Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Каськіва визначилися з китайцями, які побудують «Повітряний експрес»

Держпідприємство «Повітряний експрес» 17 травня 2013 підписало договір з Китайською національною корпорацією машинної індустрії та генеральних підрядів СМСЕС на суму $372,3 млн. Інформація про це опублікована у Віснику державних закупівель. Згідно з угодою, СМСЕС розробить кошторисну документацію і здійснюватиме роботи з будівництва залізничного пасажирського сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом «Бориспіль».

Як повідомили у прес-службі Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України (керівником якого є Владислав Каськів), компанія China national machienery industry comlete (СМСЕС) - один з найбільших генеральних підрядників у Китаї в сфері екологічного будівництва та енергетики. У сфері капітального будівництва за останні 20 років СМСЕС здійснила низку масштабних проектів з реорганізації та модернізації муніципальної інфраструктури у містах: Гефей (проект «Shangjie»), Чунцін (проект «City Garden»), в провінції Ганьсу, а також проекти в Анголі, В´єтнамі , Бірмі, Канаді, Таїланді, Данії.

Запуск «Повітряного експреса» передбачає транспортне сполучення між Києвом і терміналом «D» аеропорту «Бориспіль» за допомогою швидкісної електрички. Реалізація проекту «Повітряний експрес» здійснюється за рахунок кредитних коштів, наданих Китаєм під державні гарантії уряду України. Спочатку початок будівництва планували на травень 2011-го.

Станом на кінець 2012 року, незважаючи на критику доцільності залучення «пов´язаного кредиту» в Китаї (будівництво здійснюється за рахунок китайського кредиту китайськими будбригадами), всі роботи за проектом були закінчені на стадії розрізання «червоної стрічки».

Раніше голова Держінвестпроекту заявляв, що Проект технічного контракту щодо національного проекту «Повітряний експрес», наданий китайськими партнерами, не повністю відповідає очікуванням України. Пізніше до розробки бізнес-плану нацпроекту «Повітряний експрес» була залучена Міжнародна консалтингова компанія PricewaterhouseCoopers (PwC), яка повинна була оцінити і вдосконалити ТЕО проекту.

У грудні Каськів повідомив, що Китайська машинобудівна компанія (CMСEC) і Держінвестпроект підписали технічну угоду, яка усуває останні перешкоди у фінансуванні національного проекту «Повітряний експрес» Експортно-імпортним банком Китаю.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Каськів вже осоромився, коли підписав урядову угоду з лижним інструктором. Тепер потрібно китайців наймати... Поїзди купляємо в корейців, електрички - в китайців. Дожилися.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Каськів вже осоромився, коли підписав урядову угоду з лижним інструктором. Тепер потрібно китайців наймати... Поїзди купляємо в корейців, електрички - в китайців. Дожилися.