Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Римі відкрили для публіки церкву VI століття

Світ:

У Римі після багаторічної реставрації відкрилася церква Санта-Марія-Антіква. Її звели у шостому столітті нашої ери, але невдовзі землетрус поховав її під уламками на понад тисячу років. Про неї дізналися у 18 столітті, відкопали у 1900-му році і назвали середньовічною Сикстинською капелою.

Вона зберігає зразки ранньохристиянського живопису, створені у період між Римською та Візантійською імперіями. Повна ізоляція від людей та впливу середовища зберегла їх в оригінальному вигляді.

Марія Андалоро, експерт із середньовічного мистецтва:
“Ця церква залишалася сильно пошкодженою, але абсолютно неторкнутою. Це робить її, з одного боку, дуже цікавою, а з іншого потребує нових методів відновлення і розуміння того періоду”.

Серед скарбів, які зберігає Санта-Марія-Антіква, – зображення Божої матері із дитиною, яке є однією із найстаріших християнських ікон, будь-коли знайдених.

До відкриття церкви після реставрації підготували мультимедійну виставку із використанням технологій 21 століття, що переповідають її історію.

Джулія Борді, куратор виставки:
“Ми прагнули використати сучасну технологію – 3D проекції. Ми намагалися інтегрувати туди усі зображення, усі фази робіт, щоб дати змогу публіці уявити історію церкви. Ми показали як із часом різні митці шар за шаром розписували її стіни, як додавалися нові роботи”.

На стінах церкви – святі й мученики, придворні дами та королеви, папи й імператори. Крихкі зображення стали дуже вразливими під впливом повітря, а тому потребують ретельної уваги і постійного догляду реставраторів. Мультимедійна виставка пропрацює у церкві до вересня.

 

 

Наші інтереси: 

Перші хрестиянські церкви були зовсім іншими. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи