Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Атлантична рішучість": НАТО стрімко посилює свою військову присутність у Східній Європі

Протидіяти Росії у військовій сфері, але домовлятися у політичній – Єнс Столтенберг розповів про початок втілення плану Альянсу з посилення присутності у Східній Європі. Ключову роль в цьому відіграють Сполучені Штати. Адже їхні війська становлять ядро багатонаціональних сил Альянсу, які нині перекидають на схід.

 

stoltenberg.jpg

Єнс Столтенберг

Про це на прес-конференції заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг. Він знову виступив на захист України і наголосив, що Альянс робитиме все, аби стримати агресора.

"І президент США, і державний секретар, і міністр оборони – всі вони особисто заявляли про відданість справі Альянсу. І це дуже потужний сигнал. Адже Вашингтон є нашим стратегічним союзником у системі безпеки. Зокрема, це стосується й нашого плану протидії агресії та тероризму в Європі", – зазначив генсек НАТО.

Також він наголосив, що у НАТО й надалі підтримують Україну та засуджують дії Москви. Розгортання військових батальйонів у країнах Балтії та в Польщі – це пряма відповідь Альянсу на агресію Кремля в Україні.

Столтенберг наголосив: "Ми підтримуємо Україну політично та дипломатично. Також НАТО надає Україні практичну допомогу – підтримує процес модернізації її Збройних сил та системи оборони".

Тим часом, до Румунії прибули перші групи американських військ. Десятки танків і бронетранспортерів розгорнули на авіабазі на півдні країни. Також у країну прибудуть 5 сотень американських військових. Вони базуватимуться в окрузі Константа. Американські війська разом із силами НАТО постійно перебуватимуть в Румунії на ротаційній основі та співпрацюватимуть з румунською армією у питанні захисту кордонів.

"Ми розгортаємо наші сили в Румунії в межах операції НАТО "Атлантична рішучість". Наше основне завдання – протидіяти загрозам та посилити систему безпеки та обороноздатність наших румунських партнерів", – повідомив майор ЗС США Стівенс.

Окремо, у країні розмістять батальйони для сил швидкого реагування НАТО. А в Польщі, Латвії, Литві та Естонії розгортають багатонаціональні батальйони, які посилять обороноздатність східних кордонів альянсу. 

Наші інтереси: 

РФ догралася - тепер у Східній Європі повсюди натівські війська.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
НАТО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті НАТО усвідомило серйозність ситуації і небезпеку, яка іде від Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нарешті НАТО усвідомило серйозність ситуації і небезпеку, яка іде від Росії!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!