Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Ужгороді встановили перший на Закарпатті контейнер для вживаних речей

В Ужгороді встановили перший на Закарпатті контейнер для вживаних речей, які будуть роздаватися малозабезпеченим містянам. Перший із двох боксів, які обласному центру подарувала фірма «АВЕ-Ужгород», облаштували 11 квітня на площі Жупанатській, 3 - біля офісу Ужгородської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

«Контейнер з антивандальним захистом призначений для вживаних чистих речей – одягу, взуття, книг, іграшок, - зазначила директор ТОВ “АВЕ-Ужгород” Наталія Якубик в ході церемонії передачі ключів від спеціального боксу Ужгородській міській організації Червоного Хреста, яка буде сортувати речі і передавати тим, хто їх потребує. – Зараз таких контейнерів тільки два на Закарпатті, однак після певного періоду користування, в разі виникнення потреби, можна буде розглядати питання збільшення їх кількості», передає УМР

Наразі вивчається питання місцерозштування другого контейнера.

Як зазначила керівник Ужгородської міської організації Червоного Хреста Валентина Митровці, досі містяни доволі часто залишали речі перед входом в офіс. 

"Навіть сьогодні нас чекав пакунок із одягом, - розповідає жінка. - Тепер люди зможуть ставити все у контейнер – і речі не псуватимуться, не мокнутимуть під дощем".

За словами Валентини Митровці, це перший подібний контейнер в Україні, який для своєї роботи отримала саме організація Червоного Хреста. "Мені телефонували колеги з Києва, інших міст, цікавилися, де їх можна замовити - як виявилось, у деяких містах такі контейнери мають інші благодійні організації, - розповіла вона. - Для нас це довгоочікуваний подарунок, адже ми допомагаємо і нужденним ужгородцям, і багатодітним родинам, а також надсилаємо допомогу бійцям у зону АТО". 

Наші інтереси: 

Гарний досвід формування інфраструктури взаємодопомоги і економіки дарування. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи