Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Путін-ТБ нова технологія: запис на підкірку

Під час різних програм, що не стосуються новин або політики, періодично з'являються інформаційні «врізування» тривалістю всього кілька секунд виключно про Україну. Російський журналіст і письменник Андрій Шипілов викрив новий метод пропаганди, що його використовує телебачення в РФ.

Про це з ефірі "Радио-Вести" розповів відомий журналіст, театральний режисер і громадський діяч Матвій Ганапольский.

Аудіозапис і стенограму програми "Ранок з Матвієм Ганапольским" розмістив портал InformNapalm.

За словами Шипілова, під час різних програм, що не стосуються новин або політики, періодично з'являються інформаційні «врізування» тривалістю всього кілька секунд, виключно про Україну. Він, зокрема, розповів, що вперше побачив таке у ток-шоу "Модний вирок", яке дивилася його теща.

"Йде заставка, з'являється диктор, який говорить : "В результаті стрільби українських силовиків по кварталах Донецька цієї ночі загинули  троє мирних жителів". І новини ці тільки про Україну, в такому ключі. Я запитую у тещі: "А ось ці вставки не заважають?" А вона відповідає: "Які вставки?". Я пояснюю, вона на мене дивиться здивовано. Розумієте: вона їх взагалі не помічає", - пише Шипілов.

При цьому він зазначив, що інформацію з цих «врізувань» глядач запам'ятовує, і про будь-який критичний підхід не йдеться. "Тобто цих 2-3 секунд, що тривають ці вставки, зосереджена людина за інерцією продовжує бачити передачу і навіть не усвідомлює сам факт, що передача переривалася. Але інформацію зі вставки засвоює міцно. Ставлю контрольне запитання: "Хто-небудь з мирних жителів на Донбасі цієї ночі загинув?". "Так", - відповідає теща, - українські силовики обстріляли місто і убили 3 осіб".

Шипілов наголошує, що інформація з таких вставок може суперечити одна одній, але завдяки такому способу подачі глядач цього не помічає. "Наприклад, слідом за вставкою про те, що ополченці дотримуються перемир'я, а українські силовики порушують його, слідує вставка про те, що ополченці добилися видатних успіхів у своїх атаках на донецький аеропорт... При такій подачі інформації людина просто не помічає, що ці два факти просто взаємовиключають один одного. На його підкірку записуються два різних, ніяк не пов'язаних і незіставних між собою факти. Перше: ополченці дотримуються перемир'я, українські силовики його порушують. І друге: ополченці досягли видатних успіхів, атакуючи українських силовиків", - пише журналіст.

У свою чергу Ганапольский зазначає, що зіткнувся з такими «врізуваннями» під час перегляду телесеріалу. "Нескінченне переривання ось цими роликами... Тільки про Україну. Тільки про Україну. Більше ні про що. Причому, це не стоїть у блоці реклами. Йде 7 хвилин реклами, потім далі йде серіал. Серіал пройшов 4 хвилини - вставка", - розповів ведучий.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чим більше агресії Росія проявляє, тим швидше вона розвалиться! Закони карми непохитні. Тому можна не переживати через такі дрібниці. Хоча просвітлювати людий звичайно треба. Дякуємо за цікаву інформацію!

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Чим більше агресії Росія проявляє, тим швидше вона розвалиться! Закони карми непохитні. Тому можна не переживати через такі дрібниці. Хоча просвітлювати людий звичайно треба. Дякуємо за цікаву інформацію!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Згоден із Доброславом!