Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп розворушив мурашник: антитрампівські слухання у Конгресі США починають обертатися проти Обами

Категорія:

Спецтема:

20 березня 2017 р. у Конгресі США заслухали директорів ФБР та АНБ на предмет можливих контактів команди Дональда Трампа з російськими службами. Проте результат слухань може бути зовсім не той, на який розраховували ініціатори - Клінтон, Обама, Сорос та інші. 

У Конгресі США слухали директора Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі (James B. Comey, Jr ) та директора Агентства національної безпеки адмірала Майкла Роджерса (Michael S. Rogers). Конгресменів цікавило питання, чи мала команда Трампа зв’язки з Кремлем під час виборчої кампанії, і як це може позначитись на національній безпеці.

Я дивився ці слухання у прямому ефірі. Мою увагу привернули такі моменти:

1. Обидва керівники спецслужб однозначно заявили, що російські спецслужби намагались вплинути на результати виборів у США. Тут і хакерські атаки, і “вкидання” інформації “від Джуліана Асанжа”, і мутні фінансові схеми тощо. Директор ФБР відзначив, що будуть розслідуватись усі можливі зв’язки команди Трампа з Кремлем та можлива синхронізація дій команди Трампа і російських служб під час виборчої кампанії.

2. Під час слухань постало й інше питання: Трамп звинуватив команду Обами у встановленні підслуховуючих засобів у “Вежі Трапма” (Trump Tower). Причому, як стверджує прес-секретар Трампа, “шайби” встановлювала на вимогу команди Обами не ФБР, ЦРУ або АНБ — а британська GCHQ. Директори ФБР та АНБ це заперечили, але якось невпевнено.

3. Під час слухань постійно виникали запитання про легальність тих чи інших дій не лише спецслужб та команди Трампа, а й команди Обами.

Отже, що маємо:

- Росія дійсно тепер має статус “токсичної країни”, будь-які зв’язки з якою вже є підставою для неприємностей. Під час слухань лунали тези про те, що Росія постійно втручається у виборчі процеси своїх сусідів методами і хакерських атак, і корупції, і залякування. І ось тепер добралися й до США.

- Постало питання: яким чином спецслужби дізналися про ті чи інші дії команди Трампа (вони нелегально стежили за його командою і несанкціоновано підслуховували?), і яким чином отримана інформація потрапила до преси? Можемо очікувати чистку в рядах американських спецслужб.

- А ще постає питання з британською  GCHQ. Ця “контора” має договір від 1947 року про співпрацю з американськими спецслужбами. Але щоб втановлювати підслуховуючу апаратуру на території США, ця служба мала отримати пряме “прохання” від американських спецслужб.

Тоді постає низка запитань: по-перше, хто саме з американських колег звернувся з таким проханням і як він переконав, що це санкціоновано на вищому рівні. По-друге, до кого саме з британських колег звернулись, і хто саме ухвалив рішення про стеження за Трампом. І, по-третє, яким чином це стало відомо команді Трампа. Отже, можемо очікувати і чистку в рядах британських спецслужб.

- Під час слухань починають лунати запитання про легальність тих чи інших дій команди Обами. Отже, ці слухання, задумані як “антитрампівські”, можуть у будь-який момент піти за протилежним сценарієм.

Яке цікаве життя! 

Наші інтереси: 

Якщо в українському політикумі зараз надзвичайно брудно, то це не значить, що все стерильно у наших партнерів. Очищення має відбутись всюди. Україна від цього тільки виграє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудова аналітика! З першоджерела і дуже оперативно! Такого не прочитаєш у системних ЗМІ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"ОБАМАГЕЙТ" !

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Молодець, Володя! Дякую за інформацію з перших вуст. Завжди краще своїми вухами почути (своїми очима побачити), ніж інтерпретувати наших журналістів...Респект!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Чудова аналітика! З першоджерела і дуже оперативно! Такого не прочитаєш у системних ЗМІ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хай вдастся Трампові виправити помилку Рузвельта!
"Як би не США, фашисти стерли б Росію з лиця Землі!"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)