Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна переходить на літній час: коли та як переводити стрілки годинників

Світ:

Традиційно в останню неділю березня, яка цього року припадає на 26 число, Україна перейде на літній час. Це станеться о третій ранку, коли стрілки переведуть уперед. Тобто замість третьої години стане четверта. А це означає, що поспати можна буде менше, бо доведеться вставати на годину раніше.

"Укрзалізниця" запевнила, що врахувала перехід на літній час у квитках.

"Відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується вже з урахуванням цього переходу. У квитках на поїзди формування ПАТ "Укрзалізниця" вказано вже відкоригований графік руху пасажирських та приміських поїздів. Тому мандрівникам, які запланували поїздки на цей вихідний день, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі друзів або гостей у понеділок, 27 березня, варто бути уважними та вчасно привести у відповідність час свого годинника", - ідеться в повідомленні.

В Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий.

У 2011 році була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час, але потім це рішення скасували через нарікання жителів Західної України (мовляв, уранці, коли треба йти на роботу, в школу чи дитсадок, там ще дуже темно надворі), а також через проведення в Україні футбольного Євро-2012. 

Про те, як підготуватись до переходу на літній час, дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1":

 

 

Наші інтереси: 

Економія від переведення стрілок годинника сумнівна.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для визначення корисності чи шкідливості цієї акції потрібні незалежні дослідження, а не голослівні патякання чиновників!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для визначення корисності чи шкідливості цієї акції потрібні незалежні дослідження, а не голослівні патякання чиновників!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Віталій Прозорий.
0
Ще не підтримано

Володимир Федько каже:
Для визначення корисності чи шкідливості цієї акції потрібні незалежні дослідження, а не голослівні патякання чиновників!

Шкідливість переведення неодноразово доведена і є очевидним фактом.
Отже, переведенням часу заради прибутків висмоктують здоровья з людей.
Писали, що цієї весни вже не буде переведення часу. Але до влади прийшов Гройсман...

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Версія Віктора Суворова:

Цитата:
- Ти знаєш, Жар-птиця, я не все, відверто кажучи, в твоєму творі зрозумів.

- Все просто. Ось парад на Червоній площі. Шеренги по двадцять чоловік. У кожній коробці - десять шеренг, двісті чоловік. А цих коробок - за горизонт. І все крок карбують одноманітно - замилуєшся. Кожну коробку по два місяці дресирують до сьомого поту на травневий парад і ще два місяці - на жовтневий. Це не кажучи про щоденну, цілорічну, стройову підготовку, яка йде окрім парадної підготовки. І це не тільки в Москві. Це повсюдно. Чи потрібно на війні ходити парадним кроком, коробками по двісті чоловік? Чи потрібно на війні дерти ноги вище пояса, потрібно ледве не гнути коліна і відтягувати ніски (чобіт)? Чи потрібно груди колесом випинати і підборіддя вище носа задирати? Навіщо ми всією цією нісенітницею займаємося? А сенс в тому, щоб змусити тисячі людей діяти одночасно і одноманітно, підкоряючись наказу, а не здоровому глузду.

- З цим не посперечаєшся.

- От і все. Треба перенести подібні вправи на сотні мільйонів людей.

- Змусити цивільних ходити стройовим кроком?

- Звичайно, ні. Я про зміст кажу, а не про форму. Головне в тім, щоб вправи були безглуздими і щоб сотні мільйонів людей діяли одночасно. Треба змусити їх регулярно робити дурниці.

- І ти придумала такі дурниці?

- Це просто. Можна змусити все населення Землі щороку по два рази переводити стрілки годинника.

- А чим це мотивувати?

- Оголосити, що таким чином енергія економиться.

- Але вона не економиться?

- Ні звичайно. Основні споживачі енергії - заводи. Переведемо ми стрілки вперед або назад, заводи будуть споживати таку ж кількість енергії. Основний споживач енергії - транспорт. Переведемо стрілки або не перекладено, транспорт все одно буде споживати те, що йому потрібно. Основний споживач енергії - шахти вугільні. Там завжди темно. Почали працювати - включили енергію. Закінчили - вимкнули. Яка різниця, на годину раніше або на годину пізніше? Основні споживачі енергії - освітлення вулиць і доріг. Коли темно, світло включаємо, коли світло, вимикаємо. Якщо стрілки перевести, що зміниться?

- Але частина енергії люди споживають в своїх будинках.

- Правильно. Менше одного відсотка. І не весь цей відсоток йде на освітлення. Скоро настане такий час, коли в будинках у людей будуть електричні праски та електричні м'ясорубки, додумаються до того, що у кожного в будинку буде телефон, радіо і електричне кіно. Переводились стрілки або не переводилися, від цього витрата енергії не змінюється. Та й з освітленням квартир те ж саме: влітку так вранці світло, що все одно світла електричного не треба, хоч о п'ятій годині вставай, хоч в десять. А взимку так темно, що все одно без світла не обійдешся, як ти стрілки на годиннику не крути.

- Ти вважаєш, що користі від переведення стрілок не буде?

- Буде шкода. Велика шкода.

- І ніхто не заперечить?

- Натовп не здатен мислити. Натовп прийме це як належне і буде сам собі творити проблеми. Як тільки ми введемо для населення Землі десяток таких найдурніших вправ і все покірливо підкоряться, ми будемо володіти світом.

(© В. Суворов "Вибір")

А тепер запитання від мене-чому саме о 3-ій ночі? Хтось ще спеціально не лягає спати або ставить будильник на 3-тю щоб перевести стрілки годинника

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

про походження і шкідливість =літнього часу= каже:
Близько 700 жителів села Солгон Ужурський району Красноярського краю в ніч на неділю не стали переводити стрілки годинника на годину назад. Тут вже три роки живуть тільки за зимовим часом. Як розповів ІТАР-ТАСС директор місцевого господарства «Солгонскоє» Борис Мельниченко, він видав свій «декрет», яким скасував перехід на літній час для всіх співробітників сільгосппідприємства. Причина такого рішення в основному економічна. Раніше в перші дні після переведення стрілок надої в цьому великому тваринницькому господарстві падали в середньому на 1,5 тонни молока на добу. Корівкам же не поясниш, чому їх починають доїти пізніше ніж треба, а по весні ні з того, ні з цього починають «приставати» з доїнням на годину раніше, пояснює Мельниченко. Втрати були явні. Тепер в селі живуть тільки по «солгонському часу». Худоба спокійна, надої не падають, малюки не канючать від втрати години «весняного» сну ... Утворену різницю в часі солгінчанам доводиться враховувати тільки при виїзді за межі села.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)