки

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Соціоніка Альберта Саїна - це зовсім нова наука :) Варто було б її якось назвати по-іншому, наприклад, саїноніка. Дерзай, Альберте!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Як можна дерзати коли соціонічна ловемезуха видалила ключ на моїй платформі і тим самим в черговий раз вас оп"яніла своїм опіумом у соціоніці???
Прошу чітко розрізняти мій коментар по відношенню ловемезухи соціонічіної від паразитичної. Адже соціонічна ловемезуха як особистість у житті є цілком людяною і світлою людиною у всьому крім як ви кажете саїноніки у якій я персонально відповідаю за розміщену там інформацію.
А ви мені тут Дерзай!
Один брахман каже дерзай і твори вільно, а інший чомусь втручається і просить про це обговорити по брахманськи віч на віч, так немов якби тут усі чужі на НО, щоби весь світ НЕ знав що він не той за кого себе видає.
Хах, а що таки слабо розкласти "1. Логіко-інтуїтивного Інтроверта, (Аналітика)" на деталі по запчастинам, а потім знову його скласти назад???
І взагалі саїноніка хоч і тішить моє Его 0=)), но звучить воно все ж таки образливо по відношенню до Аушри=(

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Мені теж здається, що інформацію про соціотип конкретного гравця слід надавати гравцю та тим людям кому він довіряє. Інформацію можна використати, як зброю.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
Мені теж здається, що інформацію про соціотип конкретного гравця слід надавати гравцю та тим людям кому він довіряє. Інформацію можна використати, як зброю.

Зброю проти кого і від кого??

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
...Інформацію можна використати, як зброю.

То ж, хай інформація про Ваш соціотип стане Вашою ж зброєю! Гоніть страхи від себе – "Вовка боятися – в ліс не ходити".
Ви лише уявіть собі, яка сильна Ваша зброя – пізнання самого себе. Ви вірно підмітили (підсвідомо), що хтось її може використати. Бо "святе місце пустим не буває"(читаємо "справжня зброя валятися довго не буде"), "те, що лежить без нагляду/використання, тобто не має господаря, хтось обов'язково підніме і, можливо, використає проти Вас". То ж, візьміть Вашу зброю – знання себе, знання про себе, свій соціотип, і БАНЗАЙ! Мені здається, що зараз саме вона і є той "МЕЧ АРЕЯ", який "сьогодні у твоїй руці" (послухайте пісню "Меч Арея", так …. разів з десять, можна й менше/більше. Але вникаючи в її глибинний сенс). Знання свого соціотипу – це Зброя, яка дозволяє не просто піднятися у Простір Волі, а збудувати в ньому Твердь Небесну, тобто закріпитися там. А, Ви ж уже знаєте ;), що у Просторі Волі відсутні вороги, то там їх і боятися нічого, тим більше, що Ви озброєні!
Піднімімося ж над своїм ворогом, "молю вас, благаю" (Т.Шевченко)!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Проти будь-кого, від ворога, хоча це лише моя думка і я можу помилятись

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
Проти будь-кого, від ворога, хоча це лише моя думка і я можу помилятись

Ну так, якби ви перебували у просторі волі то і ворогам би і без вас вистачало своїх морок. Більш детальніше можете прочитати ось тут Як стати брахманом

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Читав, досвіду простору волі не маю, але працюю в цьому напрямку. Кожна людина, спільнота має пройти певний потік випробувань або навчань, їх характер визначений і незмінний в конкретному втіленні. Можливо перейти їх повільно чи швидко, грубо чи м'яко...
А вороги завжди є, були і будуть, те що вони можливо не дивляться у ваш бік говорить про те, що ви не зачепили сферу їх інтересів, або принаймні не сильно зачепили. Звичайно варто намагатись не мати ворогів, але і в цьому на мій погляд слід дотримуватись середини, інакше вони будуть мати вас;). Хоча завжди є і інший шлях. Людина вибирає, людина помиляється - це привілей.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

У всякому випадку, якщо людина усюди буде керуватиметься емоціями страху, то доброго з того явно навряд чи щось вийде і життям то також буде важко назвати.

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Однозначно

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Миро каже:
Соціоніка Альберта Саїна - це зовсім нова наука :) Варто було б її якось назвати по-іншому, наприклад, саїноніка. Дерзай, Альберте!

Панове! Нам усім точно має бути "паралельно", як ще цей інструмент для Творення Просвітлених Українців хтось називатиме! Хоч саїноїка, хоч мироїка, хоч ульконоїка, хоч арсеноїка! Головне, що пора вже його задіяти і творити разом те, що задумали!
А в тому, що означено як "Соціоніка Альберта Саїна", ми повинні бачити (добре, скажу "я бачу") сильну сторону, бо є чоловік, який бере на себе відповідальність за результат справи. А ми з нього запитаємо по-козацьки! Взявся чоловік – хай Творець помагає! А ми не заважаймо, а краще допомагаймо!
Пане Миро (і всі читачі), хотілося б почути по суті справи, яку озвучено в цій статті. Пропонуйте Вашу версію оволодіння інструментом, який пан Ігор Каганець запропонував до використання давно (1997 р.), але за методику застосування його взялися… всі(!), а це значить ніхто… Ніхто – бо кожен для себе…, тішачи своє самолюбство, що "от я такий то тип". А як же казочка про сім прутиків, яку вже охрестили казочкою про фашизм? ;) ). Чому я так кажу? Бо чому ми (Громада Народного Оглядача) ще досі борсаємося у Просторі Страждань/Боротьби? Думаю, що від невідання своєї сили – сили, яка дається лише з пізнанням самого себе (Хочу зауважити, що мову я веду про нас в цілому, Громаду, а не про окремих особистостей).
А "Царство Боже силою береться!"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Свого часу ми виявили, що найголовніше для людини - піднятися у простір позитивних подій. На цьому рівні інтертипні стосунки налагоджуються автоматично. Так само соціонічні знання ми тут використовуємо на автоматі, навіть не задумуючись про них. Тобто проблеми, які підіймає Альберт, для нас уже вирішені і не актуальні.

Але для тих, хто "борсається у просторі страждань/боротьби" соціонічні знання - це справді штука дуже корисна і актуальна. Тому що постійно наражаєшся на конфлікти і мусиш шукати засоби їх подолання.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Але є і ті, хто недавно проковтнув сину пігілку (зараз можу сказати, що їх існує декілька ;) для кількох рівнів пізнання істини). Це я щодо цитати:
...для нас уже вирішені і не актуальні...
Хто про них подбає? Чи ми вже не оглядаємось? Чи вже "всі місця зайняті"?
Думаю, наступна цитата щира і вона саме й стосується "тих, хто на шляху", а такі є навіть серед давніх шанувальників Народного Оглядача:

Цитата:
Але для тих, хто "борсається у просторі страждань/боротьби" соціонічні знання - це справді штука дуже корисна і актуальна. Тому що постійно наражаєшся на конфлікти і мусиш шукати засоби їх подолання.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Ніколи не вважав раніше соціоніку чимсь важливим, думав що соціоніка, гороскопи і т.п. програмують людську поведінку за певною програмою і людина втрачає можливість діяти за власним розсудом, натомість підпорядковується якійсь програмі. Невже це не так?

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

О! Це питання до пана Миро, мабуть...

Зі "своєї дзвіниці", інтуїтивно, можу припустити, що важливо правильно підключитися до правильного/свого егрегора. В якійсь мірі це програмування самого себе... тому важливо ПРАВильно визначитись із своїм соціотипом. Чим зараз і займаюся і кожному бажаю :)...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
Ніколи не вважав раніше соціоніку чимсь важливим, думав що соціоніка, гороскопи і т.п. програмують людську поведінку за певною програмою і людина втрачає можливість діяти за власним розсудом, натомість підпорядковується якійсь програмі. Невже це не так?

А як це може бути так, коли у державі що року одружуються сотні тисяч людей і що року ж приблизно така ж сама кількість їх і розлучається?
Гаразд уявімо собі що пан Миро і ви пане Олеже обоє маєте рацію, то у такому разі давайте тоді перепрошую перейдемо на особистості, тобто чого серед нас на НО є і досі не одружені чоловіки? Я веду мову не про себе, а конкретно про двох людей які я знаю що вони точно є не одруженими, зокрема один з них ще у молодому віці, а другий вже в тому віці аби мати діточок но без жінки навряд чи він захоче йти і шукати собі сурогатну жінку для виношування для нього дитини шляхом штучного запліднення, та чи хоч природного яка різниця, коли у просторі волі Творець мав би якби подбати про те щоби українці усе чого що забажають то того б і отримували, ну зокрема це хоча б те про що наприклад НО і активно пропагує, зокрема ось восени усі разом підтримали ідею пана Каганця про те що слід народжувати дітей, але чогось на моє зауваження хто саме з вас хто тут писав свої коментарі і справді збирається зайнятися цим ділом. Внаслідок чого звісно що я отримав повний суцільний ігнор.. Тим не менш мати вибір між тим щоби жити в дуальності і радіти життю, чи/або жити з ким вийде бо у просторі волі де всі відносини йдуть на ура, вибір залишається лишень конкретно за людиною.
Вже не кажучи про те чи дійсно вона бажає жити за своїми знаннями, чи все ж таки жити за потребами чи вимогами, або бажаннями саме суспільства, а не соціума.
Ну якось так, у всякому разі я позицію Мира Продуна розумію абсолютно, а ось позицію тих людей які просто вважають соціоніку як астрологію бо їм так здається, то тут мені вже якось трішки не зовсім зрозуміло, адже якщо вже говорити про програмування людської поведінки, то-о-о.. ми чомусь як люди і досі не можемо усе покинути і піти жити і ліса, гори і степи без своїх вже власних потреб від яких ми якимось тим чи іншим чином вже є залежними, а отже і відповідно запрограмованими тільки хоча б тим що ми вже якби реагуємо на події на Сході замість того аби події на Заході росії не шмалили їм голови як це вони нині роблять вже зараз у нас же на Сході..
Ну якось так все це..
Потім далі буде видно, головне що завдяки одній людині все ж таки мої старання таки залишаться на цьому сайті і я далі продовжу вже свою як пише пан Миро боротьбу чи то пак застосовувати свою силу у формуванні своєї мети!

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

1. Чому неодружені чоловіки і жінки: бо втратили закон предків традицію, натомість прийняли нав'язані ворогами, що принесло більше насолод та менше життя, глузду, відповідальності(іудохристиянство та інші руйнівні теорії зробили свою справу) люди перетворились на споживацькі машини(більшість). Наслідок - деградація духу.
2. Я не відкидаю ймовірності, що соціоніка є справді корисною річчю, яка може допомагати у відносинах між людьми. 50/50.
3. Хочу на собі перевірити істинність соціоніки. Скачав книгу І.Каганця на цю тему буду читати. Мені здається, що визначення соціотипу є непростою справою. Буду Вам вдячний пане Альберте, якщо допоможете визначити мій соціотип та вкажете інші джерела інформації необхідні для вивчення соціоніки.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
1. Чому неодружені чоловіки і жінки: бо втратили закон предків традицію, натомість прийняли нав'язані ворогами, що принесло більше насолод та менше життя, глузду, відповідальності(іудохристиянство та інші руйнівні теорії зробили свою справу) люди перетворились на споживацькі машини(більшість). Наслідок - деградація духу.

Люблю сарказм тому прошу без образ, що постійно пишу щось на кшалт "вашого
авторитета" тому відповідаю, ваш "соціонічний" авторитет пан Каганець, якось написав, що якщо Рама подарував людству астрологію, то Хрестос подарував соціоніку чи то пак психоінформатику, ну дослівно вже забув але суть так сама.
Отже бо втратили закон пращурів (традиції), які на мою думку у ті часи певно що таки були підпорядковулися знанням по астрології, бо ви певно астрологію таку як науку не вивчали, і тому відповідно як саме вона працює певно що й гадки не маєте(( а я особисто маю невеличке уявлення, бо сам учився астрології як науки.. Тим не менш продовжу ви пишете прийняли нав"язані ворогами (закони, традиції) ну та авжеж прийняли, людина не відаючи своїх корінь стає піддатливою для людей відачючиху даному випадку відаючих ворогів (чужинців) інакше це аж ніяк не назвати.. Тобто ви самі про все це чудово описали у своєму коментарі окрім як того, що ви для нас чомусь не розкрили отих давніх наших пращурних традицій та законів, і розкрили саму суть занепаду всього того=( Хоча звісно відповідь банальна прийшла якась там "Юга" і зробила свою темну справу.. Ага, є такі діло це правда! Ну то гаразд моя вам у такому випадку порада, бійтеся усього, будьте скептиком, параноїком і тому подібне, бо бачте ми чи то пак точніше ті чи що перебувають невідомо у якому для мене просторі (страждань, бородьби, пригод, волі) втратили дійсно по істинно цінні закони (традиції та звичаї) наших пращурів=(

Олег Подорожній каже:
2. Я не відкидаю ймовірності, що соціоніка є справді корисною річчю, яка може допомагати у відносинах між людьми. 50/50.

Ну що тут сказати, це приємно розуміти, що ви хоча б 50% таки залишили за собою у пізнанні цієї науки. Хоча я чомусь упевнений що десь в середині вас вас має таки бути як мінімум на 1% перевага в якийсь бік. Тому якщо бажаєте то спробуйте особисто для себе уточнити до якого саме з варіантів цей 1% додає перевагу.

Олег Подорожній каже:
3. Хочу на собі перевірити істинність соціоніки. Скачав книгу І.Каганця на цю тему буду читати. Мені здається, що визначення соціотипу є непростою справою. Буду Вам вдячний пане Альберте, якщо допоможете визначити мій соціотип та вкажете інші джерела інформації необхідні для вивчення соціоніки.

Быльше 30 хв. потратив на те щоб знайти для вас картинку яка відобразила б мої відчуття, но так і не знайшов її, тому доведеться писати.
Суть тієї картинки полягала в наступному прийшов бізнесмен до монахи і зі злістю каже йому Я ХОЧУ БУТИ ЩАСЛИВИМ, на що монах довго не думаючи сказав йому напиши ці слова на піску, бізнесмен зі злостю виконав його прохання і питає і що? Монах йому ж а тепер витери слово Я, бізнесмен витер і бачить що залишилися речення ХОЧУ БУТИ ЩАСЛИВИМ, на що монах йому ну як ти отримав те що хотів, бізнесмен у відповідь ні, на що монах йому відповів у такому разі зітри слово ХОЧУ, ну бізнесмен такий витирає те слово і вже з меншою злістю бачить наступне БУТИ ЩАСЛИВИМ, далі монах каже, ну як ти отримав те що чого бажаєш, на що бізнесмен відповів не зовсім але вже в іншому настрої, на що монах йому відповів а тепер зітри слово БУТИ і що ми у цьому разі отримали, ЩАСТЯ!!! бізнесмен побачивши те слово ЩАСТЯ зрадів і будучи щасливим подякував монаху.

Отак і ви пане Олеже, зітріть спершу хочу, потім себе, далі перевірку, і отримайте бажання істинної соціоініки.
Тобто позбудьтеся своїх страхів Модель психіки і істина сама вас осяє.

Олег Подорожній's picture
0
No votes yet

Моїх страхів не позбудусь бо не знаю як, але і Вас не прошу мені в цьому допомагати. Вже зараз в цю мить є щасливим. А щодо соціоніки - тільки після того як побачу її позитивні плоди - скажу що вона дійсно потрібна. Основи соціоніки пізнаю та вивчу - 100%.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Олег Подорожній каже:
Моїх страхів не позбудусь бо не знаю як, але і Вас не прошу мені в цьому допомагати. Вже зараз в цю мить є щасливим. А щодо соціоніки - тільки після того як побачу її позитивні плоди - скажу що вона дійсно потрібна. Основи соціоніки пізнаю та вивчу - 100%.

Ну що ж бог вам в помічь!
Бажаю успіхів у вашому бажанню)

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

А якщо цю програму ми самі собі склали ще до народження?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Арій каже:
А якщо цю програму ми самі собі склали ще до народження?

Програма складається тільки по кармі, а програмне забезпечення типу інформаційного метаболізму оце вже дійсно питання досить доволі є цікавим.
Та проте я собі це уявляю саме словами п. Олени

А саме цитую:
Наш світ ми отримуємо, перш за все, від батьків - це те, що індуси називають "кармою". Оскільки у духа, що увійшов в щільні шари майї, немає поки своїх уявлень про життя, світ для нього творять його наставники. Чим світ був для батьків - святом або каторгою, - тим він стане і для дитини. Потім, дорослішаючи, нам дуже важко переламати свою "карму".

Отож оці вже наші "наставники" і викривляють нам нашу же земну Модель психіки Після чого ми вже починаємо замість дарувати людям свої богом дані або нами ще до народження запрограмовані знання, требувати від суспільства (собі подібних же невдах) те що ми хочемо, внаслідок чого і починаємо у те вже істинно вірити що ми те можемо досягнути.

Для прикладу на собі, той хто знає модель психіки ЕІІ, то той мав би знати що мої слабкі функції вимагають потреби у тому щоби бути імператором, бо я так хочу, навіть не дивлячись на те що я насправді цього НЕ можу, бо тому що я ж таки добре знаю що це мені є протиприродньо показано.. Власне через що і отримав кучу невиліковних хворіб, а все тому що я не живу по совїм сильним функціям знань які я мав би давати людям, бо так бачте натальна карта у мене сі склалася. що або я виконую свою місію, або просто сі йду з цього житті)
Тим не менш у всіх людей в житті складається по різному. про що більш детальніше ви можете дізнати у книгах Еріка Берна "Люди які грають в ігри" і "Ігри в які грають люди"

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Арсен зачепив важливе питання спілкування між нами. Хай і на тему соціоніки. То давайте спочатку порахуємо тих КОМПАНІЙЦІВ, які готові поспілкуватися між собою: Арсен Дубовик, Альберт Саїн, Олена Каганець, Анатолій Висота, Миро, Олег Подорожній, Арій Хрестовий. Є вже семеро. Чи буде нас хоч з десяток? По суті. Гадаю, що люди розділені на дві великі групи: Люди Світла і Люди Темряви, або Добра і Зла. Може є ще третя проміжна група Людей Сірих. Для якої з цих груп характерні 16 соціотипів?

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Анатолій Висота каже:
Арсен зачепив важливе питання спілкування між нами. Хай і на тему соціоніки. То давайте спочатку порахуємо тих КОМПАНІЙЦІВ, які готові поспілкуватися між собою: Арсен Дубовик, Альберт Саїн, Олена Каганець, Анатолій Висота, Миро, Олег Подорожній, Арій Хрестовий. Є вже семеро. Чи буде нас хоч з десяток? По суті. Гадаю, що люди розділені на дві великі групи: Люди Світла і Люди Темряви, або Добра і Зла. Може є ще третя проміжна група Людей Сірих. Для якої з цих груп характерні 16 соціотипів?

Пане Анатолію, якщо ви читали книги п. Філатовича, то спробуйте пригадати і про те що є також присутня і група сірих, група людей яка є в рази богопротивнішою за групу людей темних. Адже якщо темні хоч і темні та проте вони все таки виконують їм природньо призначену їм функцію скажемо так сміттєрів, натомість сіра ж група людей абсолютно нічого не виконує, через що такі люди взагалі втрачають бодай якусь можливість на подальше своє вдосконалення у перевтіленнях...
Тому чи характерні для кожної із цих груп 16 соціотипів, відповідь очевидна, що так характерні, усім психічно здоровим людям харакртерні 1/16 соціотипів.

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Практичне вирішення об’єктивного розуміння навколишнього світу можливе лише при умові коли той хто розуміє,налаштований на прийом знань без участі метушливого розуму...

Вірю в те, що розумію.

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Явсе Світ каже:
Практичне вирішення об’єктивного розуміння навколишнього світу можливе лише при умові коли той хто розуміє,налаштований на прийом знань без участі метушливого розуму...

Розумно сказано, нічого тут ще добавити!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Хочу заспокоїти шановних Читальників: тему не покинув, просто були проблеми з доступом до інтернету, а тепер маю ознайомитися з численними коментарями за час моєї відсутності :).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

До нашої групи КОМПАНІЙЦІВ увійшов Світ - вітаю! Тепер нас вже 8! Дякую, Альберте, за роз"яснення.