Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У приватній розвідці США пояснили, чому Росія втрачає Україну

Спецтема:

Перша причина - зниження значущості російської мови, друга - загроза заворушень в РФ. До такого висновку прийшли в приватній розвідувально-аналітичній компанії США Stratfor.

«Дві важливі і несподівані, на перший погляд, причини, за якими РФ втрачає окрім інших сусідів Україну, - зниження значення російської мови і серйозна загроза протестів в самій Росії», - цитує звіт приватної розвідки facenews.

Повідомляється, що середній вік в Росії сьогодні трохи менше 40 років - так само, як в Україні і Білорусі, а це означає, що середньостатистичний громадянин цих країн провів менше половини свого життя за радянської влади. 

В Середній Азії близько половини населення, де середній вік менше 30 років, пізнали радянське життя. Всього через два десятиліття більшість людей в Євразії не матиме прямого досвіду або пам'яті про Радянський Союз. Зміна демографії обіцяє політичну, економічну і культурну трансформацію колишніх радянських держав, що кидає виклик впливу Росії в цих країнах.

«Зміна поколінь вже впливає на Євразію. Наприклад, використання російської мови скорочується в усьому регіоні. Сьогодні російська мова більше не потрібна студентам в більшості навчальних закладів колишніх республік СРСР. Замість цього навчання ведеться національною мовою країни», - йдеться в звіті.

Також, як виявилося, Росія не застрахована від масових бунтів.

«Економічні спади і корупційні скандали, які потрясли країну за останні роки, стають все менш прийнятними для росіян, особливо молодих. У відповідь люди організували масштабні демонстрації в російських містах Росії в квітні. Протести були примітними як за кількістю міст, в яких вони проходили, так і за великою кількістю молоді, яка брала участь в них», - відзначили в розвідці.

У США відзначили, що в міру зростання пострадянського населення Євразії позиція Росії як домінуючої держави регіону буде мати все більші загрози.

Наші інтереси: 

Національна мова має визначальне значення для незалежності держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи