Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як придбати залізничний квиток через Інтернет і як його повернути

Категорія:

Інтернет стає не просто джерелом отримання інформації, а й інструментом купівлі і допомагає економити час. Дивуюся сьогодні людям, які стоять в черзі на пошті чи в Ощадбанку, щоб оплатити квитанції за комунальні послуги. 

Ще шість років тому я й сама стояла в таких чергах, дратуючись безвихіддю, коли за те, щоб віддати гроші, треба було витратити свій час. Потім  в Інтернеті з'явився Портмоне.com і для мене ця проблема зникла.

Три роки тому я позбулася проблеми купувати залізничні квитки в касах, як тільки з'явився сервіс e-kvytok. Спочатку, правда, за те, що я могла сама вибрати собі квиток і купити його за допомогою банківської картки, треба було заплатити - 7 гривень, якщо купляєш, і 18 грн., якщо бронюєш і викуповуєш в касі протягом наступних 2 днів. Єдиною незручністю було йти потім до каси, щоб обміняти бланк замовлення на сам квиток.

Цього року я почала купувати залізничні квитки через сайт Укрзалізниці. Заходиш на сторінку "Резервування / придбання проїзних документів", звідти - на спеціальну форму, у якій треба ввести пункт відправлення, пункт призначення і дату. Потім система запропонує поїзди, які йдуть до потрібної станції, і покаже, скільки є плацкартних, купейних, люксових місць у цьому поїзді. Коли вибрали свій варіант, система покаже вагони і наявність місць у кожному з вагонів. Ви клацаєте по місцю, яке вибрали, і оплачуєте свій квиток банківською карткою. Вже не треба ходити до каси із бланком замовлення, щоб обміняти його на стандартний залізничний квиток, тому що Укрзалізниця ввела в обіг електронні квитки. Вам треба тільки роздрукувати свій квиток на принтері!

Нещодавно стикнулася з необхідністю здати придбаний раніше залізничний квиток. Так от - тепер залізничні квитки можна і здати через сайт Укрзалізниці. Але за умови, що квиток був куплений також онлайн і не був обміняний в касі на проїзний документ. Єдине, що для цього необхідно, - зареєструватися на сайті. Там у вас буде кабінет користувача, у якому можна вибрати опцію "Повернення квитків" і заповнити таблицю з необхідними даними по квитку. Після успішно оформленого повернення квитка, на екрані відобразиться документ на повернення, а гроші за невикористаний квиток будуть автоматично повернуті на банківську карту протягом 5 банківських днів. Цікаво, але я отримала гроші за повернуті квитки протягом 30 хвилин після оформлення повернення. 

Отже, не виходячи з дому я вирішила питання, на яке ще рік тому довелося б потратити набагато більше часу - йти в касу з паспортом, можливо, ще й стояти в черзі і втратити за повернення квитка набагато більше грошей, ніж "зняла" електронна система. До речі, куплені через Інтернет залізничні квитки чомусь значно дешевші за ті, які куплені в звичайних касах. 

Хай живуть інтернет-технології! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

"До речі, куплені через Інтернет залізничні квитки чомусь значно дешевші за ті, які куплені в звичайних касах. "

Взяв до відома! Хай живуть інтернет-технології!

Немає релігії понад істину

Коментарі

Зображення користувача Творимир Здобудьволя.
0
Ще не підтримано

"До речі, куплені через Інтернет залізничні квитки чомусь значно дешевші за ті, які куплені в звичайних касах. "

Взяв до відома! Хай живуть інтернет-технології!

Немає релігії понад істину

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Це добре, що в нас нарешті з'являються подібні послуги. Тільки є одне АЛЕ. Мені наприклад незручно купувати квитки за два тижні до поїздки, але інакше в нас не можна.

Миролюбність і озброєність!