Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЗСУ випробували нову радіолокаційну станцію РЛС 79К6 Пелікан

Категорія:

Українські військовослужбовці на навчаннях "Рубіж - 2016" вперше застосували новітню вітчизняну розробку - рухливу трикоординатну радіолокаційну станцію кругового огляду з фазованими антенними ґратами 79К6 "Пелікан". Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

161022pls.jpg

РЛС 79К6 Пелікан
РЛС 79К6 Пелікан

Як зазначено, нову техніку тестували в умовах максимальних навантажень. Спочатку екіпаж РЛС здійснив марш на 120 кілометрів у певну позицію. На полігоні провели заняття з відновлення техніки при її виході з ладу: автомобільної - на марші, а електротехнічної - після застосування зброї. Після цього відпрацювали розгортання і згортання станції та перевірили її можливості з бойового застосування.

"Станція потужна і дуже зручна в роботі. Наші сподівання цілком виправдала", - прокоментував випробування начальник РЛС старший лейтенант Олексій Гурмач. У прес-службі уточнили, що відразу після навчань станція заступить на бойове чергування з захисту повітряного простору над півднем України.

Наші інтереси: 

Розвиток військових технологій не тільки зміцнює обороноздатність України, а й виступає локомотивом розвитку цивільних технологій. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи