Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В День Соборності України Президент порадив читати мемуари Скоропадського

Категорія:

Світ:

Усім українським можновладцям та політикам варто перечитати мемуари Павла Скоропадського для того, аби зрозуміти, чому було втрачено українську державність на початку 20 століття і вивчити повчальний урок історії.

17012201.jpeg

Виступ Петра Порошенка в музеї Тараса Шевченка 22 січня 2017 року
Виступ Петра Порошенка в музеї Тараса Шевченка 22 січня 2017 року

Про це сказав Президент Петро Порошенко під час урочистих заходів з нагоди Дня Соборності України у Національному музеї Тараса Шевченка і додав, що хотів би подарувати цю книгу кожному нардепу, повідомляє УНН.

Президент України привітав усіх присутніх та весь український народ і діаспору з Днем Соборності України.

Глава держави згадав, що проголошене тоді об’єднання проіснувало недовго.

"Та й нині, дорогі брати і сестри, ми повинні замислитися, а чому ж так трапилося? Чому в Гельсінкі, які я післязавтра відвідаю з офіційним візитом, цього року відзначатимуть століття незалежності, а в Києві минулого року ми святкували лише 25-ліття? Чому ми і Україна втратили 75 літ і зим? Чому Фінляндія є однією з найуспішніших країн ЄС, а Україна тільки зараз почала шлях європейської модернізації? Чому фіни не перейшли червоної лінії до самознищення, а українську державність згубили внутрішні чвари?

Відповідь на це питання можна дуже легко знайти в спогадах Скоропадського. Видавці вдало відчули наскільки ці мемуари підходять до даного моменту. Наскільки промовисті паралелі, наскільки повчальними є уроки історії. Сам читаю і раджу всім… Якщо тільки достатня кількість цих книг є у видавців, то хотів би подарувати її кожному народному депутатові", - сказав Президент.

Президент порадив вивчити та законспектувати повчальні моменти з цієї книги та запам'ятати, як важко здобути, але легко втратити Соборність.

Як відомо, 22 січня в Україні відзначається День Соборності України

Наші інтереси: 

Вчити історію, щоб не допускати історичних помилок.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

То як, ідемо до Третього Гетьманату? Просування гетьманської ідеї на рівні Президента - це дуже сприятливий чинник постіндустріального переходу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

То як, ідемо до Третього Гетьманату? Просування гетьманської ідеї на рівні Президента - це дуже сприятливий чинник постіндустріального переходу.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!