Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські бійці дякують Литві

Спецтема:

Четвер, 13 квітня 2017 р. (Вільнюс).

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте зустрілася з українськими бійцями-добровольцями, які вручили главі держави литовсько-український прапор з підписами бійців, що знаходяться на передовій лінії. Так захисники свободи України висловили подяку Президенту і всім жителям Литви за тверду підтримку України і її європейського вибору.

 

Четвер, 13 квітня 2017 р. (Вільнюс).

Президент Литовської Республіки Даля Грібаускайте зустрілася з українськими бійцями-добровольцями, які вручили главі держави литовсько-український прапор з підписами бійців, що знаходяться на передовій лінії. Так захисники свободи України висловили подяку Президенту і всім жителям Литви за тверду підтримку України і її європейського вибору.

Українські добровольці також вручили Президенту спеціальну нагороду за захист європейських цінностей, свободи і незалежності. Такої нагороди були удостоєні і учасники Євромайдану.

За твердженням Президента, захисники свободи і майбутнього своєї країни українці є прикладом мужності, громадянської позиції та самовідданого служіння Батьківщині.  

Необхідні для держави реформи Україна проводить в дуже складних умовах, однак Литва вірить в успіх українського народу і буде і далі надавати йому допомогу.

Литва твердо підтримує Україну на міжнародній арені, допомагає їй вести боротьбу з корупцією, здійснювати важливі перетворення в юридичній сфері, економіці, громадському секторі. Зусилля жителів України дають результати: Європейський парламент вже схвалив введення безвізового режиму для громадян України.

Проте, як зазначила Президент, на шляху реформ дуже важливо не зупинятися і скористатися всіма можливостями для створення прозорої, сучасної держави. Від цього залежить майбутнє України і благополуччя її людей.

            Литва усіма можливими способами допомагає Україні зміцнювати і здійснювати модернізацію її збройних сил, а людям, які пережили жахи війни, - встати на ноги. У нашій країні створена можливість для навчання українських військових, пораненим надаються медичні та реабілітаційні послуги, проводяться спільні навчання Литовсько-польської-української бригади. Литва також надає підтримку навчанням дітям зі Східної України, які пережили війну, і допомагає людям, які були змушені покинути свої будинки.

Гуманітарна допомога, надана Литвою з початку військової агресії на Україну, становить 1,2 млрд євро.

У 2015 році Даля Грібаускайте була удостоєна української премії «Людина року» за тверду підтримку незалежності України, її суверенітету, територіальної цілісності і європейських прагнень.

 У зустрічі Президента Литовської Республіки Далі Грібаускайтє з делегацією представників Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» взяв участь Посол України в Литовській Республіці Володимир Яценківський.

Цього ж дня у Посольстві України відбулася дружня зустріч української делегації з українськими військовослужбовцями, які були поранені у ході Антитерористичної операції на сході України та проходять реабілітацію у Військовому реабілітаційному центрі міста Друскінінкай.

Підготували Анна і Петро Олар ( Литва)

Джерело:  www.prezidentas.ltwww.lrp.ltwww.president.ltwww.prezidente.lt,

 

Наші інтереси: 

Литва та Україна надійні партнери і крок за кроком наближають співпрацю у просторі Міжмор'я

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи