Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Встановлено авторів кремлівського плану з втручання у президентські вибори в США

Спецтема:

Агентство Reuters назвало авторів кремлівського плану з втручання у президентські вибори в Сполучених Штатах. Ними виявилися аналітики з Російського інституту стратегічних досліджень (РІСІ). Отже, замовником плану виявляється засновник цього інституту - президент Росії Володимир Путін.

У Москві, зрозуміло, зараз почнуть гарячково спростовувати цю інформацію. Але те, що повідомило агентство Reuters - це зовсім не fake news. Це - old news. Тому що РІСІ давно вже перетворився з аналітичного центру в центр розробки диверсій проти зовнішнього світу.

Не випадково цього року інститут очолив колишній російський прем'єр і колишній глава Служби зовнішньої розвідки Михайло Фрадков. А його попередником був теж виходець з СВР Леонід Решетников. До своєї відставки Решетников «прославився» відверто антибілоруським виступом - «аналітик» в штатському стверджував, що не існує ніякого білоруського народу і мови, а сусідня країна повинна стати частиною «великої Росії».

Те, що РІСІ може серйозно втручатися в ситуацію в інших країнах, найбільш наочно проявилося, коли стало відомо, що в інституті був розроблений план виходу Греції із зони євро. У Москві вигадали справжнісіньку спецоперацію, учасниками якої були працівники інституту та радикальні лідери популістської партії СІРІЗА.

Напередодні позачергових парламентських виборах в Греції представники цієї партії кілька разів побували в Москві і разом з експертами інституту розробили детальний покроковий план, який повинен був привести до масштабної кризи в Європейському Союзі.

Цей план почав здійснюватися відразу ж після перемоги СІРІЗИ на виборах і формування кабінету Алексіса Ципраса. Грецію і європейців врятувало тільки те, що у вирішальний момент у Кремля не виявилося достатніх коштів для кредитування Афін - на щастя, тоді вже почали падати ціни на нафту і Росія занурилася в економічну кризу. Тільки після цього Ципрас відправив у відставку міністрів, найбільш тісно пов'язаних з Москвою, а вони у відповідь розкрили подробиці кремлівського плану.

Але зрозуміло, що спроба влаштувати хаос в Греції і Євросоюзі - ніщо в порівнянні з прагненням дестабілізувати Сполучені Штати. Адже подробиці плану РІСІ - це навіть не дії, спрямовані на забезпечення перемоги одного з кандидатів.

Це перш за все спроби дискредитувати американську виборчу систему - приблизно так само, як відмова Греції від євро мала дискредитувати єдину європейську валюту і саму ідею європейської економічної стабільності. Почерк схожий, наміри ті ж - сіяти хаос.

І це - головний напрямок сучасної російської політики. Росія занадто слабка, щоб конкурувати із Європейським Союзом або впливати на президента США. Росія не може тепер навіть диктувати свої умови Україні, Молдові чи Грузії.

Тому головне, чого домагаються «експерти Путіна» - це дискредитація демократії і дестабілізація демократичних країн. Всіма можливими засобами - від танків до грошей, від вбивств до хакерських атак. Путін може бути впливовий тільки в світі хаосу.

Саме тому потрібно чесно визнати, що той, хто працює на дискредитацію і дестабілізацію ситуації - неважливо, є він російськім «експертом» або місцевим політиком, журналістом або «активістом» - працює на Кремль.

Наші інтереси: 

Росія занадто слабка, щоб конкурувати із Європейським Союзом чи США. Основна зброя Кремля - маніпуляції, брехня і шпигунство.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи