Зображення користувача Майя Українська.
Майя Українська
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Верба і калина - обереги України.

Верба і калина - символи-обереги України. Ліки... штучні і природні. Верба полюбляє рости біля водойм або ласує підземними. Унікальна верба: лікує тіло, укріплює береги, охороняє джерела, пригортає мандрівників віттям. Навіть, вироби з верби прикрашають оселю (тин, кошики).

Найчарівніші молоді суцвіття-сережки-котики. Щойно з"явилися листочки, як березовий сік насичені силою Сонця і Землі. Освячена верба... Піснями. Вірою. Досвідом поколінь.

Вербна неділя... Люди несуть вербові гілочки і примовляють... , бажаючи один одному здоров"я, Великодніх щасливих свят. Рівнодення освятило прихід Весни, а вербове віття - шану Ісусу Хресту. Це той час, час квітування першоцвітів. Душа і тіло Землі прокидаються від зимового сну. Все живе радіє, вітаючи Сонечко: весняне, лагідне, привітне.

Наші пращури і справжньо шляхетні люди шанують красу Землі. Природа знає краще... Квітуча земля, чиста вода так потрібні всім, навіть, ворогам.

Люби, Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю: це найбільша й найперша заповідь. А друга подібна до неї: люби ближнього твого, як себе самого. Іншої, більшої від цих, заповіді немає. Любити ворога: зупинити думкою, словом, ділом, щоб зумів побачити перли землі рідної і навчився їх оберігати, шанувати, оспівувати, примножувати. Слова з очищеної від вставок Доброї Новини надихають жити, радіти, вірити - все буде добре і для інтравертів, ї для екстравертів.

 

Наші інтереси: 

Унікальна аптека. Рідний "жень-шень" Верба вербиченька.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Клунник.
0
Ще не підтримано

Садівники також використовують вербу для покращення укорінення чубуків (живців) винограду.

сергійко бути добру

Коментарі

Зображення користувача Сергій Клунник.
0
Ще не підтримано

Садівники також використовують вербу для покращення укорінення чубуків (живців) винограду.

сергійко бути добру