Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Що таке Щастя?

Вже не одне століття й не один мислитель намагається відповісти на це питання. Кожна людина бодай одного разу замислювалася над цим. І ось вийшла книжка, присвячена Щастю. Так, саме Щастю з великої літери – як філософської категорії.

Її автор – невтомний шукач істини і правди Микола Пономаренко. Він вважає, що Щастя – це найважливіше для кожної людини, немає нічого більш бажаного в житті людини, ніж Щастя. «Ради персонального Щастя робиться все на світі», – пише автор. Він вважає, що Щастя найбільш можливе в етнічному середовищі. Хто, як не він, має право це стверджувати – адже 33 роки він живе в США, країні, в якій «плавляться» національності та їхні культури. «США – це країна з ідеологією «перемішування» рас і народів аж до їх повної асиміляції», – пише Микола Пономаренко. І живучи в цій країні, він побачив не тільки важливість протилежного шляху – збереження роду, але і реальність природних процесів, які противляться такій ідеології. Його діти і онуки асимілювалися в американському середовищі, він залишився єдиним повнокровним українцем в родині – «останнім із могікан».

Окрім Щастя, окремі глави в книжці присвячені питанню творчості та творчого класу. Автор виклав погляди на Щастя таких видатних філософів, як Епікур, Аристотель, Гегель, Ніцше, Сковорода. Йдеться й про батьків американської цивілізації – за останні два століття не було більш успішного зусилля в соціальній сфері розвитку людства, ніж створення США, вважає Микола Пономаренко. «Америка була створена розумовим пошуком і впровадженням глибоких філософських знань в життя», – пише він.

Кожний розділ книжки автор називає борозною – бо ж його гасло звучить так: «Будем орати ниву Буття, назва якій – Життя!» Отже на борозні «ЩО ТАКЕ НАЦІЯ» можемо прочитати про глобалізацію етнічних формувань і про українські етномережі – вкрай важливі на сьогодні питання. До речі, Микола Пономаренко придумав й сам термін «етномережа» 6 років тому. На борозні «ДЕРЖАВА ВЕЛИКОЇ ОРІЇ» читаємо про те, як світ стає єдиним економічно і розділеним національно, про національні держави у глобальному світі, про карту поляка і подвійне громадянство, а також про глобальність держави Великого Орія.

На борозні «РОЗУМ І СВІДОМІСТЬ. ДУХОВНІСТЬ І ВІРА» автор, зокрема, зупиняється на духовній історії України. Розуміючи, що нашому народу потрібна духовна єдність, він шукає відповіді на питання: якими були наші пращури, що вони робили, як себе поводили. «Україна є однією з небагатьох країн світу, які можуть відправлятися в прадавнє аж до самих витоків існування людства» – пише Микола Пономаренко. Він пише про Розум і Свідомість, про Духовність і Віру. Він пише про своє розуміння того, чому навчав Христос: «Вчення Христа було про те, як досягти вищого розумового рівня і що для цього потрібно робити. Якби це вчення було зрозумілим церковникам, то ми мали б зовсім іншу церкву», – пише Микола Пономаренко. Автор вважає, що реформа церкви – абсолютна необхідність! Він критикує рідновірів, пише про ідоловірство і пояснює, як досягти духовної єдності.

Книжка називається «Оріянство». Що таке Оріянство читаємо у заключній восьмій борозні. В ній автор пропонує придуманий ним символ Оріянства, який ми бачимо на обкладинці книжки.

Отже прочитайте книжку Миколи Пономаренка «Оріянство. Українська духовна мудрість, або Роздуми про Щастя» і будьте щасливі! Адже досягнення Щастя – це моральна ціль життя людини, стверджує автор.

В тему:


Микола Пономаренко: “Інтернет-крамниця КОЛОС є прикладом української етно-мережі!”

Можливості глобальної інформаційної мережі у підтримці екстериторіальних етнокультур

Роздуми про Щастя. Екскурс у філософію Ніцше

Інтернет як нова бізнесова технологія
 

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Книга просто чудова! Дуже радий, що на неї натрапив і прочитав. Рекомендую!

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Книга просто чудова! Дуже радий, що на неї натрапив і прочитав. Рекомендую!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Цікаво і чим же це вона цікава??
Все що я там у ній був помітив так це скиглення автора про безнадійність і т.д.
Але автор книги чомусь не зрозумів моїх коментарів про його книгу=(

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Альберт Саїн каже:
Цікаво і чим же це вона цікава?(

Тому що підняті цікаві теми, про які я раніше не задумувався. Ну, наприклад, про щастя. Автор гарно показав, що можливе тільки персональне щастя для кожної людини окремо. І воно залежить в тому числі від рівня духовного розвитку самої людини. А різні комунізми, соціалізми, капіталізми та інші -ізми, які стверджують про свою спроможність створити щасливу країну чи суспільство приречені на провал. Також цікаво подано питання про віру та духовність та інше.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Дякую! Зрозуміло!
А ви самі відчули у тій книзі що її автор є щасливим?
Я наприклад того чомусь не відчув, через що власне певно і не помітив тієї цікавості персонально для себе.. Хоча тем там дійсно вистачає для роздумів)

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То, як її придбати? Бо, тут, нажаль, зовсім інший Микола Пономаренко http://flibusta.site/a/9823

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

В мене по-ходу прочитання виникали тільки позитивні емоції. Але різні думки - це добре!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

«Вчення Христа було про те, як досягти вищого розумового рівня і що для цього потрібно робити. Якби це вчення було зрозумілим церковникам, то ми мали б зовсім іншу церкву»- якби церковники меньше брехали та займалися чорною магією, то вони були б зовсім іншими людьми. А, що вчення Хреста про те, як людині досягти вищого розумого рівня - то, цілком згоден. То, ставаймо більш правдивими та більш світлими церковниками! Як не ми, то хто?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кого цікавить ця книжка - напишіть мені. Для цього повідомте свою адресу "Нової пошти" або вкажіть її у своєму профілі.
Книгу надішлю як подарунок, оплата поштових послуг - коштом отримувача.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Почав читати її - вельми цікава книжка! З вельми цікавим епіграфом:
Не йди туди, куди веде тебе дорога,
а йди туди, де нема дороги,
і залиш за собою слід.
Р. В. Едмерсон.
А скиглення я ще не помітив. І містить вона, здається, відомості, що добре доповнюють відомості про Щастя вельми шановних добродіїв Нікітина, Гречухіна, Норбекова. Нікітин та Гречухін, до речі, походять з Кубанських козаків.
А те, що авторові треба бажати ще більшого Щастя, то очевидно:). Також впадає в око те, що аби Микола Пономаренко докладав більше зусиль, аби радіти, то становище в його родині було б значно ближчим до ідеала.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

На початку книги мені сподобалась думка від пана Флориди щодо Творчого класу (ТК) в США. Він, цей ТК, десь збігається з нашим Середнім класом (СК), але значно чисельніший (30% в СШФ проти 2% в Україні і Європі), і ця значна різниця наводить на різні цікаві думки, котрими я пізніше поділюсь.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, мені сподобалось, що Микола Пономаренко його називає Щасливим класом.:) В США творчий клас чисельніший, тому, що він там цінується владою, тому що там творчість добре оплачують. Тобто, в США ТК більш успішний, а, паразити, відповідно, менш успішні, ніж в Україні.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!