Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Як відстояти право нещепленої від поліомієліту дитини на відвідування садка (Реальний досвід)

Світ:

Питання з щепленнями може турбувати мене як думаючого батька з моїм бажанням убезпечити дитину від таких складових. Я не хочу сліпо вірити всьому, що говорять. Одного разу задумайтеся про решту вакцин. Скільки всієї гидоти вливають в ще не зміцнілий організм і ослаблений імунітет.

Я не закликаю робити чи не робити, кожен має право вирішувати, що є правильним. Закликаю тільки до хоч найменших дій заради відстоювання своєї думки. Будьте гідним мати звання «людина», з яким повинні рахуватися і до якого прислухатися.

Зміст

Нікодюк Андрій, 09-11-2015 
"Електронна книга СКАРГА України"

У першу чергу цією статтею хочу привернути увагу на ситуацію в країні, яка, як і колись заробляє на людях, які або залякані, або не хочуть у своєму житті нічого змінювати.

ПЕРЕДМОВА

Проблема громадян моєї країни, як мені здається, - це небажання нічого змінювати, ми любимо тільки плакатися знайомим або за столом. А робити нічого навіть не намагаємося. Тому хочу звернути увагу, щоб читач хоч трохи усвідомив, яку в житті він займає позицію.

Не подумайте, що кого-небудь хочу образити, але все-таки скажу своє і тільки своє судження, розповім, що бачу і з чим стикаюся у своєму житті.

Моя країна ділиться на три типи людей:

  1. Вівці або барани (не в образу) - люди, якими просто поганяють. Цей тип стурбований тільки своїми внутрішніми проблемами і готовий прогинатися під будь-яким пресингом і тихо скаржитися на тяжкість в житті.
    Їхнє гасло: «Народжений повзати літати не буде».
  2. ТіХтоЩеНеВизначився - цей тип людей шукає себе. Дуже багато молоді, котра не залякана старою радянською владою і намагається з гарячою кров'ю і бурхливим почуттям заради підняття рівня адреналіну міняти те, що під силу. Люди старшого віку для цього типу - це люди, які шукають підтримку своїх ідей і готові іноді зрозуміти і усвідомити або задуматися. Це люди, яким цікаво що-небудь, але які ще не завжди готові до дій. 
    Гасло цього типу: «Всередині ми готові до дій, але на ділі подивимося, чим це все закінчиться!».
  3. Протестанти (не в релігійному сенсі) - цей тип людей практично ніхто не любить, їх не хочуть розуміти оточуючі. Через них у оточуючих можуть виникнути проблеми або незручності. Цей тип людей чужий для багатьох; вони усвідомлюють проблеми і намагаються щось змінити. Це патріоти своєї батьківщини, які усвідомлено намагаються не прогинатися і змінювати світ. Вони не підвладні паніці і вдумуються в дійсність. Цим типом важче управляти, вони здатні відстоювати своє значення, пошук правди, рішуче діють. 
    Так, це люди, здатні до ДІЙ !!! Так, їм властивий гасло Архімеда: «Дайте мені точку опори, і я переверну Землю!».

ПРОБЛЕМА ТА ПОШУК ЇЇ РІШЕНЬ

У чудесне осінній ранок 03.11.2015 р. мама веде свого сина в дитячий сад. Але дитині відмовляють у відвідуванні під приводом: «Нам заборонила поліклініка приймати діток. Ідіть і з'ясовуйте! ».

І починається проблема: з ким залишити дитину, йти на роботу або ..., що робити далі ?! (паніка для батька).

Питання: «Чому?!?!» У відповідь - це страшне слово, яке, напевно, майже всім батькам в Україні відомо: «ЕПІДЕМІЯ !!!"

А тепер спробую достукатися до читача для визначення, який тип Вам притаманний?

Навідні запитання:

  1. Ви цікавилися, що це за епідемія, або Вам достатньо того, що сказали в ЗМІ?
  2. Якщо Вам щось не сподобалося або Ви запідозрили людини в неадекватній відповіді, готові наполягти на доступній для Вас відповіді? Хочете шукати відповідь?
  3. На що Ви готові заради досягнення правових (повторю, правових) дій?

Або знайдемо причину.)

Чим далі в ліс, то більше дрів

Для досягнення або спроби досягти захисту своїх законних прав, як на мене, допоможе загальне розголошення засобами масової інформації. Це новий вид досягнення свого під назвою «Інформаційна війна».

Пошук тележурналіста на різних каналах зазнав невдачі. Хоч один з телеканалів сказав, що тема актуальна, але чи візьметься хтось за Вашу проблему - не обіцяємо.

Пошук юриста також не увінчався успіхом, напевно, шкода грошей, яких замало.))))

Починаю усвідомлювати, що у своїй проблемі я залишаюся сам, прикро! Але красиво все буває тільки в кіно.

Спроби з'ясувати САМОМУ

Відразу скажу. Я з особистих переконань противник вакцинації, але ні в якому разі не хочу когось переманювати на свій бік. Моє завдання в цій статті - спробувати знайти правду.

Пам'ятаю, в новинах була паніка епідемії поліомієліту. Далі дзвінок медсестри з поліклініки про небезпеку і загроза заборонити дитині відвідувати садок.

Так як я себе не відношу до першого типу людей і починаю з'ясовувати все, що можу, по цій темі, я спробував дізнатися, на якій підставі або яким правовим документом керуються наші "врачевателі" (і, як я розумію, беруть на себе при цьому повноваження юристів, суддів та інших, адже як по-іншому пояснити(?!), що лікар починає командувати системою освіти, яка виходить за межі його компетенції). Давайте спробуємо зрозуміти, хто такий лікар і яка його роль?! Я, може, і помиляюся, але роль лікаря - лікувати !!! Чи ми вже дали їм більше повноважень???

Як я далі зрозумів, забігаючи наперед, це, нехай і з сарказмом кажучи, «боги». А я - низьке ланка, яка нездатне вказувати і навіть задавати питання ...

СПРОБА ДО ДІЇ

Моя проблема сталася зі мною в «N» обл. Чому не вказав область? Тому, що ця проблема, як я вже зрозумів, далеко не для однієї області характерна.

Я, за іронією долі, працюю і перебуваю в Києві.

Спробую знайти НОРМАТИВНО-ПРАВОВИЙ АКТ, яким керується лікар.

Зайду-но я в дитячу поліклініку в столиці, думаю, тут люди, може, більш компетентні і допоможуть в моєму питанні.

Мій візит до дитячого педіатра виявився неприємний. Хоч я намагався з посмішкою і добрими намірами дізнатися, що це за диво-документ, він виявився недоступний. Із слів лікаря я зміг винести тільки дві відповіді:

  1. Ми можемо тільки рекомендувати навчальному закладу!
  2. Ви не з Києва і не морочте голову нам, розбирайтеся на місці ...

А де документ, за яким всіх переконують, що в країні епідемія?! Може, у деяких читачів закрадається думка: «А чому вони тобі повинні щось говорити?». 
А ось як Вам таке право! (Ох, вже ці закони, для кого їх пишуть ?!).

Цивільний кодекс України: 

Ст. 293 1. Фізична особа має право на достовірну інформацію про стан довкілля, про якість харчових продуктів и предметів побуту  
Ст. 302 1. Фізична особа має право вільно збирати, зберігати, використовувати поширювати інформацію.

Закон України "Основи законодавства України про охорону здоров'я": 

Ст. 6. Кожний громадянин України має право на охорону здоров'я, що передбачає: ... е) достовірну та своєчасну інформацію про стан свого здоров'я і здоров'я населення, включаючи існуючі і можливі фактори ризику та їх ступінь;  
Ст. 39. Лікар зобов'язаний пояснити пацієнтові в доступній формі мету запропонованих лікувальних ЗАХОДІВ, прогноз можливого розвитку захворювання, в тому числі наявності ризику для життя і здоров'я.

Закон України "Про охорону дитинства": 

Ст. 6. Держава вживає заходів стосовно забезпечення всіх прошарків суспільства, зокрема батьків і дітей, інформацією стосовно охорони здоров'я

Закон України "Про інформацію": 

Ст. 5. Основними принципами інформаційних відносин є: гарантованість права на інформацію, відкритість, доступність інформації, повнота і точність інформації;  
Ст. 9. Всі громадяни України мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання відомостей, необхідних їм для реалізації ними своїх прав  
Ст. 29. Доступ до відкритої інформації забезпечується шляхом безпосереднього її надання заінтересованим громадянам 
Ст. 30. До конфіденційної інформації не можуть бути віднесені відомості: про стан довкілля, якість харчових продуктів і предметів побуту; ... Про медичне обслуговування

Закон України "Про захист населення від інфекційних хвороб": 

Ст. 12. Медичні працівники, які проводять профілактичні щеплення, зобов'язані надати об'єктивну інформацію особам, яким проводиться щеплення, або їх законним представникам про ефективність профілактичних щеплень та про можливі поствакцинальні ускладнення.  
Повнолітнім дієздатнім громадянам профілактичні щеплення проводяться після надання об'єктивної інформації про щеплення, наслідки відмови від них та можливі поствакцинальні ускладнення. Особам віком від п'ятнадцяти до вісімнадцяті років профілактичні щеплення проводяться ... після надання об'єктивної інформації ...

Закон України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення": 

Ст. 4. Громадяни мають право на достовірну і своєчасну інформацію про наявні та можливі фактори ризиків для здоров'я та їх ступінь.

Конституція України: 

Ст. 50. Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту. Така інформація ніким не може бути засекречена.

Закон України "Про захист прав споживачів": 

Ст. 4 1. Споживачі під час придбання або використання продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своїх особистих потреб мають право на: ... 4) необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію про продукцію  
Ст. 6. Продавець (виробник, виконавець) зобов'язаний надати інформацію про цю продукцію.  
Ст. 15 1. Споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про продукцію. Інформація повинна бути надана споживачеві до придбання ним товару чи замовлення роботи (послуги). Інформація про продукцію повинна містити: ... 4) Відомості про вміст шкідливих для здоров'я речовини, та ЗАСТЕРЕЖЕННЯ стосовно застосування окремої продукції; 5) Позначку про наявність в її складі генетично модифікованих компонентів; Стосовно продукції, яка за певних умов може бути небезпечною для життя, здоров'я споживача , виробник (виконавець, продавець) зобов’язаний довести до відома споживача інформацію про таку продукцію і можливі наслідки її споживання (використання).

Міжнародний кодекс медичної етики:  

Лікар повинен бути чесний з пацієнтами

Конвенція про захист прав і гідності людини щодо застосування біології та медицини : 

(Конвенція про права людини та біомедицину) 
Ст.5 …особі заздалегідь надається відповідна інформація про мету і характер втручання, а також про його наслідки та ризики.

Конвенція про права дитини: 

Ст.24 2. Держави-учасниці…вживають заходів щодо…е) забезпечення інформацією всіх прошарків суспільства, зокрема батьків і дітей, щодо здоров’я дітей, гігієни, санітарії середовища перебування дитини і запобігання нещасним випадкам

Виявляється, для певних груп населення є право знати і вимагати.

Через два дні пошуку чудо-документів і людей, які можуть сприяти з'ясувати правду, я намірився діяти рішуче і з'ясувати все сам. Встиг поговорити з журналістом каналу «1 + 1», яка допомогла з номером телефону начальника управління охорони здоров'я «N» -області. Дякую! На просторах інтернету знайшов моб. тел. начальника ГО "Ліга захисту громадянських прав" в Україні. Описав проблему і розіслав по електронним поштам телебачення і програм (по сьогоднішній день безрезультатно). Мабуть, телешоу для телебачення більш актуально і проблеми громадян представляють тільки зайві турботи. Все має бути красиво!

А тепер увага: моїм козирем був знайдений документ з печаткою, який розвіє міфи про епідемію. Ось він:

polio_net_document

Епідемія є, але її немає ?! Де вона?!

Розвідка боєм

Озброївся знанням, що моє право порушене, в таких статтях:

Закон України „Про охорону дитинства”: 

Ст.19 Кожна дитина має право на освіту. Держава гарантує доступність і безоплатність дошкільної, 
повної загальної середньої, професійно-технічної, вищої освіти

Конституція України: 

Ст.53 Кожен має право на освіту. Повна загальна середня освіта є обов’язковою.

Закон України „Про загальну середню освіту”: 

Ст.2 Основними завданнями законодавства України про загальну середню освіту є: … забезпечення права громадян на доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти; 
Ст.6 1. Громадянам України незалежно від …переконань… або інших ознак забезпечується доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти у державних і комунальних навчальних закладах.

Закон України „Про дошкільну освіту”: 

Ст.2 Основними завданнями законодавства України про дошкільну освіту є: забезпечення права дитини на доступність і безоплатність здобуття дошкільної освіти; 
Ст.6 Принципами дошкільної освіти є: доступність для кожного громадянина освітніх послуг, що надаються системою дошкільної освіти; рівність умов для реалізації задатків, нахилів, здібностей, обдарувань, різнобічного розвитку кожної дитини;

Закон України „Про освіту”: 

Ст.3 Громадяни України мають право на безкоштовну освіту в усіх державних навчальних закладах незалежно від … світоглядних переконань…стану здоров’я та інших обставин. 
Ст.6 Основними принципами освіти в Україні є: доступність для кожного громадянина усіх форм і типів освітніх послуг, що надаються державою;

Рішення Конституційного Суду України вiд 04.03.2004 № 5-рп/2004: 

– доступність освіти як конституційна гарантія реалізації права на освіту на принципах рівності, визначених статтею 24Конституції України(254к/96-ВР), означає, що нікому не може бути відмовлено у праві на освіту, і держава має створити можливості для реалізації цього права;

Перший Протокол до Конвенції про захист прав і основних свобод людини: 

Ст.2 Нікому не може бути відмовлено в праві на освіту.

Конвенція про права дитини: 

Ст.18 3. Держави-учасниці вживають всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб діти, батьки яких працюють, мали право користуватися призначеними для них службами й установами по догляду за дітьми. 
Ст.28 1. Держави-учасниці визнають право дитини на освіту, і з метою поступового досягнення здійснення цього права на підставі рівних можливостей вони, зокрема: …а) вводять безплатну й обов’язкову початкову освіту.

Загальна декларація прав людини: 

Ст.26 1. Кожна людина має право на освіту. Початкова освіта повинна бути обов’язковою.

Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права: 

Ст.13 1. Держави, які беруть участь у цьому Пакті, визнають право кожної людини на освіту. 

2.а) початкова освіта повинна бути обов’язкова 
b) середня освіта повинна бути відкрита і зроблена доступною для всіх шляхом вжиття всіх необхідних заходів

Конвенція про боротьбу з дискримінацією в галузі освіти: 

Ст.1 1. … выражение “дискриминация” охватывает всякое различие, исключение, ограничение или предпочтение по признаку … убеждений … которое имеет целью или следствием уничтожение или нарушение равенства отношения в области образования, и, в частности: а. Закрытие для какого-либо лица или группы лиц доступа к образованию любой ступени или типа

Коротко скажу: ніхто не має права Вам відмовляти у відвідуванні навчального закладу, у тому числі і дошкільна освіта !!!

Я беру дитину за руку і веду в садочок.

ВИР ПЕКЛА!

Дискусія починається з вихователем:

(Вихователь): Та як я міг з'явиться з дитиною в садок, якщо зараз ну ніяк не можна без щеплення !!!

(Я): Дозвольте поцікавитися, на підставі якого документа Ви мені забороняєте?

Тут в паніці з'являється медсестра, яка зі зрозумілих причин переконує мене, що не можна і все, епідемія, загроза нещепленої дитини біля щеплених і т.д.

(Я): А чи не повинно бути так, що заборонити дитині відвідувати садок повинно було письмове обґрунтоване розпорядження за 10 днів до ....

(Я): Я розумію Ваш страх перед, можливо, вищим начальством. Прошу Вас, покажіть мені документ, який мені, можливо, доведеться оскаржувати в суді.

(Медсестра): Е-еето наказ з поліклініки, мене можуть звільнити?

Відбувається телефонне консультування і паніка. Зауважу, що всі дійові особи в дитячому садку ввічливі і приємні, хоч і здивовані моїм нахабством ))). Через деякий час консультацій як по телефону, так і після пробіжки по кабінетах садочка:

(Медсестра): Це наказ прокуратури.

Упс! Так помінялися дійові особи або додалися?! Розумно чи хитро, заплутали. З'ясовую я телефонною розмовою, що прокуратура не може і не має повноважень впливати на освітню установу.

Починаю це пояснювати учасникам мого конфлікту.

Тактика змінилася знову. Як я зрозумів, це була розмова завідуючої з тією, хто видає накази з поліклініки.

(Завідуюча): Ми готові взяти Вашої дитини. Але, за законом, дитина, яка не була більше 3-х днів в колективі садка, повинна принести з поліклініки довідку про те, що дитина здорова!

Ось так змінюються обставини.

Я розумію, що цим мене з дитиною заманюють в поліклініку, де мене повинні поставити на місце. Одягаю дитину, і ми їдемо в поліклініку.

Вирішальна битва, ХТО КОГО!

Відразу скажу з особистого досвіду і досвіду інших людей, які мали конфлікти з медичними закладами. Система настільки міцна, що домогтися чогось дуууууже складно. Тому завжди будьте готові, що Ви там ніхто!!!

Медичний етикет, клятва Гіппократа, кодекс лікаря і т.д. - це міфи. Я не хочу образити працівників медицини, тих, хто працює по совісті і кодексу честі (таких людей мало, але вони є, я особисто знаю таких і завжди буду поважати). Але незалежно від нашої з Вами поваги чи довіри доводиться потрапляти в цей вулик.

Наше завдання в поліклініці - це отримати довідку для садка, що дитина здорова. Беремо картку і йдемо до дитячого педіатра. Виявляється, я слідую до того лікаря, який і наказав садочку не брати дітей без вакцинації.

Стоячи в черзі, я зміг додзвонитися до начальника управління охороною здоров'я «N» - області. Йому пояснює ситуацію. Людина виявилася напрочуд дуже приємною в розмові і доступно пояснив. Увага!!! 

«Поліклініка, тобто лікар, НЕ МОЖЕ НІЯК впливати на навчальний заклад. 
Тільки Міністерство освіти має на це право. Вимагайте тільки висновку стану дитини».

Велике спасибі, це додає впевненості у своїй правоті.

ВІЙНА

Заходжу в кабінет з дитиною. Перераховувати діалоги важко, з кабінету в кабінет вищестоящого начальства, мені показують невиразні попідкреслювані інструкції (копії) без печаток і т.д., суть діалогу в кабінеті вищестоящого начальства викладаю:

Головна дійова особа - лікар який, своїм наказом дає розпорядження садочку. Також є заступник (бабуся, яка переступила межу пенсійного віку). І я.

(Лікар): Він вимагає довідку для дитини, хоча я відмовляюся йому видавати, бо його дитина не щеплена і т. д.

(Я): Прошу показати нормативно-правовий акт, на який Ви посилаєтеся, не пускаючи моєї дитини в садок?

(Заступник): А Ви розумієте, що в нашій країні епідемія ?!

(Я): Яка епідемія, який епідеміологічний поріг, скільки хворих? В якій області, невже на Закарпатті? Що показали в ЗМІ?

Невелика затримка!

(Заступник) - Так!

(Я): Ось Вам копія документа, це висновок санепідемстанції, що немає там епідемії!

Заступник подивилася, але її це не переконало. Мабуть, інструкція заповнила все те, що відповідає за думки... мабуть, не аргумент.

(Я): В Україні трохи більше 200.000 дітей, і припустимо, що цей документ, в якому описано про два випадки, ніяк не пов'язаний з уявним спалахом (або не знаю, як навіть назвати), про який Ви говорите. Чи є це приводом для заключення щодо епідемії, тому що я не бачу жодного доказу Вашої теорії?

У цей час пожвавилася і лікар.

(Лікар): Пишіть розписку, що Ви берете всю відповідальність на себе за наслідки!

Це захист медиків від їх прямого обов'язку лікувати. Страшно, але правда!

Я відмовляюся писати, так як на таку заяву немає і не може бути інструкції щодо його написання (заява пишеться в довільній формі).

(Я): Покажіть, будь ласка, інструкцію, по якій я повинен писати таку заяву? І, повторюю, Конституція України має найвищий юридичний статус, а в ній право на освіту дається всім незалежно від стану здоров'я. А Ваша задача - лікувати!

(Лікар): Та мені все одно, що там написано в Конституції. Там багато чого написано. І не вказуйте мені, у чому моє завдання!

(Я): Вибачте, що можливо, образив словами «Ваше завдання», не маючи бажання скривдити або образити. Але робота медика полягає в лікуванні, а в даному випадку - в обстеженні моєї дитини і видачі довідки з висновком про стану сина для надання її в садок!

(Лікар): Тоді ми складаємо акт, що Ви відмовляєтеся писати !!!

Далі йде плавний перехід до її кабінету і постійною дискусією ні про що, яка все більше заплутує, так, що можна взагалі забути, навіщо я тут. Але в нашій розмові був один дуже неприємний момент, що поставило працівників медицини в своєрідний тупик. Я згадав, що розмовляв з начальником управління охороною здоров'я області, і що дії поліклініки незаконні. Розумієте, що вплинуло? Напевно, тільки судово можна було б вирішити питання, якби не згадане прізвище та посада.

Зараз дискусія відбувається між лікарем і мною.

(Лікар): Мені шкода Вашу дружину, Ви, напевно, їй так само нерви тріпає, я б Вас прибила (сміється).

Це емоції, і я вже не кажу про лікарсько-розмовний етикет.

(Лікар): Ваше завдання зараз - здати аналіз крові, сечі і калу дитини, а там будемо далі ...

Лікар оглядає дитину, претензій до огляду у мене немає, хоча напругу відчуваю в розмові.

Здаємо аналізи, і до обіду за результатами. Їдемо з дитиною додому. Ця боротьба - не для трирічного, він засинає.

Попередній висновок

Немає документа, на якому Вам покажуть:

  • Епідеміологічний поріг захворювання на поліомієліт в Україні чи області;
  • З якої кількості почалася ця епідемія?
  • Яка кількість захворілих в якому регіоні країни?
  • Якими норами керується мед. установа, накладаючи заборону на відвідування навчального закладу?

Нехай у Вас інші запитання і мислите Ви більш об'єктивно, ніж я, але вони повинні виникати, якщо Ви не належите до людей першого типу.

ФІНІШНА ПРЯМА

Тепер переходимо до кульмінації і до того, що ще викликало у Вас сумніви і страх перед педіатрами: чому у Вас не виникає думки побільше дізнатися, а чи не є це пропагандою? Що таке поліомієліт і яка історія виникнення епідемії? А які наслідки можуть бути моїй дитині? Так. Першому типу людей цього не потрібно, раз сказали - значить, виконуємо.

Обід, з результатами йду до лікаря.

Знову дискусія, в якій я розумію, що мої доводи і аргументи - це просто слова. У розмові мені дали зрозуміти, що я ніхто проти їхньої величі, і виявили невміння або небажання слухати мене.

Підсунувши формуляр, наполегливо просили написати, що я попереджений про наслідки. У ньому я виклав таке:

"Я, Никодюк А.І., ознайомлений зі змістом Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»,  лікарем доведенi до відома можливі наслідки відсутності щеплень.

Ця відмова є обміркованим і зваженим рішенням, прийнятим на підставі детального й усебічного вивчення питань, пов’язаних з вакцинацією, а також особистого досвіду, і цілком відповідає нормам чинного законодавства.

2015-11-05 18.37.422015-11-05 18.37.16

(Лікар): Намагаюся Вас напоумити, що поліомієліт - це дуже небезпечно, а Ви - безвідповідальні батьки, якщо так поступаєте ......

(Мій аргумент):

ПОЛІОМІЄЛІТ

«Збудником поліомієліту є вірус з роду ентеровірусів, що має три серотипи. Зараження зазвичай відбувається фекально-оральним шляхом, хоча можливі також повітряно-краплинний і повітряно-пиловий шляхи передачі інфекції. Захворювання є типовим антропонозом - єдиним резервуаром вірусу є людина. Всім відомою візитною карткою поліомієліту є паралічі, пов'язані з тим, що вірус вражає нейрони передніх рогів спинного мозку, що, однак, зустрічається дуже і дуже нечасто. Хоча в різних джерелах вказуються різні цифри, зрозуміло, що переважна більшість тих, хто заразилися поліомієлітом так ніколи про це й не дізнаЄться».

«Хвороба, як правило, залишається нерозпізнаною:«Достовірна діагностика найбільш поширених атипових ... форм поліомієліту неможлива без лабораторного підтвердження етиології захворювання. Ці форми поліомієліту діагностуються рідко, як правило, тільки в епідемічних осередках при спеціальному вірусологічному і серологічному обстеженні контактних». А оскільки ці атипові форми найчастіше протікають у вигляді звичайних ГРВІ-ГРЗ або кишкових інфекцій, то ясно, що лікарям не прийде в голову замовляти дорогі і далеко не скрізь доступні спеціальні серологічні дослідження».

На графіку видно, що темпи зниження смертності від поліомієліту після початку вакцинації від цих інфекцій нітрохи не збільшилися, а знижувалися за рахунок комплексного поліпшення побутових і санітарних умов проживання людей. Аналогічно виглядають графіки, що ілюструють зниження захворюваності та смертності від інших інфекцій з сучасного календаря щеплень.

3

Але все ж!:

Ускладнення при Поліомієліті - 80-90% - це легке захворювання, в других 10% воно викликає параліч. У випадку паралічу біля 25% одержують серйозні порушення, біля 25% одержують середній параліч і 50% виліковуються;

А ще я знаю таке:

Говорячи про майбутню кампанію вакцинації від поліомієліту, то, пишуть автори заяви, вона також порушує норми закону України про імунопрофілактику. «У календарі щеплень передбачено введення додаткової вакцинопрофілактики тільки у випадку епідемії дикого вірусу, а такої на території України не виявлено. У цьому зв'язку хочеться звернути увагу на дивний збіг обставин: кампанія вакцинації проти поліомієліту, про початок якої вже оголошено, зв'язується з двома випадками захворювання, виявленими в Закарпатті наприкінці червня 2015 року, але ще навесні +2015 року в Україну було ввезено 1,1 млн. доз інактивованої (ІПВ) і 3,7 млн. доз живої (ОПВ) вакцини проти поліомієліту, отриманих безкоштовно в рамках гуманітарної допомоги від ЮНІСЕФ на гроші уряду Канади. При цьому партія 1,5 млн. доз вакцини ОПВ виробництва «Санофі Пастер» (торгової марки «ОПВЕРО»), яка прибула в Україну через аеропорт Бориспіль 30.04.2015, яка за умовами виробника повинна зберігатися при температурі -20 ° С, з неясної причини опинилася в розмороженому стані, що скоротило термін її придатності до 6 місяців з моменту розморожування, тобто до кінця жовтня 2015 року. Причому спеціально для цього випадку виробник змінив свої вимоги зберігання, зробивши повторну заморозку допустимою», - йдеться в документі.

Автори заяви вказують, що термін придатності вакцини ОПВ закінчується вже через три тижні, і задаються питанням, чи не з цим чи пов'язана роздувається МОЗ і ВООЗ істерія з приводу «спалаху поліомієліту в Україні» і необхідність негайної поголовної вакцинації дітей вакциною ОПВ !?

«І все це на тлі того, що сам ВООЗ ще з початку 2014 рекомендує країнам-учасникам з весни 2016 повністю відмовитися від застосування« живої» тривалентної поліовакцини (ОПВ) і переходити на використання спочатку двохвалентної ОПВ, а потім тільки на ІПВ! Сам ВООЗ планує до 2020 року повністю відмовитися від використання ОПВ через небезпеку поширення вакціноассоціірованний штамів вірусу і виникнення пов'язаних з цим спалахів гострого млявого паралічу. При цьому ввезена зараз в Україні фондом ЮНІСЕФ вакцина якраз є тривалентної ОПВ!Невже українські діти повинні виступати піддослідними кроликами тільки заради того, щоб фармацевтичні компанії не втратили своїх прибутків від непотрібної в Європі і всьому цивілізованому світі оральної поліовакцини?!» - запитують автори заяви.

(Лікар): Ваша дитина ОБОВ'ЯЗКОВО заразиться від щеплених дітей, оскільки дитина контактує з вірусом, виділеним вакцінованими дітьми. Це небезпечно!!!

(Я): Питання для роздумів. Так, небезпека заразитися є у будь-якої людини, і зі самозміненим штамом вірусу буквально у кожного з нас. Є діти, з різних причин не щеплені, наприклад, зі слабким імунітетом, або ж хворі з симптомами, при яких заборонено прищеплювати до одужання.

Виходить, що всі щеплені дітки, будучи носіями вірусу і поширюючи його у всіх громадських місцях, особливо громадських туалетах, повинні бути ізольовані, бо всі, хто не щеплений, приречені. Або простіше ізолювати тих, які не щеплені. Це, думаю, не дуже багато, ну, пару тисяч, напевно. Задайте питання собі, чи буде така ізоляція???

(Я): Скажіть, будь ласка, якою вакциною щеплять дітей?

ІМОВАКС ПОЛІО

(Лікар): Так, це французкая вакцина, вона повністю безпечна!

(Я): У цих вакцинах є 2 дуже поганих компонента ...

(Мене перебили насмішкою).

(Лікар): Да заспокойся, про що ти говориш!

А це те, на що я хотів почути відповідь:

«СКЛАД Імовакс ПОЛІО

Вакцина для профілактики поліомієліту, інактивована

Реєстраційне посвідчення номер П № 015627/01

ЛІКАРСЬКА ФОРМА

Розчин для внутрішньом'язового і підшкірного введення. Вакцина виробляється з вірусів поліомієліту 1, 2 і З типів, культивованих на клітинній лінії ВЕРО, очищених і потім інактивованих формаліном.

СКЛАД

Кожна доза вакцини (0, 5 мл) містить:

- Вірус поліомієліту 1 типу інактивований 40 одиниць D антигену

- Вірус поліомієліту 2 типу інактивований 8 одиниць D антигену

- Вірус поліомієліту 3 типу інактивований 32 одиниці D антигену

-  2- феноксіетанол 2, 5 мкл

-  Формальдегід 12, 5 мкг

- Середовище 199 *, вода для ін'єкцій до 0, 5 мл

* Середовище 199 (без фенолу червоного) є сумішшю амінокислот (включаючи фенілаланін), мінеральних солей, вітамінів (аскорбінова кислота, біотин, інозит, кальциферол, кальцію пантотенат, менадион, нікотинова кислота, нікотинамід, параамінобензойна кислота, піридоксаль гідрохлорид, піридоксину гідрохлорид, ретинол , рибофлавін, тіаміну гідрохлорид, фолієва кислота, холіну хлорид) та інших компонентів (аденілова кислота, аденозину трифосфат натрію, аденін сульфат, альфа-токоферолу фосфат, деоксірібоза, декстроза, глутатіон, гуаніну гідрохлорид, гіпоксантин, ксантин, натрію ацетат, полісорбат 80, рибоза, тимін, урацил, холестерол), розчинених у воді для ін'єкцій.

Можлива присутність залишкової кількості стрептоміцину, неоміцину і поліміксину В, що використовуються у виробництві вакцини».

Формальдегід і феноксіетанол у мене якось не асоціювалися з чимось безпечним. Хоча в форумах різні «за-прищепні доктора» стверджували, що дози безпечні і все в межах допустимої концетрації. Але вони, мені здається, забувають сказати схвильованим пацієнтам і мамам, що ці 5 мкг вводяться їх новонародженим діткам підшкірно або безпосередньо в ШКТ не один раз (три рази через місяць). Тому, якщо взяти весь стос рекомендованих в перший рік життя щеплень, вийде дуже навіть страшна сума отрут, безпосередньо введених в організм дитини.

Ось тут про  феноксіетанол:

«2 - феноксіетанол містить фенол, що володіє здатністю інгібувати фагоцитарну активність, що означає, що він отруйний для всіх клітин. Він може блокувати механізми первинної імунної відповіді. Він може бути причиною системних отруєнь, головного болю, шоку, слабкості, конвульсій, ураження нирок, серцевої або ниркової недостатності, смерті ».

І тут про  формальдегід:

«Формальдегід застосовується в медицині в якості дезинфікуючого засобу і як фіксатор біологічних об'єктів. Його фіксує дію на органи, клітини і тканини засновано на здатності викликати коагуляцію білка. Формалін - розчин, що містить близько 35% формальдегіду.

Формальдегід являє собою токсичну сполуку. (...) Картина гострого і підгострого інгаляційного отруєння формальдегідом характеризується різким роздратуванням кон'юнктиви і слизових оболонок дихальних шляхів, дисфункцією шлунково-кишкового тракту, гломерулонефритом, пошкодженням м'яза серця. При цьому в крові розвивається гемоліз та лейкопенія. При тривалому контакті з формальдегідом у пацієнтів можуть розвиватися різні порушення функції центральної нервової системи. У літературі відзначені три випадки отруєння формальдегідом при прийомі його в концентрованому вигляді per os в суїцидальних цілях. Час настання смерті від 3 годин до 40 діб. При отруєнні формальдегідом необхідно крім загальноприйнятих заходів застосовувати ліпамід, фолієву кислоту, аскорбінову кислоту, піридоксин і препарати нікотинової кислоти (2, 3, 4, 7)».

ФІНАЛ!

І  ось цей довгоочікуваний пропуск в садок: 

(фото документа)

Як  Ви вже помітили,  документ з рядом порушень,  в якому,  намагаючись скинути провину з себе,  лікаря,  за наслідки, видали дозвіл на відвідування садка.  Єдине,  чому я все-таки узяв цей "документ  щастя" -  тому,  що я під ним не підписувався! 

Приніс "документ  щастя" в садочок, який дозволено моїй дитині відвідувати,  згідно вибитим правам.

Заключення

Наш лікар бажає отримувати зарплату і не відповідати ні за що. Це бізнесмени фармакології, які живуть гаслом: «Лікар цукерки і квіти не п'є!».

А як ми любимо навколо себе всіх звинувачувати у своїй нещасній зарплаті, бідному житті, небажанні влади зрозуміти нас, тим самим своєю поведінкою показуючи свою аморальність і безсовісність. Ви вірите в те, що ми потрібні Європі з нашим менталітетом і культурою дикунів?

Питання з щепленнями може турбувати мене як думаючого батька з моїм бажанням убезпечити дитину від таких складових. Я не хочу сліпо вірити всьому, що говорять. Одного разу задумайтеся про решту вакцин. Скільки всієї гидоти вливають в ще не зміцнілий організм і ослаблений імунітет.

Я не закликаю робити чи не робити, кожен має право вирішувати, що є правильним. Закликаю тільки до хоч найменших дій заради відстоювання своєї думки. Будьте гідним мати звання «людина», з яким повинні рахуватися і до якого прислухатися. Не існуйте, як раб, втягнувши голову в плечі.

Може, для когось і доречна приказка: «Народжений повзати літати не буде»...

А я хочу, щоб Ваші гасла по життю були: 

«Сильний не той, хто не впав, а той, хто впав і зміг піднятися»

або приспів у пісні: 

«Не варто прогинатися під мінливий світ, хай краще він прогнеться під нас» .

Нікодюк Андрій Іванович


Джерело:  http://www.reaction.org.ua/scargy/u-ditsadok-ne-puskayut-bez-shheplennya/ 
(там є і контакти автора)

Коментар Ліги: 
Побільше б таких свідомих, наполегливих, думаючих батьків, як Андрій, і питання свободи інформованої вибору щодо вакцинації в Україні зважився б дуже швидко!

Дякуємо Андрія і всіх людей, які відстоюють свої законні права та діляться інформацією з співгромадянами! 

Заява, на яке були посилання в статті:

Никодюк Андрій Іванович (для сайту "Електронна книга СКАРГ України")

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи