Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Як колективна молитва прискорила роботу сайту Народний Оглядач

Категорія:

У результаті читання Живого Слова ми усі – люди і сайт – піднялися у простір кращих подій, а «гальмо» (як негативна подія) затрималося внизу і «відвалилося». Десь воно там лежить, і наші програмісти вже його там шукають.

161026no.jpg

Паперовий Народний Оглядач - кращі статті
Паперовий Народний Оглядач - кращі статті

З проблемою гальмування сайту AR25.ORG ми боролися більше двох років. Завдяки тотальному кешуванню веб-сторінок вдалося прискорити його для неавторизованих користувачів (анонімів) – сторінки відкривалися за 1–3 секунди. Натомість для авторизованих користувачів відкриття сторінки могло тривати і 20, і 30 секунд. Це створювало дискомфорт, тому багато хто читав сайт анонімно – швидко, але без можливості коментувати і голосувати за вдалі публікації.

Ситуація стала настільки нестерпною, що я запланував на вівторок 25 жовтня консультацію зі стороннім експертом на предмет аудиту сайту і пошуку цього клятого «гальма».

Але сталося диво! 25 жовтня після обіду сайт почав працювати дивовижно швидко: для авторизованих користувачів сторінка відкривається за 5 секунд, а для анонімів – за 1 секунду.

Цього дня ніякого оновлення на сайті ми не робили. Отже, «щось сталося» без втручання наших програмістів. Зараз досліджуємо, що відбулося на програмно-інформаційному рівні. Незалежно від результату дослідження, можемо констатувати, що відбулася дуже позитивна подія. Питання в іншому – чому вона відбулася саме цього дня?

Це можна вважати випадковістю, але саме цього дня – з шостої години ранку 25 жовтня 2016 року – ми здійснили колективне читання Живого Слова – вперше з використанням формули СПІЛЬНОТА НАРОДНИЙ ОГЛЯДАЧ РАДІСНО ТВОРИТЬ ПРОЦВІТАЄ У ПРОСТОРІ ВОЛІ.

Схоже, що відбулося освячення не тільки спільноти прихильників Народного Оглядача, а й самого інтернет-сайту. Це природно, адже ми прочитали через Живе Слово ім’я цього сайту. В результаті ми усі – люди і сайт – піднялися у простір кращих подій, а «гальмо» (як негативна подія) затрималося внизу і «відвалилося». Десь воно там лежить, і наші програмісти вже його там шукають.

Що додає до нашого колективного досвіду ця чудесна подія?

1. Живе Слово впливає не тільки на людей, рослин, тварин, комп’ютери, електроніку та іншу техніку, а й на інтернет-сайти. Отже, Живе Слово можна використовувати для вдосконалення програмного коду (софту).

2. Бренд «Народний Оглядач» чутливо реагує на Живе Слово – резонує з ним. Цей бренд живий, отже його треба підживлювати і розвивати. Якщо раніше в мене були думки, що НО – це тимчасовий етап Великого Переходу, який завершується, то тепер я знаю, що справжня робота з Народним Оглядачем лише починається.

3. Сайт є частиною колективної істоти, яка називається «Спільнота Народний Оглядач». Про це ми вже частково згадували у статті Що відбувається на AR25.ORG: духовна група, постіндустріальна цивілізація, шоста раса.

4. Нову цивілізацію і нову расу треба формувати на основі спільноти Народного Оглядача, а для цього треба розширювати цю спільноту і структурувати.

5. Розширення спільноти треба здійснювати через популяризацію сайту, підвищення його ергономічності, пристосування до мобільних пристроїв, наповнення якісним контентом. Для цього треба створити для сайту новий інтерфейс, перевести софт на Drupal 8, розширити редколегію.

6. Структурування спільноти відбуватиметься шляхом розвитку Інституту Міжмор’я: демоси Інституту, маючи власні автономні сайти, займатимуться глибоким зануренням в обрану тематику, натомість Народний Оглядач виступатиме в ролі об’єднуючого засобу масової інформації – див: Еволюція Народного Оглядача: «один у чотирьох» замість «чотири в одному».

Дорогі друзі! Чудо, яке ми створили 25 жовтня 2016 року за допомогою колективного читання Живого Слова, започатковує новий етап розвитку нашого проекту. Відтепер все відбуватиметься швидше, організованіше, свідоміше, цілеспрямованіше, веселіше.

Хай Буде!

А на Беобахтері дедалі цікавіше!
А на Беобахтері дедалі цікавіше!
Наші інтереси: 

Якщо не працюють звичайні методи, то треба використовувати незвичайні. Шукайте найперше Царства божого і правди його, а все інше вам додасться.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Сайт дійсно прискорився. Якщо завдяки Живому Слову, то подяка усім, хто брав участь.
Я помітив, що Живе Слово дійсно допомагає у щоденному житті. Головне, щоб бажання були правильні, бо розплачуватися запасом удачі в цьому і майбутньому життях не дуже хочеться.

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так, однією з причин меншої відвідуваності і, особливо, зменшення частоти блогових публікацій, була саме занадто повільна дія сайту приблизно останніх пів року.
Дійсно, сталося ДИВО! Сьогодні порівняно велику статтю "Український Дзен, або Козак Ван Дам" розмістив за короткий термін (признаюся, довго відкладав розміщення її на Народному Оглядачеві... як тільки згадаю всі "заморочки", то й відкладав "у довгий ящик".... Та все ж наважився, бо надто вже гарна стаття, як на мене ;-) )
Сьогодні ж завантаження тексту, розміщення дванадцяти зображень, редагування і форматування тексту, розміщення статей "В тему", рубрикація по світах і спец. темі тощо - все це вдалося зробити легко, швидко і тому РаДісно!
Хай же Всесвіт РаДіє й далі!!! ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Вподобав слова: "тепер я знаю, що справжня робота з Народним Оглядачем лише починається."

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Сайт дійсно прискорився. Якщо завдяки Живому Слову, то подяка усім, хто брав участь.
Я помітив, що Живе Слово дійсно допомагає у щоденному житті. Головне, щоб бажання були правильні, бо розплачуватися запасом удачі в цьому і майбутньому життях не дуже хочеться.

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

"Сайт є частиною колективної істоти яка називається"Народний Оглядач"-вірні і прекрасні слова!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі! Сьогодні зранку, 25 грудня, на Різдво відбулося диво з нашим сайтом AR25.ORG. Сьогодні зранку він завис – таке буває приблизно раз на місяць (сайт старий і переускладнений). Єдиний вихід – повне перевантаження. Тому о 7:51 я написав сисадміну про проблему. Коли ж я зайшов на сайт о 8:28, то він уже працював. Ну я знову заходжу в месенджер, щоб подякувати сисадміну, і зі здивуванням бачу, що він ще не читав мого повідомлення. Тобто сайт "запустився власною силою", як потім прокоментував сисадмін, коли дослідив цю дивну ситуацію.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!