Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Укроборонпром» створив авіабудівну корпорацію

Категорія:

ДК «Укроборонпром» створив у своїй структурі літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію. Концерн консолідує усі авіабудівні потужності країни,

Держконцерн створив Українську авіабудівну корпорацію на базі держпідприємства «Антонов», повідомила прес-служба концерну.

До складу корпорації також увійшли УКРНДІАТ, «Новатор», Харківський машинобудівний завод ФЕД, Харківське агрегатне конструкторське бюро і завод Маяк.

Як зазначається, у підприємств буде загальне планування серійного виробництва і єдиний центр закупівель матеріалів і комплектуючих. Також це дозволить об'єднати маркетинг продукції та забезпечення продаж, відзначили у повідомленні прес-службі. Все це називають головною перевагою кластера.

Підприємства будуть співпрацювати з партнерами з приватного сектора і заводами, які не входять до складу держконцерну.

«Це прискорить процес імпортозаміщення і дасть новий поштовх науково-технічному розвитку та економіці країни в цілому», - сказано у повідомленні.

Крім того, в майбутньому число підприємств будь-якої форми власності істотно розширять за рахунок відкритої системи, додали в прес-службі. При створенні об'єднаної групи застосують досвід авіабудівних компаній Boeing і Airbus.

Головою ради корпорації призначили Михайла Гвоздєва, який з червня 2015 року очолював «Антонов», а на його місце призначили Олександра Коцюбу.

Раніше повідомлялося, що «Антонов» хоче запустити серійне виробництво «Мрії».

 

Наші інтереси: 

Українські літаки мають стати найпопулярнішими у світі!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи