Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Унікальний «розумний» будинок, який можна надрукувати. Сьогодні купили – завтра заселяємось

Український стартап PassivDom можливо зробить революцію в будівництві, запропонувавши свою технологію 3D-друку. Технологія дозволяє створювати повністю готові до проживання «розумні» будинки, які не вимагають підключення до місцевих енергомереж і водопостачання, завдяки чому можуть встановлюватися абсолютно в будь-якому місці.

Стіни будинку виробляються за допомогою 3D-принтера з вуглецевого волокна і склопластику, а дах повністю покривається сонячними панелями.

«Купити PassivDom так само просто, як автомобіль в салоні. Вранці вибираєте - ввечері заселяєтеся. Енергоефективний будинок дозволяє жити в горах, серед лісів або на березі моря - в комфортних умовах готелю », - повідомляють в PassivDom.

В автономному будинку можна жити де завгодно, незалежно від наявності звичної комунальної інфраструктури.

 

 

Будинки PassiveDom оснащені накопичувачами і резервуарами для зберігання води, розумними системами контролю мікроклімату, а також усіма необхідними для проживання меблями, побутовою технікою, подушками і навіть келихами для вина.

Детальніше: 

Український стартап представив перший в світі повністю автономний розумний будинок, надрукований на 3D-принтері

В даний момент компанія пропонує дві моделі «розумних» будинків - modulOne площею 36 кв. м і modulDva площею 72 кв. м. Вартість будинків варіюється від 29,9 тис. євро до 64,9 тис. євро.

Джерело

Наші інтереси: 

Майбутнє починається сьогодні. Автономний будинок за ціною однокімнатної квартири - це виклик.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи