Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Зберігай спокій і завжди посміхайся»: як тренують волонтерів Євробачення-2017

В аудиторії Національної патрульної поліції зібралася молодь. Вони будуть волонтерами на Євробаченні-2017. Їх навчають, як поводитися під час пісенного конкурсу, що пройде у Києві на початку травня.

17042505.jpg

Фото: Павло Багмут / Укрінформ

Тренери клеють на стіни плакати. Наприклад, ось такий: «Зберігай спокій і завжди посміхайся». Тренери роздають волонтерам інформаційні брошури, ручки та сумочки з екологічного матеріалу із зображенням символіки конкурсу. Всі трохи метушливі, збентежені, але кожного, хто зайшов до аудиторії, вітають посмішкою. Посмішка - чи не головна героїня тренінгу, пише Юлія Гайдіна на Укрінформ

«Знаєте, який міф ходить про Україну? Що ми дуже закриті, ми не посміхаємося, гості не знають, чи з нами все добре, чи ні, - каже заступник директора Британської Ради в Україні Наталя Василюк.

Посмішка - дуже серйозна річ. І щоб не робили волонтери - вони мають робити це з посмішкою. 

«Відбір волонтерів був жорсткий», - запевняє пані Василюк, але радіє з того, що українська молодь стала краще знати англійську мову. 

«Тренери прекрасні, ентузіасти, а волонтери - унікальні», - говорить із захопленням пані Василюк і додає, що це не її особиста думка, а її колеги з Великої Британії. 

Церемонія відкриття тренінгу ведеться англійською мовою. Волонтерів запитали, чи потрібен їм переклад, - вони відмовилися. 

«Усе було цікаво, весело і жваво», - розповідає студент із Києва Дмитро Тесленко під час перерви. Він подав заявку на волонтерство у Євробаченні випадково, бо побачив оголошення в Інтернеті. Дмитро був здивований, що основним критерієм відбору було не стільки знання англійської мови, як мотивація участі у Євробаченні в ролі волонтера. А бажання взяти участь у конкурсі у нього з'явилося після перемоги Джамали. 

Виявляється, Джамала надихнула не лише його. Студентка Варшавського університету Ірина Костюкова також стверджує, що перемога Джамали стала для неї стимулом стати волонтером на пісенному конкурсі у Києві.

«А мені хочеться показати Україну з кращого боку. Я спілкуюся з багатьма іноземцями через коучсервінг, гуляю з ними Києвом, проводжу екскурсії. І коли вони мені говорять, що тут красиво, не страшно, хочеться, щоб так думав увесь світ», - каже студентка Київського торгівельно-економічного університету Надія Богатир.

Двічі на тиждень проводяться заняття у групах залежно від рівня володіння мовою, який визначається перед початком відвідування курсів шляхом тестування. Такі заняття дають можливість оперувати англійською мовою настільки, щоб допомогти іноземцям зорієнтуватися у місті.

Відбір на Євробачення пройшли 900 осіб. А загалом було 12 тисяч заявок. 

Днями очікують на приїзд волонтерів із інших країн.

«5% усіх волонтерів, які пройшли конкурс, становлять іноземці», - розповідає тренер проекту «Волонтери для Європи» Оксана Назімок. Вона пояснює, що більшість присутніх волонтерів і ті, котрі вже пройшли подібні тренінги, мають великий волонтерський досвід, проходили мовну практику в школах обміну тощо. І мова йде не лише про молодь, бо ж найстаршому волонтеру 62 роки. 

Наші інтереси: 

Наша молодь прекрасна! Молоді українці - це наша чи не найбільша надія на кращу Україну. Бо ж Україна - це в першу чергу її люди. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи