Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 94
  • Переглядів: 104

«Десять заповідей божих»: походження, сенс, дія

Категорія:

Основою і першим джерелом моральної доктрини іудаїзму та християнства є «Десять заповідей божих». Згідно з книгою «Вихід», яка є другою книгою іудейської «Тори», ці заповіді дав іудейський бог Ієгова (Яхве) пророкові Мойсею на горі Синай.

161004moysey.jpg

Реконструкція: Мойсей отримує 10 заповідей від Ієгови (але це не точно)
Реконструкція: Мойсей отримує 10 заповідей від Ієгови (але це не точно)

Текст 10 заповідей Ієгови

Ось як виглядають «Десять заповідей божих» в перекладі Івана Огієнка з давньоєврейської мови (івриту) на українську (Лондон, 1962):

«І Бог промовляв всі слова оці, кажучи:

1. Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.  Хай не буде тобі інших Богів передо Мною!

2. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.

3. Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно.

4. Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його.

5. Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!

6. Не вбивай!

7. Не чини перелюбу!

8. Не кради!

9. Не свідкуй ложно на свого ближнього!

10. Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого!»

Джерело: Книга «Вихід» (івр. ‏שְׁמוֹת‎‏‎‎, šᵊmōθ, суч. вимова Шмот), 20:1-17.

Історичність Тори

Тора (П’ятикнижжя Мойсеєве) є продуктом діяльності богословської школи іудейського священика і пророка Єзекиїла, якого величають «батьком іудаїзму». Про походження Тори відверто висловився сучасний єврейський письменник і наукознавець Айзек Азімов (Isaac Asimov): «Під керівництвом Єзекиїла вчені люди з єврейських вигнанців почали перекладати єврейські легенди та історичні спогади в письмову форму відповідно до тієї схеми історії, яка, на думку Єзекиїла й інших впливових людей, була правильною. Так народилися у своїй нинішній формі ранні книги Біблії... Перелік десяти допотопних патріархів і сам Потоп прийшли, ймовірно, прямо з древніх сумерських записів, збережених вавілонськими жрецями до днів Навуходоносора... Всі ці легенди євреї привласнили собі» (Азимов А. «Ближний Восток. История десяти тысячелетий». – М., Центрполиграф, 2006). 

На думку деяких авторитетних ізраїльських учених, подій, що описані в Біблії, в історії не було. Так, вельми шанований в Єрусалимі археолог професор Зеєв Герцог (Ze’ev Herzog) на підставі багаторічних досліджень дійшов висновку, що в історії народу, який колись проживав на території нинішнього Ізраїлю, взагалі не було періоду, описаного в Старому Завіті. Причому до області міфів він відніс історичні епізоди, які вважалися основоположними для формування духовної природи тамтешнього етносу – повідомляє ізраїльська газета Гаарец.

Події, описані в Торі, не відповідають реальній історії, тобто є вигаданими. «Десять заповідей Божих» («декалог Ієгови») описані саме в Торі. Їх сформулював Єзекиїл – від імені Ієгови.

Хто такий Єзекиїль?

Єзекиїл є автором цілком вигаданої історії євреїв. Він отримав ініціацію від Ієгови, ключовим елементом якої було ритуальне поїдання нечистот. За словами Єзекиїла, бог Ієгова запропонував йому спекти ячмінний хліб на власному калі і з’їсти його прилюдно. Єзекиїл сказав, що він до такого не готовий. Тоді Ієгова дозволив йому з’їсти хліб на тваринячому калі. Єзекиїл виконав цей ритуал (Єз 4.12–15). Половина книги Єзекиїла складається з погроз, проклять, описів руйнувань, убивств і канібалізму.

Хто такий Ієгова?

Це родоплемінний бог-егрегор іудеїв, тобто психоенергетична сутність, сформована думками і емоціями його прихильників. Згідно з Торою, для Ієгови властиві лютість, ревнощі, заздрість, мстивість і жорстокість. Ієгова принижує все сильне і здорове, натомість підтримує все слабке і хворобливе: «Я принижую дерево високе і підвищую дерево низеньке, я висушую дерево зелене, а дерево сухе роблю квітучим» (Єз 17.24).

Між Ієговою і людьми існує нездоланна прірва. Тобто щодо людини бог Ієгова є зовнішньою силою. Це видно навіть з оповідання про отримання Мойсеєм «Десяти божих заповідей»: «І промовив до нього Ієгова: Іди, зійди, а потім вийди ти й Аарон з тобою, а священики й народ хай не рвуться до Ієгови, щоб Я не повбивав їх» (Вихід, 19.24).

Зазначимо, що в арійській традиції людина є втіленою божественною сутністю – частинкою Творця Всесвіту. Оскільки людина є носієм Бога, то вона може відновити з Ним зв’язок у своїй душі і стати сином Божим – боголюдиною.   

Як Ісус Хрестос охарактеризував Ієгову

Для правовірних іудеїв бог Ієгова є небесним батьком, а вони є його духовними дітьми. Ось як про нього висловився Ісус: «Сказав тоді Ісус до юдеїв: Коли ви пробуватимете в моїм слові, справді будете учнями моїми; і ви пізнаєте істину, і істина визволить вас.

Вони ж Йому відповіли: Ми потомки Авраама й не були ніколи невільниками ні в кого. Як же ти кажеш: будете визволені?

Ісус відповів їм: Істинно, істинно кажу вам: кожен, хто чинить гріх, – гріха невільник. Диявол – ваш батько, і ви прагнете чинити волю батька вашого. Він душогубець в основі і не тримається правди, бо правди нема в ньому: коли говорить брехню, зо свого говорить, бо він брехун і брехні батько. Тоді вони сягнули по каміння, щоб кинути на Нього» (Іван 8.30–59).

Згідно з характеристикою, даною Ісусом Хрестом, головними ознаками «батька іудеїв» є те, що він брехун і душогубець, тобто убивця. Це відповідає сенсу слова «диявол» (гелл. διάβολος), яке означає «брехун, наклепник». Слова Ісуса настільки не сподобались іудеям, що вони намагались його каменувати, тобто убити камінням.

Сенс декалогу: концентрація психічної енергії

«1. Я Господь, бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.  Хай не буде тобі інших богів передо Мною!»

Ієгова називає себе іудейським богом-егрегором – визволителем іудеїв з єгипетського рабства. Проте іудейський народ ніколи не був у Єгипті, і навіть не міг там бути. Про це пише Михайло Богословський – професор кафедри філософії і соціології університету ім. П.Ф.Лесгафта (Санкт-Петербург). Це ж стверджує вже згаданий ізраїльський професор Зеєв Герцог: «Ізраїльтяни ніколи не були в Єгипті, не мандрували пустелею, не завойовували країну і не стали предками 12 колін Ізраїлевих» (Deconstructing the walls of Jericho). Як бачимо, заповіді починаються з відвертої брехні.

«2. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей».

Витвори образотворчого мистецтва є засобом долучення до різноманітних егрегорів (енергерів) – потужних (богів) і слабких. Ієгова не бажає ділитися психічною енергією – прагне забезпечити для себе енергетичну монополію. Для цього намагається перекрити будь-які канали її витікання – аж до заборони більшості форм образотворчого мистецтва.  За порушення цієї заповіді погрожує покарати аж до правнуків. Така рішучість зрозуміла, адже психічна енергія – це основа існування егрегорів.  

«3. Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно, бо не помилує Господь того, хто призиватиме Його Ймення надаремно».

Це також засіб концентрації психічної енергії: якщо якась річ стає буденною, то про неї перестаємо думати. Якщо ж доступ до неї обмежений якимись особливими (святковими, екстремальними, діловими) ситуаціями, то про неї набагато частіше думають, адже «заборонений плід – солодкий».  

«4. Пам'ятай день суботній, щоб святити його! Шість день працюй і роби всю працю свою, а день сьомий субота для Господа, Бога твого: не роби жодної праці ти й син твій, та дочка твоя, раб твій та невільниця твоя, і худоба твоя, і приходько твій, що в брамах твоїх. Бо шість день творив Господь небо та землю, море та все, що в них, а дня сьомого спочив тому поблагословив Господь день суботній і освятив його».

Продовження попередньої заповіді шляхом періодичного створення «особливої ситуації» і збирання психічної енергії. В останньому реченні Ієгова знову вдається до обману, адже земні боги-егрегори не створили земний світ – це справа Творця Всесвіту, істоти незрівнянно вищого рівня.   

«5. Шануй свого батька та матір свою, щоб довгі були твої дні на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі!»

Шанування батька і матері – абсолютно природне явище. Діти люблять батьків, а батьки дітей без жодних заповідей. Причому не тільки люди, а й тварини. То в чому сенс цієї заповіді? В тому, щоб людина думала, наче життєвий простір їй дав Ієгова. Сенс цієї заповіді «шануй Ієгову, який дає тобі можливість жити, думай про Ієгову, бо без нього не матимеш життя». Звісно, що це також обман – так само, як і виведення з Єгипту.

Як бачимо, перші 5 заповідей концентрують увагу на егрегорі Ієгови і є засобом притягування до нього психічної енергії. Психоенергетичний банк «Ієгова» поповнюється завдяки тому, що люди на ньому концентрують увагу, бо «де твоя увага, там твоя енергія».

У даному випадку йдеться про найпростіший спосіб притягування енергії – просто завдяки привертанню уваги.

Яка якість цієї енергії? Здавалось би, це звичайна біологічна енергія, потрібна для відтворення життя. Насправді все значно гірше, адже перша, четверта і п’ята заповіді основані на брехні, а друга і третя містять прямі погрози.   

Генерування енергії для Ієгови

Кожен егрегор є носієм специфічної енергії: одна енергія у воїнів, інша – у футбольних фанатів, ще інша – у меломанів. Тому завжди є енергія, яка є «насмачнішою» для відповідного егрегора. Саме в такій енергії найбільше зацікавлені егрегори, а тому спонукають своїх прихильників генерувати саме її. Яку енергію потребує Ієгова? Про це відверто говорять наступні 5 заповідей.

Але для того, щоб це зрозуміти, попередньо слід нагадати, що для активного генерування енергії потрібна дія, а переважну частину людської діяльності (щонайменше 95%) визначає людська підсвідомість. Ця підсвідомість сприймає тільки таку інформацію, яка енергетично наповнена завдяки образам, відчуттям та емоціям. Якщо ж їх нема, то інформація енергетично «порожня» і підсвідомістю цілком ігнорується.

До такої порожньої інформації належить частка «не», тому для підсвідомості фрази «не роби» і «роби» є ідентичними. Докладніше про це у статті Чому підсвідомість ігнорує частку «не», або Коли починається паніка?

Саме на цьому загально відомому ефекті основана робота наступних п’яти заповідей. Щоб зрозуміти, на генерування якої інформації вони спрямовані, треба просто проігнорувати частку «не» – так, як це робить підсвідомість. Отже, ось істинний сенс наступних п’яти заповідей:

6. Вбивай!

7. Чини перелюб!

8. Кради!

9. Свідкуй ложно на свого ближнього!

10. Жадай дому ближнього свого, жадай жони ближнього свого, раба його, невільниці його, вола його, осла його і всього, що ближнього твого!»

Згадані заповіді спонукають людину до деструктивних дій, що провокують негативні ситуації, в яких генерується маса негативної енергії.

Чому Ієгові так подобається ця енергія? Читайте Євангеліє: «Диявол – ваш батько... Він душогубець в основі і не тримається правди, бо правди нема в ньому: коли говорить брехню, зо свого говорить, бо він брехун і брехні батько». А яка ще енергія може подобатися дияволу? Все логічно. Подібне притягується до подібного.  

Які головні заповіді Ісуса Хреста?

Ось як про це розповідає Євангеліє: «Один же з вчених чув їхню суперечку й бачив, як Він їм добре відповів. Довідавшись від нього, як Ісус замкнув уста садукеям, фарисеї зібралися навколо Нього. І от один із них, учений-законовчитель, підійшов і спитав Його, спокушаючи: Учителю, котра найбільша заповідь у законі? Він сказав до нього: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема» (Матвій 22.34–39, Марко 12.28–31, Лука 10.25–26).  Заповідь людині любити бога – це релігійна вимога ставати боголюдиною

Легко побачити, що ці дві заповіді любові докорінно відрізняються від 10 заповідей Ієгови.

– А якщо людина ненавидить сама себе, то що, вона так само повинна ненавидіти ближніх?

Ключова фраза – «а друга подібна до неї», яка є містком між першою і другою заповіддю. Якщо її розгорнути, то вона звучить так: «Люби себе, як Бога» – тому що ти є втіленою божественною сутністю, частинкою Бога-Творця, а твоя плоть створена за образом Божим і храмом Святого Духа. Ця заповідь цілком відповідає словам Ісуса Хреста: «Я сказав: ви – боги» (Іван 10.34); «Ісус у відповідь сказав їм: Майте віру бога!» (Марко 11.22); «Господь наш Ісус Хрестос став Сином Людським для того, щоб людина зробилася сином Божим» (Іриней Ліонский, 2 століття).

Чи схвалював Ісус заповіді Ієгови?

Думка про те, що Ісус Хрестос підтримував заповіді Ієгови (якого Він відверто назвав дияволом), ґрунтується на фарисейській вставці в текст Євангелія:  «Аж ось один приступив до Нього й каже: Учителю! Що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? Ісус сказав до нього: Чому питаєш Мене про благе? Тільки один є благий. Як хочеш увійти в життя [вічне], додержуй заповідей. Яких? – питає Його. Ісус до нього: Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідчи ложно, поважай батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого» (Матвій 19.16–19). 

Перша вставка – це спроба переконати читача, що про благе треба питати не в Ісуса, а у жерців Ієгови.

У другій вставці найбільша заповідь «Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю» замінена п’ятьма заповідями Ієгови, який, на думку фальсифікатора, «тільки один є благий». Очевидно, що Ісус не міг сказати про другу головну заповідь, не сказавши про першу – найголовнішу. Також у цьому фрагменті фальсифікатор видалив слово «вічне».

Оригінальний текст Євангелія був таким:

«Аж ось один приступив до Нього й каже: Учителю! Що благого маю чинити, щоб мати життя вічне? Ісус сказав до нього: Як хочеш увійти в життя вічне, додержуй заповідей. Яких? – питає Його. Ісус до нього: Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю, і люби ближнього твого, як себе самого».

Як бачимо, Ісус не підтримував «декалог Ієгови», тому що добре розумів його призначення і бачив наскрізь хитрощі дітей диявола.

Висновок

1. «Десять заповідей божих» написані Єзекиїлом від імені Ієгови – іудейського бога-егрегора.

2. Призначення цих заповідей полягає в підключенні людей до егрегора Ієгови та його підживленні своєю психічною енергією.

3. Сприйняття людиною «декалогу Ієгови» притягує негативні ситуації, які провокують людину генерувати темну енергетику для іудейського бога-егрегора, відтак і тягнуть людину вниз – у простір страждань.  

4. Ісус Хрестос відверто назвав Ієгову дияволом.

5. Головні заповіді Ісуса Хреста:

«Люби Господа, Бога твого, всім серцем твоїм, усією душею твоєю,  всією силою твоєю і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді нема» (Матвій 22.34–39, Марко 12.28–31, Лука 10.25–26). Пояснення: Заповідь людині любити Бога – це релігійна вимога ставати боголюдиною

6. Виконання цих та інших заповідей Ісуса Хреста піднімає у простір волі, який в Євангелії називається Царство боже.

7. Остаточним результатом виконання євангельських заповідей є досягнення фізичного безсмертя, адже аріохрестиянство – це проект безсмертних.

Радіймо, арії!
Радіймо, арії!
Наші інтереси: 

Позбуваємось паразитичних програм, рухаємось до безсмертя!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Зеєв Герцог - авторитетний ізраїльський вчений. Він є професором археології на факультеті археології та стародавніх культур Близького Сходу в Тель-Авівському університеті. Якщо він стверджує, що вся Тора основана на вигадках, то так воно і є. Про це ж говорить і багато інших дослідників, зокрема, наш Іван Франко.

Як тоді ставитися до писань Єзекиїла? З сучасної точки зору, Єзекиїл був плідним письменником-фантастом, що працював в жанрі літератури жахів (horror literature, horror fiction). Тоді це було рідкістю, тому Єзекиїл був літературним новатором.

Сьогодні він губиться в потоці фантастичних творів про одержимих дияволом, вурдалаків, зомбі, вампірів, привидів, демонів, навіжених, психічно хворих та іншої нечисті.

Деякі письменники, подібно до Єзекиїла, також мають своїх фанатів і наслідувачів. Наприклад, Говард Лавкрафт з його всесвітньо відомими міфами Ктулху. Міфи Ктулху, окрім втілення в літературі, стали основою для численних фільмів, коміксів та відеоігор. Шанувальниками Міфів Ктулху організовуються фестивалі: CthulhuCon PDX, H.P. Lovecraft Film Festival, MythosCon і NecronomiCon.

Певний вплив ідеї вигаданого пантеону Міфів Ктулху здійснили на філософію сатанізму. Твори Єзекиїла і його послідовників - це той же сатанізм, так що порівняння його з Лавкрафтом та іншими письменниками цього жанру (сатаністами Лавеєм, Кроулі тощо), цілком доречне.

Так до нього і треба ставитися - як до навіженого письменника-сатаніста. Те, що Єзекиїл був одержимим дияволом, безперечно випливає з його творів, адже він сам відверто про це розповідає.

За словами Ісуса, диявол (темний бог-егрегор) - батько іудеїв (іудаїзму). Єзекиїл - його пророк, тобто письменник, устами якого говорив диявол. Тому Єзекиїла називають земним "батьком іудаїзму".

Іудаїзм - це субкультура, основана на творах фантазійного письменника-сатаніста Єзекиїла та його послідовників.

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Коментарі

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цілком логічне продовження міркувань стосовно частки не і очищення святого письма від ворожих вставок.
На випадок продовження аналізу Старого Завіту хочу також звернути увагу на переклад Біблії, здійснений Пулюєм, Кулішем і Нечуй-Левицьким. Цей переклад дещо різниться від Огієнкового. Крім того є деякі суттєві розбіжності між між текстом Огієнка і церковнослов’янським перекладом 1581 року, опублікованим Іваном Федоровичем.
В тему про походження книги Буття й іних розділів Тори ще можна додати науково-популярну працю Івана Франка "Сотворення світа".
І насамкінець: якщо підсвідомість ігнорує частку не, то як вона сприймає префікс без :) ?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Префікс "без" також збиває підсвідомість з пантелику, хоча не так фатально, як частка "не". Тому бажано, при можливості, уникати заперечувальних конструкцій НІ, НЕ, БЕЗ, АНТИ.

Нам треба формувати мову, яка правильно сприймається як свідомістю, так і підсвідомістю. Це і буде Сенсар.

Арій Хрестовий каже:
Якщо підсвідомість ігнорує частку не, то як вона сприймає префікс без :) ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чи нездається вам (примітка: таки здається, бо не- підсвідомість відкидає("несприймає" тут знову буде спотворювати сенс)),
що переклад "9 заповіді" кривий (примітка: писати "неточний" відмовився, бо тоді виходить що він точний! ;-) )

Цитата:
9. Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!

(примітка: читаємо, як наша Підсвідомість - 9. свідкуй неправдиво на свого ближнього!
З урахуванням шкідливості заперечувальної частки не- , текст має бути наступним:
9. Не свідкуй брехливо неправдиво на свого ближнього!
А хто "ближній" для іудея?! Правильно, лише іудей. А щодо інших - навіть "благословляється" оббріхувати. ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

"Неправдиво" - це неточний переклад під впливом сучасної української "літературщини". Має бути "ложно" - воно, до речі, точніше звучить, ніж "брехливо".

Тут дихотомія: правда - лож.
Перше слово звучить дзвінко, друге - глухо.
Натомість "брехня" також звучить дзвінко, що неправильно з погляду фоносемантики.

До речі, від слова "лож" походить жаргонізм "лажа" (халтура).

Арсен Дубовик каже:
З урахуванням шкідливості заперечувальної частки не- , текст має бути наступним:<code class="bb-code">9. Не свідкуй брехливо неправдиво на свого ближнього!</code>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

В повсякденному житті треба уникати слів з часткою "не". Наприклад: потрібно говорити, я здоровий, замість слова, я не хворий. Творець Всесвіту сприймає поняття здоровий, хворий і т. д. відповідно така енергія іде до людини. Звичайно без частки "не" в Українській мові трудно обійтися.

Радіймо!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Отже фраза: Нехай святиться ім'я Твоє, означає: Хай святиться ім'я Твоє.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

А таки так! ))
"Хай чи нехай? ..."

Зоя Світла каже:
13 Серпень, 2014 - 18:33
Як щодо слова "нехай"? Коли читаєш "Отче наш..", так хочеться це слово замінити словом "хай". Частка не- асоціюється із запереченням бажаного.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Історія із передачею богом кам'яної "флешки" із заповідями сприймається як красивий міф,який неможливо заперечити чи підтвердити.Таких міфів в юдохристиянсві досить багато тому,що ця "релігія" призначена для поРАБлення як цілих народів так і окремої людини.Все тримається на страху і людина раб,котрий нічого не вирішує,а сліпо вірить і надіється на милість ревнивого бога.Багатьом це по душі і по природі.Так би мовити "я нічого не вирішую,над усім є бог,а якщо щось зле трапилося,то винен дідько"...

Чому у англійців тиждень починається із неділі?Вони,що теж суботу святкують.

Влучне на мою думку заміщення слова "егрегор" на "енергор".

Також існує думка,що євреї все таки були у Стародавньому Єгипті,це-гіксоси.Вони приклали рук,щоб його зруйнувати,як і Арійську Персію.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гіксоси (гікси) - не семіти, а арійці.

Між 2000 і 1500 рр. до н.е. арійські племена Північного Надчорномор’я пройшли через Іран, Ірак, Сирію, деякі з яких дійшли аж до Єгипту і стали відомі як гіксоси.

Вони завоювали Єгипет приблизно у 1720 році і панували в ньому до 1570 року до н. е., запровадивши 15-ту і 16-ту династії фараонів. Один з цих фараонів мав ім’я Киян, в Єгипті збереглася його статуя.

Відомо, що гіксоси і хети були високі на зріст, русяві, синьоокі і білошкірі, вони привезли з собою металеву зброю, колісниці і вози, яких ніхто доти у тих краях не бачив. Кераміка гіксосів була подібна до трипільської.

Явсе Світ каже:
Також існує думка,що євреї все таки були у Стародавньому Єгипті,це-гіксоси.Вони приклали рук,щоб його зруйнувати,як і Арійську Персію.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гіксоси.Інформація із Вікіпедії.Виходить і Вікі потрібно чистити від полови.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Вікіпедія - це поле боротьби між правдою і брехнею. Боротьба йде з перемінним успіхом.

Явсе Світ каже:
<a href="https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%96%D0%BA%D1%81%D0%BE%D1%81%D0%B8" class="bb-url" rel="nofollow">Гіксоси</a>.Інформація із Вікіпедії.Виходить і Вікі потрібно чистити від полови.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олена Бокійчук.
0
Ще не підтримано

І лиш для того ми живемо,
Щоб кожне зло було покарано.
Для цього засоби знайдемо.
Я вірю. Хоч напевно марно...

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Про "кам'яну флешку" це Ти здоров сказав, друже!!! )))

Явсе Світ каже:
...Історія із передачею богом кам'яної "флешки" із заповідями...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чому енергер Ієгова знищив своїх послідовників іудеїв у Бабиному Яру і не тільки??? (під "роздачу" і нам перепало, і іншим народам...)
Спочатку знищив своїх іудеїв, а потім очорнив тих, руками кого їх нищив - німців...

Цитата:
...Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Звідки така думка, що в Бабиному Яру знищували юдеїв???

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Відводиш від теми, друже! ;-)))

Чи слухав Ти, наприклад, програму Олеся Донія "Ідейний вибір: «Бабин Яр»: Хто, кого і чому вбивав?"

Запитання залишається тим же:
Чому енергер Ієгова знищив(знищував, знищує) своїх послідовників?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Відповідь у Євангелії: "Він душогубець в основі і не тримається правди, бо правди нема в ньому: коли говорить брехню, зо свого говорить, бо він брехун і брехні батько" (Іван 8.30–59).

Душогубець, тобто убивця.
"Душогубець в основі" означає, що така його природа, фундаментальна якість. Для нього це нормально, по-іншому він не вміє.

Арсен Дубовик каже:
Чому енергер Ієгова знищив(знищував, знищує) своїх послідовників?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Якщо тебе цікавить саме Бабин Яр, то це приклад перевертання реальної історії, простіше - хуцпа. Не дивись ток-шоу Шустера, читай документальні дослідження.

Арсен Дубовик каже:
Чому енергер Ієгова знищив своїх послідовників іудеїв у Бабиному Яру і не тільки??? (під "роздачу" і нам перепало, і іншим народам...)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Миро )) Про фантастику "Голокосту" я читав і раніше ))
Усіх убивали... це так, але.... саме українців винищили мільйони...... і списали це на ...німців ("клятих фашистів").... а опісля - і на українців(!) (коли пішла казка про "масовість" вбивств євреїв).

...За посилання дякую окремо... буду мати ще один доказ...

Для практичного застосування інформації наведеної в статті, мене цікавило інше:
ключові слова - "егрегор Ієгова".

  1. То не він нищив, а йому принесли жертву?
  2. Зрозуміло, що для посилення свого впливу егрегор Ієгова зосереджує його послідовників("дітей диявола"), на цей раз - в Україні ("де труп, туди злетяться грифи"... якось так...)... "Діти диявола" - нині це в основному іудеї чи іудействуючі (хрістіани, християни). Таке зосередження на певній території, йому потрібно, щоб було ким і йому ж(!) принести жертву;
  3. коли головний равин просурмив у шофар у Верховній Раді України (що, фактично, означає "це наша територія") - це є сигналом, що критична маса "жерців" для чергового жертвоприношення Ієгові зібрана...;
  4. Про це ж свідчить і той факт, що нині, крім "трагедії Бабиного Яру", просувається і лемент про "уманську різню", який лунає задля мотивації нової концентрації іудеїв(секта хасидів). Типу для "молитов до цадика" цього року в Умань з'їхалося біля 40 тис. типу "паломників"="дітей диявола". (Один старець-монах зі скорботою і жалем назвав м.Умань "мертвим містом"). Формує(ю)ться нова(і) точка(и) посилення енергера Ієгови???
  5. Як знизити масовість, послабити енергер Ієгови на уманській землі? Зменшити його присутність в Україні?....

Практичне застосування знань про енергер диявола, друзі, існує?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Триває війна за Гартленд. Суперечності індустріальної формації загострюються. Це веде до руйнування старої цивілізаційної системи (де тонко, там і рветься) і звільнення місця для нової. Україна незабаром стане простором творення нового світу.

Індустріальна мегамашина тримається на брехні. Проте в епоху інтернету приховувати брехню стає дедалі важче.

Це, що ми бачимо зараз, є останнім сплеском ошуканства. Ми на порозі великого перевертання уявлень про реальність і звільнення з ментальної матриці. Руйнування системи брехні відбуватиметься як великий обвал.

Для того, щоб звільнення масової свідомості відбулося не так боляче, варто вже зараз просувати серед мислячих людей знання про егрегори, хуцпу і глобальні лохотрони.

Арсен Дубовик каже:
Дякую, друже Миро )) Про фантастику "Голокосту" я читав і раніше )) Усіх убивали... це так, але.... саме українців винищили мільйони...... і списали це на ...німців ("клятих фашистів").... а опісля - і на українців(!) (коли пішла казка про "масовість" вбивств євреїв).
...За посилання дякую окремо... буду мати ще один доказ...
Для практичного застосування інформації наведеної в статті, мене цікавило інше: ключові слова - "егрегор Ієгова".
<ol class="bb-list"><li>То не він нищив, а йому принесли жертву?</li>
<li>Зрозуміло, що для посилення свого впливу егрегор Ієгова зосереджує його послідовників("дітей диявола"), на цей раз - в Україні ("де труп, туди злетяться грифи"... якось так...)... "Діти диявола" - нині це в основному іудеї чи іудействуючі (хрістіани, християни). Таке зосередження на певній території, йому потрібно, щоб було ким і йому ж(!) принести жертву; </li>
<li>коли головний равин просурмив у шофар у Верховній Раді України (що, фактично, означає "це наша територія") - це є сигналом, що критична маса "жерців" для чергового жертвоприношення Ієгові зібрана...;</li>
<li>Про це ж свідчить і той факт, що нині, крім "трагедії Бабиного Яру", просувається і лемент про "уманську різню", який лунає задля мотивації нової концентрації іудеїв(секта хасидів). Типу для "молитов до цадика" цього року в Умань з'їхалося біля 40 тис. типу "паломників"="дітей диявола". (Один старець-монах зі скорботою і жалем назвав м.Умань "мертвим містом"). Формує(ю)ться нова(і) точка(и) посилення енергера Ієгови???</li>
<li>Як знизити масовість, послабити енергер Ієгови на уманській землі? Зменшити його присутність в Україні?....</li>
</ol>Практичне застосування знань про енергер диявола, друзі, існує?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, Миро.
Отже, все тут:

Цитата:
Для того, щоб звільнення масової свідомості відбулося не так боляче, варто вже зараз просувати серед мислячих людей знання про егрегори, хуцпу і глобальні лохотрони.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Хосе Рамірес.
0
Ще не підтримано

Зеєв Герцог - авторитетний ізраїльський вчений. Він є професором археології на факультеті археології та стародавніх культур Близького Сходу в Тель-Авівському університеті. Якщо він стверджує, що вся Тора основана на вигадках, то так воно і є. Про це ж говорить і багато інших дослідників, зокрема, наш Іван Франко.

Як тоді ставитися до писань Єзекиїла? З сучасної точки зору, Єзекиїл був плідним письменником-фантастом, що працював в жанрі літератури жахів (horror literature, horror fiction). Тоді це було рідкістю, тому Єзекиїл був літературним новатором.

Сьогодні він губиться в потоці фантастичних творів про одержимих дияволом, вурдалаків, зомбі, вампірів, привидів, демонів, навіжених, психічно хворих та іншої нечисті.

Деякі письменники, подібно до Єзекиїла, також мають своїх фанатів і наслідувачів. Наприклад, Говард Лавкрафт з його всесвітньо відомими міфами Ктулху. Міфи Ктулху, окрім втілення в літературі, стали основою для численних фільмів, коміксів та відеоігор. Шанувальниками Міфів Ктулху організовуються фестивалі: CthulhuCon PDX, H.P. Lovecraft Film Festival, MythosCon і NecronomiCon.

Певний вплив ідеї вигаданого пантеону Міфів Ктулху здійснили на філософію сатанізму. Твори Єзекиїла і його послідовників - це той же сатанізм, так що порівняння його з Лавкрафтом та іншими письменниками цього жанру (сатаністами Лавеєм, Кроулі тощо), цілком доречне.

Так до нього і треба ставитися - як до навіженого письменника-сатаніста. Те, що Єзекиїл був одержимим дияволом, безперечно випливає з його творів, адже він сам відверто про це розповідає.

За словами Ісуса, диявол (темний бог-егрегор) - батько іудеїв (іудаїзму). Єзекиїл - його пророк, тобто письменник, устами якого говорив диявол. Тому Єзекиїла називають земним "батьком іудаїзму".

Іудаїзм - це субкультура, основана на творах фантазійного письменника-сатаніста Єзекиїла та його послідовників.

Все, що не має формальної логіки, є маразмом.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Можливо, краще підходить термін Фандом (англ. fandom, буквально "фанатство") - субкультурне співтовариство, учасники якого об'єднані пристрастю до певного твору.

Цим же словом визначають всю сукупність фанатської вторинної творчості, що відноситься до певного твору або описаного в одному або кількох творах альтернативного світу.

Єзекиїл створив альтернативну реальність, яка не має нічого спільного ні з історією, ні з археологією. А його фани сприйняли за чисту монету цей фантазійний хоррор.

Хосе Рамірес каже:
Іудаїзм - це субкультура, основана на творах фантазійного письменника-сатаніста Єзекиїла та його послідовників

.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

До речii, текст: "Ментальна диверсія проти людства. Закони Хаммурапі чи «Десять Заповідей» – Стратегічні Студії" був написаний пiсля прочитання "Яхве проти Баала - хронiка перевороту" Андрєя Склярова

http://lah.ru/text/sklyarov/mono/mono-titul.htm

Вельми цiкава була людина.

Хай Буде!

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

?Цікаво: а звідки ж бог-егрегор Ієгова взявся ще до іудаїзму та й до іудеїв як таких? ?Хто його створив? ?Хто підтримував його енергетично в ті часи?

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Думка така: був собі одинак Ієгова, грамотно провів менеджмент серед євреїв, створив систему іудаїзм (став "засновником" психоінформаційного банку "Бог Ієгова", в наших термінах - "засновник стартапу") - отримав можливість накопичення енергії і завдяки чому виріс до бога-енергера. А далі - тиражування.
Паралелі: Ти, Аватаре Арію, також можеш стати енергером! Тільки, будь ласка, стань арійським (добрим, шляхетним).
;-) ("У кожному жарті є частка правди")

Аватар Арій каже:
?Цікаво: а звідки ж бог-егрегор Ієгова взявся ще до іудаїзму та й до іудеїв як таких? ?Хто його створив? ?Хто підтримував його енергетично в ті часи?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Можливо, ця гидота існувала ще з часів Атлантиди. Арії її успішно поховали, а Єзекиїл відкопав і оживив.

Аватар Арій каже:
?Цікаво: а звідки ж бог-егрегор Ієгова взявся ще до іудаїзму та й до іудеїв як таких? ?Хто його створив? ?Хто підтримував його енергетично в ті часи?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Натякнув на цю "гидоту" ще Дж.Дж.Толкін:

Цитата:
"... один такий Балрог (темний дух Майяр) сховався під Імлистими Горами поруч з Морією. Гноми з Казад-Дума випадково пробудили його, коли копали всередину гори, шукаючи дорогоцінний Міфрил. Балрог вбив майже всіх гномів, а інші втекли. Цього Балрога убив Гендальф Сірий (один із майя) після тривалої сутички на мосту Казад-Дума, однак загинув сам, щоб згодом перетворитися в образі більш могутнього Гендальфа Білого".

Толкін описував балрогів як істот із темряви і полум'я гуманоїдної форми, лише на кілька футів вище середньої людини.

Тут бачимо такі пари:
Гидота - Балрог
Імлисті Гори - Атлантида
Гноми пробудили - атланти пробудили
Морія загинула - Атлантида загинула
гноми втекли - атланти розселилися
Гендальф Сірий загинув - щоб відродитися Гендальфом Білим (Ісус?)
Майя Гендальф переміг - арії перемагають

Додатково - Гобіт: фільм про боротьбу арійської і неарійської систем

Миро Продум каже:
Можливо, ця гидота існувала ще з часів Атлантиди. Арії її успішно поховали, а Єзекиїл відкопав і оживив.

Аватар Арій каже:<blockquote class="bb-quote-body">?Цікаво: а звідки ж бог-егрегор Ієгова взявся ще до іудаїзму та й до іудеїв як таких? ?Хто його створив? ?Хто підтримував його енергетично в ті часи?</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Цікаве порівняння, але думаю, що тут простіше. Єзекиїл звернувся до давнього темного егрегора, що перебував в ослабленому стані, і наповнив його новою енергією - дав йому друге життя.

Арсен Дубовик каже:
Натякнув на цю "гидоту" ще Дж.Дж.Толкін:

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Стаття повністю передрукована на сайті "Дзендзелівка", як відповідь на "подію" в селі Дзендзелівка:
Із серпня Дзензелівка живе за законом Божим

Цитата:
У серпні в центрі села встановили кам’яну стелу з викарбуваними десятьма заповідями. Про їхнє значення і походження читайте у дослідженні Ігора Каганця.

Просвіта рухає! РаДіймо, арії!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Олег Сагайдак.
0
Ще не підтримано

Зустрічав думку, що заповідь "Не вбивай" насправді в "першоджерелі" звучить як "Не вбивай без потреби", але чомусь переклали в обрізаному вигляді.
Якщо це так, то це суттєво міняє зміст заповіді, як на мене.

Чи зустрічав хтось "правильний" переклад заповідей і чи справді були "помилки" в перекладі?