Зображення користувача Велеслав Гіперборій.
Велеслав Гіперборій
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 11

Козак Мамай - Медитація

Козак Мамай – це український Йоґ – Просвітлена Духом, Двічінароджена людина, Ельф, і як наслідок - образ представника автохтонної української йоґи праукраїнців-лелегів (трипільців 5-3 тис. до н.д.), сармато-сколотів-слов’ян (2 тис. до н.д.), антів (1 тис. до н.д), гал’індів, гунів, расинів-росів, українців-козаків. 

Радіймо!

Наші діти дуже спонтанні, природні, і коли ми, дорослі забули якусь важливу духовну дисципліну наших пра-сурів, то варто поспостерігати за дітьми і нам "щось" відкриється. Діти дуже люблять сидіти в постурі "Козак Мамай". "Медитація з бубликом" - це улюблена йоґа наших дітей. Природно медитують, самі того не усвідомлюючи, рибалки на березі ріки чи ставка або моря, дивлячись на поплавок, пастухи, хлібороби, вишивальниці, художники і ін.

Образ Козака Мамая впродовж цілої низки століть  і навіть тисячоліть є яскравим і досі для мільйонів українців та інших народів не до кінця розкритим, таємничим прикладом побутування в українській культурі косаків-характерників такого духовного явища, як медитація, як однієї зі складових духо-фізичної підготовки ука-брагманина-воїна – захисника Свободи Віри і Рідної Землі Ладомирської – Землі Міжмор’я.

Перше, що нам потрібно вияснити, хто ж такий Козак-Мамай насправді?

1. Козак Мамай – це «НІХТО», тобто вигаданий народною уявою українців образ, що повторюється у народному «примітивному» живописі на дереві, скринях, вуликах, дверях, іконах тощо.
Відповідь: це не є істина, бо маючи знання колективного підсвідомого українського народу, ми знаємо, що нічого з нічого не народжується і на все є якась першопричина подібної популярности, а значить корінь духовної ваги цього образу, серед простого народу досі не знайдений.

2. Козак Мамай – це незбагненний, незрозумілий таємничий легендарний образ козака, кобзаря, мандрівника, попідтинника.

Відповідь: Це не істина, бо епітети «незбагненний, таємничий» ми застосовуємо тоді, коли ми маємо сам суб’єкт нашої зацікавлености, але не володіємо Золотим Ключем-Сенсаром, тобто коренем предмета.

3. Козак-Характерник з чубом на бритій голові – це більш конкретний образ Захисника рідної Землі, котрий володіє якимись надприродними здібностями.

Відповідь: Правдоподібно, але це не істина, бо тут ми бачимо готовий наслідок якоїсь незбагненної внутрішньої чи зовнішньої, може навіть божественної, причини.

4. Косак-Брагманин – характерний образ представника вищої духовідчої варни (касти) арійського суспільства з косою, що спадає з маківки голови до вуха або шиї.

Відповідь: це правда, але не кінечна істина, позаяк сам «образ» - ще не Суть Слова-Сенсару, а тільки зовнішня форма.

5. Козак Мамай – це символ Свободи Духа українського народу.

Відповідь: це правда, але не докінечна істина, бо тут ми бачимо символічний наслідок якоїсь секретної, непроясненої причини.

6. Чародій, гадальник, чорнокнижник, «людина, в яку вселився  чорний дух», людина з надприродними внутрішніми здібностями.

Відповідь: це не правда, навпаки – брехня і наклеп ворогів аріїв-українців, бо подібні характеристики давались носіями хрестиянської ідеології та релігії, конкуруючої з арійською.

7. Козак Мамай – це український Йоґ – Просвітлена Духом, Двічінароджена, як Григорій Сковорода, людина, Ельф, і як наслідок - образ представника автохтонної української йоґи праукраїнців-лелегів (трипільців 5-3 тис. до н.д.), сармато-сколотів-слов’ян (2 тис. до н.д.), антів (1 тис. до н.д), гал’індів, гунів, расинів-росів, українців-козаків. Адже слово «козак», і се ми знаємо з історичних джерел, - це синонім етноніма «українець» і улюблений образ простого САМОбутнього українського народу, котрий пам’ятає «древнє Своє, САМЕ сокровенне».

Відповідь: це докінечна істина. Бо САМЕ сокровенне, що тимчасово було втрачене українцями – це «Зв’язок із Творцем - Богом Всемогутнім». А україно-санскритське слово «йоґ» означає ніщо інше як «Безпосередній Зв’язок із Творцем (Богом)». Нагадаємо, що західноєвропейське поняття «релігія» має подібне, і в той же час трохи відмінне означення: «пошук втраченого зв’язку з Творцем (Богом)».

Що дає КММ?
Відповідь: Козак Мамай-Медитація дарує особливий медитативний СТАН, при якому ви САМІ стаєте джерелом тонкої хіто-енергетики, завдяки якій ви САМІ зможете "зарядити" воду у вашому графині в офісі і вона з нечистої стане чистою, джерельною, дуже приємною для пиття і головно - цілющою для доров'я, даруватиме натхнення вашому Духові. Ваша свідомість очищується, ви починаєте тягнутись до Світлих людей і ці духовні трансформації безкінечні.

Ра-Діймо! 

Наші інтереси: 

Внутрішні сили людини є безкінечні, адже ми, українці, - Діти Божі!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Прізвище Мамай поширене серед українців. Так само як і прізвище Безсмертний.

Арсен Дубовик каже:
От цікаво, хто ж тоді був темник Мамай, який воював проти Золотої Орди і її московського улусу?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дякую, пане Велеславе! А чому трипільці тримали руку над головою?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Велеслав Гіперборій.
0
Ще не підтримано

Дякую за запитання, пане Миро! Продум каже: Дякую, пане Велеславе! А чому трипільці тримали руку над головою?
Освячуйся! Озброюйся! Плодися!
Відповідаю:
Наші далекі предки-Трипільці - етнічні лелеки - тримаючи руки над головою перевіряють "прохолодний потік" Святого Духа над "чубом - козацьким оселедцем" і потім починають МЕ-ДИ-ТУ-ВА-ТИ. Цей жест - один із рухів дисципліни Козак Мамай-Медитація.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До речі, для сакральної назви Арійської України ми вживаємо українську форму - ГіпербОрія - з наголосом на О (ГіперборЕя - це русифікований варіант).

Відповідно, мешканці Гіперборії називаються "гіперборіями", а не "гіпербореями".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Яка чудодійна настанова-стаття. 10 галів... і пояснення: " Чудово! Давай ще!", - як звертання і до автора і до себе. Дякую!

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

поняття Йог має зв"язок із поняттям Гой - це прояв діалектики утворення первісних слів.
Відомі сучасні варіанти "ізгої", як і використання поняття Гой серед сучасних євреїв - прояв відповідного протистояння.
При цьому цікавим доповненням до постаті Козака Мамая можна наводити одне із імен сколотської традиції - Гойтосир.
Оцей варіант дав.грецького записування, насправді, ясно вказує на суто українські корені сколотської мови, бо цей воїн, що таким чином визначався сколотами на зоряному небі є Гой-то-з-Іру. Тобто, це не Ім"я було, а такий вислів для тих "греків"

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

На мій погляд, "гой" та "ізгой" негативні поняття, що прийшли з інородного до українства середовища.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це все приклади москальської "народної етимології" (тобто псевдоетимології), які чомусь люблять бездумно повторювати українці.

На івриті слово "гой" означає "народ". Первинно застосовувалося для позначення будь-якого народу, в тому числі єврейського. Негативного відтінку набуло пізніше, оскільки, згідно з іудаїзмом, інші народи стоять нижче за єврейський "богообраний" народ.

Рос. слово "ізгой" означає "вигнанець" - той, кого "ізгналі".

Володимир Федько каже:
На мій погляд, "гой" та "ізгой" негативні поняття, що прийшли з інородного до українства середовища.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Євген Чорний.
0
Ще не підтримано

це все приклади, як ми знаємо власне Слово.. Існують певні ключові поняття. За тим, як хто усвідомлює ключові поняття, стає зрозумілим, хто і що є.. і куди шукає.

Зрозуміти, хто такий Мамай, не усвідомивши, чому, за тими ж грецькими перекладами, сколоти говорили: Папай - майже марна справа..
Тато - як Отче, Батько - і Гой той з Іру - різними зірками означені були на т.зв. "скіфському золотому руні".
Мамай - це є втіленням ТатаЯ, певним чином правильно Його трактувати Спасителем.. хоча Він приходить спасати не тіла, а сутності..

Хай Буде!
VitaYou!

Зображення користувача Сергій Клунник.
0
Ще не підтримано

"Козак Мамай-Медитація"
А де можна щось конкретне про неї узнати?

сергійко бути добру

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

От цікаво, хто ж тоді був темник Мамай, який воював проти Золотої Орди і її московського улусу?

Інформація для кристалізації Істини:

"союзники хан (темник - А.Д.) Мамай і Великий князь Литовський Ягайло". (Олександр Пальченко для Народного Оглядача)
"...військо "еллінського царя Кията Мамая", виявляється, складалося із черкас (українців. - В. Б.), половців, поляків, латишів, естонців, іспанців, енуезців (фрязів), венеціанців, тюрків (кримських татар - В. Б.), вірмен та грузин (професор Валерій Бебик: - ...справжня Еллада - це Стародавня Україна (Причорномор'я, Приазов'я і Крим). А сам хан і козак Мамай походив із давнього скіфо - арійського роду Кият, який дав 16 династій царів Киянідів в Персії (ІІ-І тис. До н.е.), династію єгипетського фараона Кіяна (ІІ тис. до н. е.)...)".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Прізвище Мамай поширене серед українців. Так само як і прізвище Безсмертний.

Арсен Дубовик каже:
От цікаво, хто ж тоді був темник Мамай, який воював проти Золотої Орди і її московського улусу?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Зараз поширене, так. А в давнину - ні.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Кият - то прізвище. Мамай - це влесне ім'я уславленого темника. Потім - ім'я його роду (прізвище). А ще згодом, поширене українське прізвище.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Козак Мамай є уособленням конкретного роду. Цей рід (а Мамай є прзвищем та ім'ям засновника роду) відомий ще під ім'ям князів Глинських. Дивись https://www.youtube.com/watch?v=Im3Ce01P5fY

Якщо прагнеш чуда - створюй його!