Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Автомобіль, що працює на торії, вимагатиме заправки всього один раз на сто років

Один грам торію містить більше енергії, ніж 28000 літрів бензину. Компанія Laser Power Systems (LPS) з Коннектикуту розробляє нову рухову систему, що використовує один із самих щільних матеріалів, відомих у природі як торій.

Оскільки торій має надзвичайну щільність, торій здатний виробляти неймовірні обсяги тепла.

Компанія в даний час експериментує з маленькими шматочками матеріалу, здатними створювати лазерний промінь, який нагріває воду, генерує пар і обертає міні-турбіну. Поточна модель торієвого двигуна важить 200 кілограм і легко вміщається під капотом традиційного автомобіля.

А за висновком експертів, всього один грам торію містить більше енергії, ніж 28000 літрів бензину і 8 грам цієї речовини будуть живити звичайний автомобіль протягом століття.

За словами експерта Роберта Харгрейвс, «джерела енергії з малим або нульовим викидом СО2 мають бути дешевшими, ніж вугілля, або вони проваляться у своїй спробі замінити викопне паливо ».

Приміром, США споживають 20 відсотків світової енергії і, за словами Харгрейвс, навіть якщо знизити їх емісію СО2 до нуля, 80 відсотків, вироблених іншими країнами, як і раніше будуть проблемою. А оскільки викид вуглекислого газу переходить вже всі мислимі межі, нам вкрай потрібні нетривіальні ідеї. А торій в даному випадку може стати вдобавок і відповіддю на питання про світову ядерну енергетику.

Погляньмо на сухі факти:

  • Торій виробляє від 10 до 10 000 разів менше довгоіснуючих радіоактивних відходів.
  • Видобуток торію дає всього один чистий ізотоп, у той час як суміш природних уранових ізотопів вимагає збагачення для роботи в більшості звичайних ядерних реакторів.
  • Торій не може підтримувати ланцюгову ядерну реакцію без спеціальних кондицій, так що в разі потреби його розпад в реакторі припиняється автоматично.
  • Харгрейвс пророкує також перехід на торій фабрик та інших промислових концернів. І в самому найближчому майбутньому ми можемо побачити це на власні очі.
Наші інтереси: 

Неймовірні відкриття!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
екологія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

З якою країною нам потрібно дружити: з тією, яка працює над технологіями III тисячоліття, чи з тією, що і досі виробляє "лапти" і "телеги"...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

З якою країною нам потрібно дружити: з тією, яка працює над технологіями III тисячоліття, чи з тією, що і досі виробляє "лапти" і "телеги"...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.