Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 10

Як дешево збудувати будинок: три технології, які дозволяють зекономити

Нові технології будівництва дозволяють українцям споруджувати помешкання за значно нижчими цінами. Про це розповіли у сюжеті ТСН.Тиждень. Купольні будиночки, панельні канадські і американські з дерев'яних плит можна побудувати дуже швидко.

Ілля Салекс побудував цілий будинок на 46 квадратів за один день. Без меблів він обійшовся в 13600 доларів. Ззовні дім схожий на купол - збудований, точніше складений зі спеціального пінопласту. Технологію будівницва чоловік не розкриває, адже боїться, що вкрадуть ідею, але вона не нова, а привезена з Японії. Тому, на думку чоловіка, є надійною, як японська машина.

Не зважаючи на те, що в хаті немає кутків, усе інше тут, як у звичайній оселі. "Сам будиночок складається зі студії, спального місця, передпокою, санвузла і сауни", - розповів Ілля Салекс, виробник купольних будинків. Але якщо цього мало, такий будинок можна розширити за день своїми руками. При цьому помешкання опалюється завдяки каміну — три-чотири колоди і є 23 градуси.

Наразі таких круглих будиночків в Україні є з десяток.

Українці також споруджують будинки з тонких панелей. Конструкція складається з плит ОСБ ззовні, всередині є дерев'яний брус плюс утеплювач. Ця технологія є канадською. Якщо говорити простими словами, то в розрізі ця панель така — пінопласт із двох боків має дерев'яні стінки.

Такий будинок зводиться за три місяці. Стіни на вигляд не дуже надійні, однак фахівець запевняє, що цю технологію вже давно використовують у Європі і вона має лише один мінус. "Якщо говорити про канадську технологію, я б назвав головним її мінусом нашу психологію, люди з насторогою ставляться до чогось нового", — розповів експерт із нерухомості.

Не варто забувати про американську технологію будівництва. За словами власника Олександра Васюка, надійний дім побудований із дерев'яних плит, які до ремонту мають не дуже надійний вигляд. Час будівництва — трохи більше тижня і ще два з половиною місяці йде на оздоблення та ремонт. 

"Завітали радянські генерали і сказали, що це за будинок, якщо його можна прострелити Калашниковим. Так питання, навіщо ми будемо йти до електромобілів, смартфонів тощо", — зазначив будівельник. 

Ціна такого будинку вже з ремонтом під ключ вартує 40 тисяч доларів. Експерти зазначають, що від відкритого вогню, якщо зекономлено на електропроводці, згорить будь-яке помешкання.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за новими технологіями, за новими тенденціями життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи