Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

У другий день саміту НАТО Україна у фокусі подій

Категорія:

Спецтема:

9 липня у Варшаві на саміті НАТО Україна буде однією з ключових тем,  анонсувала прес-секретар НАТО Оана Лунгеску у своєму Twitter. Крім української теми лідери країн-членів альянсу також сфокусуються на подолання кризи в Афганістані.

 

"Сьогодні лідери зосереджені на Афганістані, Україні і проекції стабільності за межами НАТО", - написала Лунгеску, повідомляє Новое время.

Україна стала єдиною країною, яка отримала окремий захід, - для України в рамках саміту заплановано засідання спеціальної Комісії.

Президенти Польщі Анджей Дуда і України Петро Порошенко спільно з генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом о 16:45 дадуть спільну прес-конференцію за підсумками роботи Комісії.

Нагадаємо, Порошенко анонсував зустріч у Варшаві з лідерами Італії, Великобританії, Франції, Німеччини і США на саміті НАТО. Подія присвячена подальшим планам міжнародного співтовариства для реалізації Мінських угод.

4 липня повідомлялося, що пакет всеохоплюючої допомоги НАТО для України, який буде затверджено на Варшавському саміті Альянсу, буде включати сорок нових напрямків співпраці.

У перший день роботи Саміту, 8 липня, делегати схвалили рішення про посилення своїх східних кордонів вже в наступному році.

Так додаткові мультинаціональні батальйони в 2017 році з'являться в Польщі, Литві, Латвії та Естонії.

Генсек НАТО заявив, що це рішення з'явилося на порядку денному після анексії Криму Росією і її агресії в Донбасі.

Наші інтереси: 

Співробітництво з НАТО зараз для УКраїни дуже важливо.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи