Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ринок органічної продукції в Україні постійно зростає і досяг близько 20 млн євро у 2016 році

"Ринок органіки в Україні у 2016 році досяг позначки  €20 млн, що на 17% більше у порівнянні з 2015 роком." — повідомила президент Академії Органічного Садівництва «Ekogarden» Валентина Лановенко.

«В Україні налічується близько 210 виробників органічної продукції. В основному це родинні господарства, які вирощують органічні овочі, ягоди, зелень, плоди, продукцію тваринництва на невеликих площах – 1–2 га», — повідомила також Лановенко.

За її словами, валова частка органічної продукції експортується за кордон. Зокрема, кожна четверта тонна органічної пшениці в Європі — з України. Великий попит за кордоном спостерігається на продукти тваринництва, заморожені ягоди та плодову продукцію (яблука, груші), у свіжому вигляді та перероблену. Органічні свіжі овочі, зелень і продукти переробки орієнтовані на збут на внутрішньому ринку.

Незважаючи на, те що в стратегії «3+5» АПК Тараса Кутового визначено, що органіка є пріоритетом для України, органічні господарства фактично не отримують ніякої підтримки від держави. За інформацією Лановенко, лише у Львівській та Полтавській областях діють програми компенсації вартості сертифікації органічних господарств і певна підтримка на рівні місцевого бюджету.

Водночас для органічних виробників у Києві та регіонах проводяться тренінги, конференції, семінари-практикуми з органічного вирощування продукції. «Люди охоче навчаються, діляться досвідом, адже всім зрозуміло, що тут немає конкурентів, і що більше буде успішних господарств і якісно вирощеної продукції — то краще для всіх учасників, особливо це стосується експортерів», — додала Лановенко.

Наші інтереси: 

Розвиток органічного землеробства в Україні - це перспективний напрямок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)