Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європарламент проголосував за вихід Великої Британії з ЄС

Переважна більшість членів Європейського парламенту підтримала резолюцію щодо Brexit - виходу Великої Британії з Європейського Союзу. "За" проголосувало 516 депутатів, 133 - "проти". Ще п'ятдесят утрималися від голосування. Парламентарії відзначили, що Сполучене Королівство залишається членом ЄС до офіційного виходу з Союзу, а деякі зобов'язання, передусім фінансові, можуть зберегтися на деякий час і після повної реалізації Brexit.

Резолюцією Європарламенту передбачено також утримання від будь-яких компромісів між ЄС і Великою Британією, насамперед у питаннях безпеки та економіки, пише NV.ua.

Також повідомляється, що процес виходу Королівства з ЄС не повинен тривати більше трьох років.

Нагадаємо, під час референдуму 2016 року за вихід Великої Британії з ЄС висловилася 52% виборців, відповідно за продовження членства в ЄС виступило 48% виборців.

29 березня 2017 року британський прем'єр Тереза Мей підписала лист, що означає офіційний початок Brexit.

У той же день процес виходу Великої Британії з ЄС розпочався у Брюсселі, коли глава Євроради Дональд Туск отримав від британського посланника лист-повідомлення про початок Brexit.

Наші інтереси: 

Початок творення нового геополітичного союзу в Європі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи