Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В обох палатах Конгресу США обговорюють надання Україні летальної зброї

Категорія:

З боку адміністрації американського президента також надходять сигнали, що вони обговорюють таку можливість. Про це заявив американський сенатор Роб Портман. Він зауважив, що летальна зброя потрібна для того, щоб Україна могла краще захистити себе.

У Конгресі відбуваються обговорення щодо присутності США в регіоні, а також щодо "більш потужних і скоординованих зусиль у протистоянні російській пропаганді та дезінформації", в тому числі стосовно ситуації в Україні.

Американський законодавець нагадав про слухання в Сенаті, що відбулися напередодні за участю посла Євросоюзу в США, який підтвердив намір ЄС продовжити в черговий раз санкції проти Росії через її агресію в Україні.

Сенатор підкреслив важливість "єдності дій між США і ЄС щодо притягнення Росії до відповідальності за її порушення Мінських домовленостей, Будапештського меморандуму та інших міжнародних норм та угод". 

Нагадаємо, верховний головнокомандувач сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті заявив, що виступає за надання Україні летальної зброї. 

"Вони (українські військові) протистоять так званим сепаратистам, які, насправді, є російськими ставлениками. Росія постачає їм смертоносну зброю і також випробовує там деякі нові військові методи. Ми маємо посилити українські збройні сили настільки, наскільки це можливо", - заявив він на слуханнях у Сенатському комітеті зі збройних сил.

На початку березня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки підтримала виділення 150 мільйонів доларів на військову підтримку України. Кошти будуть доступні Пентагону для надання Україні військової підтримки, включаючи, зокрема, надання летальної зброї оборонного спрямування та оснащення, логістичної підтримки, підтримки розвідки української армії та сил національної безпеки, навчання особового складу українських збройних сил тощо. 

Джерело: ТСН.ua

Наші інтереси: 

США - політичний і військовий союзник України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи