Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Британії підозрюють, що бійки на Євро-2016 санкціоновані Кремлем

Спецтема:

Головний помічник констебля поліції Великобританії, що спеціалізується на футбольних хуліганах, заявив, що ці напади є найсерйознішими і найскоординованішими з тих, що він бачив за останні 10 років.

16062001.jpg

Фото: Thanassis Stavrakis/AP

The Guardian називає очевидним факт, що значна кількість тих, хто брав участь в диких і добре скоординованих нападах на англійських та інших уболівальників в Марселі і Ліллі, були визначені як співробітники силових структур Росії.

Санкціоноване Путіним хуліганство є продовженням російської "гібридної війни". Експерти висловлюють побоювання, що ця тактика використовується для демонстрації "російської сили" і одночасно підтримки в середині країни ідеї того, що решта світу проти Росії.

Відзначається, що після бійки в Марселі, фейкові акаунти в Twitter поширювали точку зору ніби російських уболівальників спровокували, а один з російських депутатів написав у Twitter "Молодці хлопці, так тримати!".

Посилаючись на джерело, газета пише, що сторінки в соціальних мережах тих, хто був задіяний у заворушеннях були ретельно перевірені.

"Важко довести, що це було санкціоновано Кремлем, але ми бачимо, що деякі з них є співробітниками силових структур Росії", - повідомило джерело, додавши, що це схоже на продовження "гібридної війни", розгорнутої Путіним.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував інформацію, що з'явилася в британській газеті публікацію про те, що зіткнення на чемпіонаті Європи з футболу у Франції за участю російських фанатів санкціонував Кремль. Про це в неділю, 19 червня, повідомляє "Інтерфакс".

"Це не вимагає ніякої реакції. Це ще один приклад, до чого доходять деякі в своїй русофобській істериці", - заявив він.

У п'ятницю, 17 червня, на на Петербурзькому міжнародному економічному форумі президент Росії Володимир Путін посміявся, відповідаючи на питання про заворушення під час Чемпіонату Євро-2016 у Франції, назвавши їх "неподобством".

"Ось відомий випадок, з якого розпочався Чемпіонат світу з футболу (мається на увазі Євро-2016 - ред) - бійка російських уболівальників з англійськими. Неподобство повне. Я, правда, не знаю як 200 наших уболівальників відметелили кілька тисяч англійців, не розумію ..." , - сказав Путін (слова президента РФ викликали поодинокі оплески в залі - ред.).

Раніше ЗМІ повідомили про затримання п'яти російських уболівальників, які поверталися із Франції з чемпіонату Європи з футболу. Росіян звинуватили в нападі на трьох іспанських туристів - двох чоловіків і жінку. За даними німецької преси, одному з потерпілих була нанесена тяжка травма. Інцидент стався поряд з Кельнським собором.

З'ясувалося, що п'ятеро росіян збиралися в четвер увечері вилетіти з Кельна до Москви, ще один планував відправитися в Іспанію. При огляді у росіян виявили квитки на матч чемпіонату Європи Росія - Англія, який проходив у Марселі 11 червня, коли відбулися масові заворушення, а також "типові для футбольних хуліганів" предмети для маскування - балаклави - і капи для захисту зубів під час сутичок.

У п'ятницю, 17 червня, в посольстві РФ в Берліні повідомили про затримання в аеропорту шостого російського вболівальника, який, за даними поліції Кельна, намагався вилетіти на Ібіцу.

У поліції зазначали, що якщо влада Франції опізнає в росіянах учасників заворушень в Марселі, вони можуть бути видані цій країні. У той же час прес-аташе посольства РФ в Німеччині Сергій Бєляєв засумнівався в такій перспективі. "Я не можу нічого сказати з урахуванням юридичних тонкощів, але думаю, що навряд чи, тому що вони вчинили злочин на території Німеччини, і розгляд в їх відношенні буде проходити тут", - сказав він.

У четвер, 16 червня, французький суд засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів за участь в зіткненнях в Марселі 11 червня перед матчем збірних Росії та Англії. Тоді в результаті заворушень постраждали понад 30 осіб.

Росіянин Микола Морозов отримав рік тюремного ув'язнення, Сергія Горбачова засудили до півтора років, громадянину РФ Олексію Єрунову суд призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

У Франції чекають депортації 20 росіян. Фанати були затримані у вівторок, 14 червня, в автобусі, що прямував з Канн у Лілль на матч збірної РФ зі словаками. 43 людини, що перебували в автобусі, доставили в Марсель. 20 з них після перевірки відпустили, стільки ж вирішили екстрадувати, троє отримали тюремні терміни. За даними посольства РФ у Франції, росіян можуть вислати на батьківщину вже в суботу, 18 червня. Тим часом очікують рішення суду ще двоє вболівальників з РФ, затримані в Ліллі.

Наші інтереси: 

Для внутрішнього споживання росіян: ці напади для них як сурогат "вєлічія Рассєї".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це тільки мені здається, що справжніх чоловіків, які можуть дати відсіч російським бандитам, у Франції не залишилось ?
Хіба тільки в поліції...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це тільки мені здається, що справжніх чоловіків, які можуть дати відсіч російським бандитам, у Франції не залишилось ?
Хіба тільки в поліції...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Там проти цивільного населення були задіяні добре підготовлені і організовані російські бойовики.

Володимир Федько каже:
Це тільки мені здається, що справжніх чоловіків, які можуть дати відсіч російським бандитам, у Франції не залишилось ?
Хіба тільки в поліції...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ВИСНОВКИ: веди здоровий спосіб життя... Правильне харчування, не вживай надмірно алкоголю, не пали... катайся на велосипеді...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гроші на проведення Чемпіонату Світу з футболу у 2018 році у Московії напевне вже вкрали.Тут найняли кілька десятків йолупів в пагонах,що поїхали на Євро 2016 і
всім показали"кузькіну мать".За це в Московії можуть забрати ЧС-2018.

Тут і гроші в правильному місці залишаються і весь світ "ворог" для внутрішнього патріотичного виховання і казка як російських 200 "фанатів" навели жах на всю Європу.

В усій цій дешевій фсб п'єсі мені лише цікаво чи французькі спецслужби є співучасниками чи просто ідіотами.

Вірю в те, що розумію.