Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні набув чинності закон "Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних"

Закон визначає основні принципи створення та ведення реєстру, ним також унормовано питання ведення військового обліку військовозобов'язаних, який здійснюватиметься не тільки на паперових облікових картках, а й в електронному вигляді в єдиній централізованій базі даних.

Текст цього документа був опублікований у парламентській газеті "Голос України" 19 квітня 2017 року, а згідно з прикінцевими положеннями закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, повідомляє 5 канал.

Дані у базу будуть вносити працівники військових комісаріатів, а аналіз інформації здійснюватиме Генеральний штаб ЗСУ. Власником реєстру є Міністерство оборони, а розпорядником – Генштаб ЗСУ. До реєстру будуть вносити й зберігати персональні і службові дані військовозобов'язаних. Згоди військовозобов'язаних на обробку їхніх персональних даних для цілей реєстру не потрібно.

Згідно із законом для формування бази даних ЦВК один раз подає відомості про громадян України від 18 до 60 років. А вже відомості про громадян, що не є військовозобов'язаними, знищуються суб'єктами реєстру.

Закон про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних Верховна Рада ухвалила у повторному другому читанні у березні 2017 року, за нього віддали голоси 236 народних депутатів. 14 квітня Президент Петро Порошенко підписав цей закон.

Наші інтереси: 

Має бути порядок. Колишні військомати - то розсадник корупції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи