Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як обходити в Інтернеті цензуру. Поради від видання Грані.ру

Світ:

Російське видання Грані.ру, яке було заблоковане Роскомнадзором, публікує на своїй сторінці у "Фейсбуці" способи, за допомогою яких можна обходити цензуру.

Зміст

      • 0.0.1.
      • 0.0.2.

Останні прийняті закони в Росії не залишають сумнівів у тому, що зачистка інтернету від різних проявів свободи слова триватиме. Кожен день поповнюється реєстр заблокованих сайтів  http://goo.gl/V7ztpc  . Однак обходити блокування Роскомнадзора простіше простого.

 

 

Найлегший спосіб - поміняти свій улюблений браузер на Оперу  www.opera.com  і включити в настройках режим "Opera Turbo". Все, більше Роскомнадзор вам не указ.Справа в тому, що "Opera Turbo" - це режим стиснення трафіку; в цивілізованих країнах він потрібен для прискорення завантаження сторінки при повільному інтернеті.Це саме "стиснення" відбувається на серверах Опери в Норвегії і технічно виходить, що ви заходите на заблоковані ресурси з-за кордону, а не через свого підвладного Роскомнадзор провайдера.


На мобільних пристроях турборежим вже включений в браузері Opera Mini. Можна його включити і в мобільній версії Хрому.

 

 

Якщо відмовитися від улюбленого Файрфокс і Хрома ніяк не виходить, то дуже хороше рішення - плагін  fri-gate.org.


На відміну від інших анонімайзерів, це розширення включається тільки на заблокованих сайтах, так що ваша онлайн-життя на інших сайтах не зміниться.Працює спритно, але безкоштовного нічого не буває, так що в інтернет-магазинах Фрігейт додає свою рекламу - рядок з "найвигіднішою ціною". Так само, як і всі безкоштовні анонімайзери, він анонімно відстежує ваш трафік, але це не так страшно - найнебезпечніші люди можуть спокійно відстежити ваш трафік через провайдера. А щоб цього не сталося, треба використати найповільніший і самий незручний, але при цьому найбезпечніший і анонімний спосіб перегляду заблокованих ресурсів - браузер Tor  www.torproject.org .

 

 

Повільний він тому, що, маскуючи користувача, перш ніж підключитися безпосередньо до ресурсу, послідовно підключається до трьох серверів. Незручний - бо не дає ставити флеш для програвання відео (апдейт! У новій версії Тора з програванням відео все ОК!), Не дозволяє зберігати паролі, довго попереджає при завантаженні файлів, не зберігає історію відвідувань, і все це для збереження вашої анонімності в мережі. Злі люди, маючи доступ до провайдера, можуть довести тільки те, що ви користувалися браузером Тор. Який ресурс ви відвідували, нікому не буде відомо. Не думайте, що це не дуже актуально. У фігуранта "Болотного справи" Олексія Гаскарова в обґрунтуванні арешту значиться, що він має друзів-іноземців в Фейсбуці. Цілком можливо, що найближчим часом в кримінальних справах буде зустрічатися фраза "часто читає сайти, заблоковані Роскомнадзором". З Тором намагаються боротися не тільки в нашому МВС, але і в інших країнах. Поки особливо не виходить, так що немає сумнівів, що виділені на боротьбу майже 4 млн рублів  http://goo.gl/EqmbZH  підуть туди, куди дуже часто йдуть кошти з держзамовлень.


Щоб використовувати Тор на Андроїд, треба встановити два додатки: Orbot і Orweb.

 

Цікаве розширення для всіх браузерів і мобільних платформ  http://hola.org/ Можна налаштувати, на які конкретні сайти і через яку країну ви хочете заходити. Ми от налаштували розблокування Grani.ru через Бангладеш (на фото). Розширення безкоштовне за рахунок того, що ваш комп'ютер, в свою чергу, використовується юзером з Бангладеш для заходу на який-небудь сайт через Росію. 

 

Це безкоштовні способи обходу цензури. Якщо 50 доларів на рік для вас необтяжливі, то є маса провайдерів VPN-сервісів. Наприклад,  www.tunnelbear.com

 

 

Ваш провайдер буде знати тільки, що ви підключені до одного з серверів VPN.Вилучивши ваш комп'ютер, можна буде дізнатися, які ресурси ви відвідували, але видалення історії відвідувань можна легко налаштувати в опціях будь-яких браузерів. 

 

Багато провайдерів VPN пропонують безкоштовні варіанти, але не варто спокушатися.Це або обмеження по трафіку (в "тунельному ведмедя" - 500 Мб, нормальному юзеру цього вистачить на 2-3 дні), або низька швидкість, або додавання реклами.

 

Є ще багато інших способів обходу блокувань. Скористайтеся Тором і прочитайте про них на нашому заблокованому сайті  http://grani.ru/wiki/Blocked/

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи