Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Східна політика Польщі концентруватиметься на зміцненні безпеки в регіоні, - Дуда

У своїй східній політиці Варшава концентруватиметься на діях щодо досягнення безпеки і стабільності. У регіональному вимірі увага Польщі у 2017 році буде націлена на співпраці з країнами "Вишеграду" та розвиток проекту "Міжмор’я".

Про це під час новорічної зустрічі з дипломатичним корпусом у Варшаві 11 січня заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє Укрінформ.

"Особливе значення для нас має співпраця в басейні Балтійського моря і на Сході. Пам’ятаймо, що в цьому регіоні питання безпеки є не лише справою потенційних загроз, але й реального конфлікту. Тому, моя східна політика, насамперед, концентруватиметься на діях щодо досягнення стабільності і безпеки в цьому регіоні завдяки зміцненню співпраці з нашими сусідами",- заявив Дуда.

Президент Польщі хоче також, аби в 2017 році зміцнилася регіональна співпраця в рамках "Вишеградської групи", а також кращої динаміки набула ініціатива співпраці у рамках проекту "Міжмор’я".

Я дуже хочу, що на просторі між Адріатичним, Балтійським і Чорним морями інтенсивно розвивалися інфраструктурні проекти, особливо у сфері енергетики і транспорту”,- констатував польський лідер.

Він додав, що з метою надання більшої динаміки цьому процесу він хоче організувати у Польщі в липні 2017 року другий саміт країн "Міжмор’я".

Наші інтереси: 

Президент Польщі має рацію. Майбутнє Польщі і України (!) у створенні Балто-Чорноморського союзу (Міжмор'я).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Саме з цієї причини і бісяться польські ліберали

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Саме з цієї причини і бісяться польські ліберали