Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейці відмовились, українці - змогли: літак "Антей" приземлився у пустелі в Малі

Лайнер сів на коротку і нерівну злітно-посадкову смугу. Складність полягала у відсутності посадочних систем - аеродром непросто було помітити на тлі пустелі. На цей же аеродром відмовилися сідати європейські перевізники, тому український "Антей" став головним постачальником вантажів для місцевої місії ООН.

Український літак "Антей" здійснив посадку на грунтовому аеродромі в республіці Малі, передає ТСН.

"Під керівництвом Віктора Гончарова лайнер сів на коротку і нерівну злітно-посадкову смугу. Складність полягала у відсутності посадочних систем - аеродром непросто було помітити на тлі пустелі, тому що він майже ніяк не позначений", - передає ТСН.

На цей же аеродром відмовилися сідати європейські перевізники після того, як побили гвинти і отримали інші пошкодження літаків, тому український "Антей" став головним постачальником вантажів для місцевої місії ООН.

"Французи відмовилися сідати на цю смугу, німці теж. Вони сказали: супер літак Ан-22, це - для нього", - розповів інженер Микола Шеїн.

Український лайнер доставив багатотонний вантаж з Лейпцига. Ан-22 не надто швидкісний, рейс з дозаправкою тривав майже 10:00. Але місія себе цілком виправдала.

Відновити найбільший у світі турбогвинтовий літак вирішили кілька років тому - і не прогадали, кажуть на держпідприємстві "Антонов". Саме для таких рейсів, як у малійську пустелю, і потрібен "Антей". Кажуть, для нього не потрібні ідеально рівні поверхні, як для абсолютної більшості західних літаків - "Антей" сідає і в поле, аби була кілометрова смуга і досвідчений екіпаж. Саме тому Ан-22 і отримав заслужену славу справжнього "повітряного позашляховика".

 

 

Наші інтереси: 

Україна з її потенціалом все ще є великою країною!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
літак
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Героям Слава!

Хай Буде!

Коментарі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Героям Слава!

Хай Буде!

Зображення користувача Юрко Гірський.
0
Ще не підтримано

В України є потенціал і завжди був тільки от керівники останнім часом "безмозкі". І ніби вийшли з того ж народу... Чому так?

Накреслю свастику на хаті, і буду спати вже спокійно...

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Керівники вийшли не з того народу, а з іншого! Взагалі всі ці чиновники - якась особлива порода людей!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ні шановні."Наші керманичі" не безмозкі.Вони доволі успішні у своєму розумінні.Любий обласний прокурор,суддя або голова області дивиться на Меркель,Байдена чи Орбана як на останнього невдаху і волоцюгу.
А безмозкими є ті,хто обирає,а потім терпить цю владу.І цей садомазохізм вже триває 25 років.

Радіймо за наших авіабудівників і пілотів.

Вірю в те, що розумію.