Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Отто Дітріх: Національна Держава як духовна основа Нової Європи

Світ:

Політична концепція Національної Держави – Третього Райху – не спрямована на змарнування сили шляхом зовнішньої експансії, але направлена до раціонального внутрішнього будівництва та збереження національного стандарту існування.

2o-ditrih.jpg

Отто Дітріх (нім. Jacob Otto Dietrich), повне ім'я: Якоб Отто Дітріх (31 серпня 1897, Ессен – 22 листопада 1952, Дюссельдорф)

Основним елементом в політичній концепції Націонал-Соціалізму є Національна Держава. Вона не має ні найменшого бажання зробити імперські завоювання, але вона прагне до внутрішньої колективності і національної концентрації. І яскравим доказом цього є безпрецедентна організація Націонал-Соціалізмом цієї величезної зворотної міграції расових німців, повернення Німецької крові до Батьківщини.

Політична концепція національної держави не спрямована на змарнування сили шляхом зовнішньої експансії, але направлена до раціонального внутрішнього будівництва та збереження національного стандарту існування. Вона нав'язала думку, що відносини між державами можуть бути зроблені більш постійними, якщо перспективи народів ясні і визначені, і якщо керівництво відповідально і авторитетно вкоренилася в країні.

Організація життя в нашій сучасній Німеччині відображає внутрішню національну і політичну рішучість, і зовні також показує певні лінії поведінки. Ідеї ​​і рушійна сила Націонал-Соціалізму спрямовані виключно до миру, оскільки як незамінні основи існування і безпеки гарантують нашій країні 85 мільйонів, які живуть в самому серці Європи. Націонал-Соціалістична Німеччина була змушена боротися, тому що принципи імперіалізму і світового панування англосаксів заперечують найпростіші попередні умови для розвитку нашого миролюбного народу. Саме з цієї причини вони оголосили нам війну. Великобританія веде війну руйнівної сили проти конструктивної організації в житті народів. Той факт, що Націонал-Соціалістична Німеччина проявила себе сильніше, ніж її  агресор у війні, яка була нав'язана нам, не є доказом насильницьких її принципів, а тільки тієї сили, яка  властива її ідеалу порядку.

Вони кажуть: «Ми боремося за демократичний спосіб життя. Ми боремося за свободу жити нашим життям, як ми хочемо». Але Націонал-Соціалізм не має наміру перешкодити їм робити це. Він дотримується думки, що кожен народ повинен жити своїм внутрішнім життям у відповідності зі своїми бажаннями. Злочини, які вони приписують нам, насправді вчинені ними самими. У жодній країні в світі не існує така велика і бридка непереносимість способу життя інших людей, як в англо-саксонських країнах. Ця нетерпимість лицемірно здійснюється в ім'я свободи, реальний характер якої я вже описав.

Наші противники стверджують, що це війна демократії проти тиранії, що робить необхідним або викрити цих політичних гравців-акторів або ж відкрити очі їх громадськості до їхньої істинної природи.

Я дозволю собі привести тут думку нейтрального вченого, який деякий час тому написав статтю «Гітлер і демократія». Він запитав, чому Фюрер повинен бути противником демократій, так як він як людина і як президент найдемократичнішої республіки в світі постійно знаходиться в щирому і безпосередньому контакті з людьми. Під час свого дослідження цей вчений приходить до висновку, що сучасні демократії, Франція, Великобританія і США, зокрема, мали щось спільне з волею народу. Насправді це був лише привід для партійних інтересів і бізнесових справ кількох політичних кіл серед вищих класів. Помилки ліберальної демократії вже були зроблені її засновниками, які ввели в неї свої власні матеріальні і утилітарні погляди і економічний індивідуалізм. Все це було ганебно прикрашено засновниками ліберальної демократії, які стояли за фасадом ідеалізму. Вони самі по собі ніколи чесно не вірили в слівця «Свобода», «Рівність» і «Братство», які вони винайшли. У цих так званих західних демократіях, влада практично не підтримана народом, а підтримана кількома тисячами капіталістів. Функціонування демократії просто ховає егоїзм невеликої меншини, що проживає в легкості і комфорті.

Досить постійно говорити про демократію, дайте відповідь на питання: «Що таке демократія? І що це є насправді у вас?»

Якщо демократія не більше, ніж невидиме панування меншості, що досягається за рахунок грошових коштів та фабрикації громадської думки, то наші опоненти мають рацію, називаючи себе демократіями. Але якщо демократія дійсно означає владу народу, то це не вони, а ми є демократами. Ми не надаємо особливого значення тому, щоб прикрасити себе цим словом, яке стало настільки скомпрометованим через його політичне минуле. Але якщо плутократи використовували його, щоб замаскувати своє панування і обманювати людей, то необхідно, щоб його зміст став цілком ясний. Той, хто вивчає концепцію держави Націонал-Соціалістів у своїй внутрішній структурі і практичному функціонуванні, зобов'язаний визнати, що це найсучасніший уряд народу в історії. Він демонструє принципи відповідальності і лідерства в істинно Національній Державі, на противагу анонімним принципам вироджених демократій. Він розглядає волю народу не як мертву парламентську більшість, яку можна отримати за допомогою грошей або фінансового впливу, але визнає її в постійному і безпосередньому союзі з життям самого народу. Націонал-Соціалістична партія, отже, не є партією в парламентському сенсі, а просто і позитивно є партією німецької нації. Це великий хранитель соціальної совісті нації, вона тримає руку на пульсі людей, вона відчуває найменші спонукання нації, її тривоги і її потреби, її потреби і її бажання, її задоволення і її біль. Це її помічник і порадник, і безперервний носій її пропозицій до вищестоящих органів. Вона довірила сотні тисяч громадян всіх професій і класів політичну відповідальність, забезпечуючи тим самим десятки тисяч політично перевірених німців можливістю просування на керівні пости в Третьому Райху. Вона пов'язує вічну енергію молоді, органічно і вічно з життям народу, і створила систему для відбору лідерів, яка змушує майбутні покоління, щоб вони грали безперебійну і життєво важливу роль в державі. Матеріальні форми, таким чином, даються не по волі сумнівної парламентської більшості, але справжньою волею народу. За своїм принципам навчання, ефективності і відбору лідерів, вона дала нації на диво працездатну систему з ритмом сили, що постійно оновлюється.

Близько 2500 років тому Платон писав у своїх «Законах», що найпрекраснішою конституцією нації було б те, щоб переконати маси у необхідності добровільного виховання самого розумного в їх середовищі керівництва. Новий принцип національного і політичного керівництва, розроблений високо обдарованими лідерами в Німеччини і Італії, зробив ці піднесені політичні концепції реальністю. Коли сьогодні месії демократії і плутократи говорять зневажливо про «диктатури», їх інтелектуальна пиха тільки маскує пляму невігластва чи сутність лицемірства, котрі не бояться нічого більше, як усвідомлення істини пробудженими народами.



(Переклад з англійської ВІТ «СПАДЩИНА»)


Біографічна довідка:

Отто Дітріх (нім. Jacob Otto Dietrich), повне ім'я: Якоб Отто Дітріх (31 серпня 1897, Ессен – 22 листопада 1952, Дюссельдорф), партійний і державний діяч націонал-соціалістичної Німеччини, рейхсляйтер (2.6.1933 – 8.5.1945), прес-секретар НСДАП (1.8.1931 – 31.3.1945), імперський шеф преси НСДАП (Reichspressechef der NSDAP) (з 28.2.1934), прес-секретар Імперського уряду (26.11.1937 – 31.3.1945), статс-секретар Імперського міністерства народної освіти і пропаганди (Staatssekretär im Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda), президент Імперської палати друку (квітень 1938 - 31 березня 1945), обергрупенфюрер СС (20.4. 1941). Доктор політичної економії (1921).

Учасник Першої Світової війни, у 1915 році добровольцем поступив на службу в армію, воював на Західному фронті; у 1918 офіцер 7-го Вестфальського польового артилерійського полку. За бойові заслуги нагороджений Залізним Хрестом 1-го і 2-го класу; лейтенант. Після демобілізації закінчив філологічний факультет Франкфуртського університету. В націонал-соціалістичному Русі з кінця 1920 року.

Вірний обов’язку, залишався в оточеному Берліні до капітуляції гарнізону.

18.5.1945 арештований британськими військами. В якості обвинуваченого залучений до процесу Американського військового трибуналу в Нюрнберзі по справі Вільгельмштрассе і 11.4.1949 засуджений до 7 років ув’язнення. 16.8.1950 звільнений. Автор мемуарів «12 років з Гітлером» (Мюнхен, 1955).

Джерела:

  • Excerpt by Reich Press Chief Dr. Otto Dietrich. The Spiritual Foundations of the New Europe // http://www.renegadetribune.com/spiritual-foundations-new-europe/
  • Excerpt by Reich Press Chief Dr. Otto Dietrich. The Spiritual Foundations of the New Europe // https://nseuropa.wordpress.com/category/national-socialism/
  • Залесский К.А. Кто был кто в Третьем Рейхе: Биографический энциклопедический словарь / К. А. Залесский. – М.: ООО «Издательство АСТ»; ООО «Издательство Астрель», 2002. – С. 283-284.
  • Залесский К. НСДАП. Власть в Третьем Рейхе. – М.: Яуза, Эксмо, 2005. – С. 199-200.
  • Энциклопедия Третьего Рейха / Сост. д-р ист. наук. В. Телицын. – 3-е изд. – М.: ЛОКИД-ПРЕСС; РИПОЛ Классик, 2005. – С. 176-177.
  • Snyder L., Encyclopedia of The Third Reich. NY., 1976.

Наші інтереси: 

Знати правдиву історію ідеологій і політичних рухів ХХ століття.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Корисно знати, як мислили нацисти. Проте з сьогоднішньої точки зору це доволі туманні і емоційні роздуми.

Врешті-решт, сама історія Третього Райху показала вразливість його організаційної моделі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Корисно знати, як мислили нацисти. Проте з сьогоднішньої точки зору це доволі туманні і емоційні роздуми.

Врешті-решт, сама історія Третього Райху показала вразливість його організаційної моделі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Один з представників Націонал-Соціалістичної біополітики В. Штуккард висловлював думку про те, що XX століття – це час сімей народів, тому необхідно докласти максимум зусиль для подолання державної роз'єднаності на користь спільності народів Європи. Третій Райх розглядався їм як «Управління, відповідальне за простір», яке дозволить найбільш ефективно втілити ці плани в життя. В цілому в цьому немає нічого дивного, і інші біополітики також відводили Райху роль «Батька народів Європи». Це цілком логічно, оскільки саме в Райху за шість передвоєнних років була подолана як класова, так і ліберально-демократична роз'єднаність і німецький народ в цьому сенсі міг служити класичним прикладом справжньої народної спільності.

Однак це аж ніяк не означає що інші народи повинні були бути знижені або ущемлені у своїх правах. Необхідною умовою для створення природного і, відповідно, життєздатного простору є суверенітет кожного народу, який входить в нього. Райху могла відводитися роль натхненника і загального керівника Нової Європи. В іншому випадку, був би порушений Закон автаркії і закон Способу життя.

Це розуміли всі, не виключаючи і Адольфа Гітлера. В одній зі своїх промов він сказав: «Не можна розраховувати створити довготривалий союз держав Європи, якщо нації, в нього входять, будуть не рівні в своїх правах».

Поряд з цим відомі й такі слова Фюрера і Рейхсканцлера Третього Райху: «... в Третьому Райху Націонал-Соціалістів ми, німці, ніколи не будемо намагатися проникнути в чужі нації або підпорядкувати їх своїй волі. Це було б повторенням помилки римського імперіалізму».

Тому для кожної народної спільності передбачалося ввести інститут Фольксфюрерів – Народних Вождів. Народний Вождь, як випливає з самої назви, повинен був володіти всіма необхідними лідерськими і організаторські якості, а також користуватися любов'ю і довірою народу. Крім того, він повинен був власними діями виправдати власну легітимність і претензії на роль Народного Вождя. Фактично така схема може бути названа природною демократією (на відміну від ліберальної демократії, яка прагне до безладної уніфікації і заперечує расові і національні цінності).

Використане джерело:

Европа Отечеств и Расовые законы Третьего Рейха / Новая Европа: Биополитическая Цель Национал-Социализма. // http://pimtr.narod.ru/Rasowaya_Teoriya/neuropa.pdf

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

А це вже значно серйозніше, глибше і структурованіше! В цьому ж напрямку працював Вернер Дайц - Три арійські закони життя

Володимир Федько каже:
Один з представників Націонал-Соціалістичної біополітики В. Штуккард висловлював думку про те, що XX століття – це час сімей народів, тому необхідно докласти максимум зусиль для подолання державної роз'єднаності на користь спільності народів Європи. Третій Райх розглядався їм як «Управління, відповідальне за простір», яке дозволить найбільш ефективно втілити ці плани в життя. В цілому в цьому немає нічого дивного, і інші біополітики також відводили Райху роль «Батька народів Європи». Це цілком логічно, оскільки саме в Райху за шість передвоєнних років була подолана як класова, так і ліберально-демократична роз'єднаність і німецький народ в цьому сенсі міг служити класичним прикладом справжньої народної спільності.
Однак це аж ніяк не означає що інші народи повинні були бути знижені або ущемлені у своїх правах. Необхідною умовою для створення природного і, відповідно, життєздатного простору є суверенітет кожного народу, який входить в нього. Райху могла відводитися роль натхненника і загального керівника Нової Європи. В іншому випадку, був би порушений Закон автаркії і закон Способу життя.
Це розуміли всі, не виключаючи і Адольфа Гітлера. В одній зі своїх промов він сказав: «Не можна розраховувати створити довготривалий союз держав Європи, якщо нації, в нього входять, будуть не рівні в своїх правах».
Поряд з цим відомі й такі слова Фюрера і Рейхсканцлера Третього Райху: «... в Третьому Райху Націонал-Соціалістів ми, німці, ніколи не будемо намагатися проникнути в чужі нації або підпорядкувати їх своїй волі. Це було б повторенням помилки римського імперіалізму».
Тому для кожної народної спільності передбачалося ввести інститут Фольксфюрерів – Народних Вождів. Народний Вождь, як випливає з самої назви, повинен був володіти всіма необхідними лідерськими і організаторські якості, а також користуватися любов'ю і довірою народу. Крім того, він повинен був власними діями виправдати власну легітимність і претензії на роль Народного Вождя. Фактично така схема може бути названа природною демократією (на відміну від ліберальної демократії, яка прагне до безладної уніфікації і заперечує расові і національні цінності).
Використане джерело:
Европа Отечеств и Расовые законы Третьего Рейха / Новая Европа: Биополитическая Цель Национал-Социализма. // <a href="http://pimtr.narod.ru/Rasowaya_Teoriya/neuropa.pdf" rel="nofollow">http://pimtr.narod.ru/Rasowaya_Teoriya/neuropa.pdf</a>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!