Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вшанування Голодомору в Україні. Не забудемо, не пробачимо

Українці вшановують пам’ять жертв Голодомору. В 1932-1933 роках у Радянській Україні за різними оцінками загинуло від штучно створеного голоду від 4 до 10 мільйонів людей.

Штучний голод був розрахований не тільки на фізичне знищення частини українських селян, а й на те, що придушить український національно-визвольний рух, вб'є українську ментальність господаря, зажене селян у колгоспи і зробить їх рабами.

День Пам´яті жертв голодоморів був вперше введений в Україні у 1998 році. У 2000 році він був перейменований у День пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, але у 2007-му його знову стали називати Днем пам´яті жертв голодоморів.

До 2008 року церемонія пам´яті у Києві проходила біля пам´ятного знака на Михайлівській площі, але після відкриття Національного меморіалу пам´яті жертв голодоморів в Україні заходи відбуваються там.

Про Голодомор на Народному оглядачі

Геноцид проти українців – це помста Сталіна за спротив (відео від радіо Свобода):

Наші інтереси: 

Пам'ятаймо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи